Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia X spås til at sælge i 16 millioner eksemplarer i 2014

Nokia X spås til at sælge i 16 millioner eksemplarer i 2014

En analytiker fra Strategy Analytics spår Nokia X-serien et rigtig godt år, til dels på baggrund af billige Windows Phones?

Ikke alle mener at Nokia X har den helt store fremtid, men ifølge Scott Bicheno fra Strategy Analytics så går den nye Android enhed fra Nokia et ganske fornuftigt år i møde.
16 millioner telefoner svarende til 4 millioner i kvartalet, og i omegnen af 40-50 procent af de Windows Phone enheder der skubbes ud i markedet.

Derfor vælger Nokia Android

Det virker som en noget ambitiøs statistik, og rapporten fortæller desværre ikke noget om hvilken effekt det vil have på salget af Windows Phone telefoner såfremt det kommer til at holde stik. I lande der domineres af Android men hvor Nokias Windows Phone telefoner sælger takket være det stærke Nokia brand, må det unægteligt have en negativ indflydelse for Windows Phone markedsandelene hvis folk begynder at skifte til Nokia X.


Global lancering

Nokia X har fokus på spirende markeder som lande i Sydamerika og i Asien, men søskendeflokken som Nokia X+ med større hukommelse og Nokia XL med større skærm forventes også i stigende grad at lanceres i lande over hele verdenen.

Nokia X+ og XL kan allerede nu bestilles på Amazon i Spanien til henholdsvis 119 og 129 euro (888,- og 960,- kroner). og Nokia X kan forudbestilles i Tyskland for 89 euro (665,- kroner).

75 procent af alle Android apps klar til Nokia

Nokia Lumia 520 koster i Spanien også 119 euro på Amazon, Android har på det spanske smartphone marked Android en andel på hele 80 procent, hvilket kunne pege i retning af, at mange sandsynligvis ville vælge Android alternativet på en Nokia telefon.

Nokia X+ har en skærm på 4 tommer med WVGA opløsning, 3,15 megapixel kamera og 768 MB RAM.
Nokia XL har en 5 tommer WVGA skærm, 5 megapixel kamera og også 768 MB RAM.

Kilde: WMPowerusers

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies