Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia droppede smartwatch - sådan ser det ud

Nokia droppede smartwatch - sådan ser det ud

Billeder afslører, hvordan Nokias bud på et smartwatch ser ud, som gik i vasken efter Microsofts køb af den finske producent.

Sådan ser et af billederne ud, der var lavet til at markedsføre uret, der blev droppet.
Sådan ser et af billederne ud, der var lavet til at markedsføre uret, der blev droppet.

Den finske producent af telefoner og netværksudstyr, Nokia, var i fuld sving med sit bud på et smartwatch, men det projekt blev hurtigt droppet, da Microsoft overtog Nokias mobilafdeling.

Læs også: Smartwatches med Android Wear sælger for lidt

Nu er en række billeder dukket op, som afslører, hvordan Nokia-uret så ud. Det er den ellers pensionerede tipster, Evan Blass - også kendt som evleaks, som har gravet billederne frem fra en tumblr-blog tilhørende Pei-Chi Hsieh, som er designer hos Microsoft.

Inden Microsofts opkøb af Nokia Mobile var planen lagt: Nokia ville lave sit eget smartwatch til at konkurrere med Apple Watch. Uret var siden da kendt under kodenavnet ”Moonraker” og var endda medbragt til sidste års Mobile World Congress som en prototype til at blive vist frem for samarbejdspartnere.

Læs også: LG G Watch Urbane: En mislykket stiløvelse [TEST]

Nokia satsede på at lancere uret i samme ombæring med Lumia 930, som så dagens lys i juli måned sidste år. Men så kom salget af firmaet til Microsoft i vejen. Den amerikanske gigant havde nemlig andre planer, hvor Microsoft Band-uret var undervejs.

Derfor valgte Microsoft straks efter gennemførslen af købet at droppe alle planer om at føre Nokias ur ud i livet. I stedet lancerede Microsoft Band-uret i slutningen af oktober sidste år, og dermed blev uret fra Nokia, som var så tæt på en lancering, aldrig en realitet.

Stilrent design med Windows Phone-lignende brugerflade

I dag, hvor de 4 billeder af det skrottede ur er gravet frem, kan du få et unikt indblik i, hvad Nokia havde undervejs. Siden The Verge erfarer, at det er billeder, som var tiltænkt markedsføring af uret, og derfor var der tale om mere end bare et koncept og en prototype.

Læs også: ASUS afslører nyt ZenWatch 2 i to størrelser

Billederne afslører et design, som har mange ligheder med Sonys seneste Smartwatch 3 med en firkantet skærm og med en tynd urkasse rundt om med bløde kurver.

Styresystemet var Nokias eget, som var kraftigt inspireret af Windows Phone-styresystemet, som firmaets smartphones i forvejen gør brug af. Her ses de klassiske funktioner som beskeder, e-mail og kalender og vigtigst af alt en startskærm, der visser klokken i forskellige temaer.

Læs også: Apple Watch: Unboxing og første test [WEB-TV]

Nokia-uret havde også integration med Facebook og musiktjenesten MixRadio, afslører et af billederne. Alt dette kan du dog kun drømme om, for uret bliver næppe en realitet. Microsoft ventes nemlig at lancere 2. generation af sit Band-ur inden længe.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies