Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nexus 6P kommer med ’Ultrapixels’ og topspecifikationer

Nexus 6P kommer med ’Ultrapixels’ og topspecifikationer

Huawei Nexus 6P, Googles kommende stormobil, vil blandt andet få en særlig type pixels, der sikrer gode fotos i mørke.

Nu er der er ikke langt tid til, at Google vil løfte sløret for to nye stjernetelefoner. Søgegiganten afholder et event i morgen hvor de to længe rygtede Nexus telefoner, LG Nexus 5X og Huawei Nexus 6P, vil få debut.

Hvor mange af detaljerne omkring den LG-producerede Nexus 5X allerede er ude, har Huawei haft mere held med at holde kortene ind til kroppen. Indtil nu.

Lækkede præsentation-slides, som bloggen Androidpolice har fået fingrene i, viser nemlig, hvad der bliver hovedattraktionerne i Googles kommende top-phablet: en 5,7 tommers Quad-HD skærm, metalkabinet og et kamera der låner ’Ultrapixel’-idéen fra HTC - og gør det endnu bedre.

Læs også: LG Nexus 5X får uofficiel pris og lanceringsdato

Fotomester i mørke

Det blev tidligere lækket, at kameraet vil have i omegnen af 12 megapixels. Det er dermed lidt færre pixels, end de 16, 20 eller 23 megapixels som typisk er at finde blandt toppen af Android-telefoner.

Læs også: Huawei Nexus - nye oplysninger lækket

De enkelte pixels vil dog være 1,55 mikrometer bredde, og vil derfor være næste dobbelt så lysfølsomme end konkurrenternes som typisk benytter sig af 1,12 mikrometer teknologi.

Optikken på f/2,0 er samtidig lysstærk, hvilket i samspil med den lysfølsomme sensor bør give glimrende resultater når lys er en mangelvare.

Dermed følger Nexus 6P samme filosofi som i HTC’s Ultrapixel-kameraer, hvor der satses på færre, men større pixels, for at sikre en hurtigere billedbehandling og bedre egenskaber i lavt lys.

Eksklusive materialer og features

Nexus 6P vil genindføre det fulde metalkabinet som i den hedengangne Nexus One mobil fra 2010. Dimensionerne vil dog blive betragteligt større - men tyndere, med mål på 159,4 x 77,8 x 7,3mm og en vægt på 178 gram.

Andre high-end funktioner i den kommende topmobil, bliver dobbelte frontvendte højtalere, en fingeraftrykslæser på bagsiden, samt et stort 5,7 tommers Quad HD display med AMOLED-teknologi som beskyttes af det brudsikre Gorilla Glass 4.

Maskinrummet i Nexus 6P vil byde på en Snapdragon 810 v2.1 octa-core processor, 3GB RAM og et stort batteri på 3.450 mAh. Kvikopladning vil understøttes sammen med den nye, vendbare, USB Type C port. Trådløs opladning vil dog ikke være at finde.

Nexus 6P vil, sammen med Nexus 5X, blive først med det nyeste Android 6.0 Marshmallow, med funktioner som Now On Tap, 'Doze' strømsparer, Android Pay og mere.

Læs også: Teleselskab - Android 6.0 Marshmallow udgives 5. oktober

Mange varianter

Nexus 6P vil komme i fire valgfrie farver: sølv, sort, guld og frostblå. Lagerpladsen vil ikke kunne udvides, men kan vælges blandt tre størrelser: 32GB, 64GB og 128GB.

Se også: Pressefotos af Nexus 5X og Nexus 6P lækket i nye farver

Prisen på den Googles kommende topmobil, og hvornår Nexus 6P vil ryge i handlen, er ikke præciseret.

Følg med i morgen, her på mobilsiden.dk, hvor vi vil følge Googles event tæt.

Du kan se de vigtigste slides fra præsentatiionen herunder:

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies