Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny sammenlægning er godt for trådløs opladning

Ny sammenlægning er godt for trådløs opladning

CES2015: To af de store grupper inden for trådløs opladning vil gå sammen for at accelerere udviklingen

Inden for trådløs opladning er der i grove træk 3 grupper, der arbejder på hver sin standard. Nu har 2 af de 3 grupper givet hinanden hånden på, at de vil slå sig sammen for at sætte skub i udviklingen af trådløs opladning.

De to grupper, der er gået sammen, er Power Matters Alliance(PMA) og Alliance for Wireless Power(A4WP), og den fuldbyrdede sammenlægning kommer til at ske senere på året - her vil den nye gruppe også få et nyt navn.

Læs også: Lynlader på vej fra HTC

PMA kom først til verden og står for en teknologi, der bygger på induktion. A4WP støtter en teknologi, der bygget på magnetisk resonans, og når de to grupper bliver slået sammen, vil de arbejde for at inkorporere de to teknologier i fremtidens telefoner. På den måde vil sandsynligheden for at finde en ladestation være større.

Den nye, samlede gruppe vil komme til at have meget prominente medlemmer som Qualcomm, Samsung, Duracell og Intel.

Læs også: ChargeSpot Pocket tilbyder trådløs opladning med flere teknologier

Den tredje gruppe hedder Wireless Power Consortium(WPC) og er folkene bag Qi-standarden, der blandt andet understøttes af en række Windows Phone-telefoner og også nogle Android-telefoner. Med i den gruppe finder man blandt andre Philips og Microsoft.

Folkene bag den nye gruppe mener, at sammenlægningen vil kunne være med til at accelerere udviklingen og udbredelsen af trådløs opladning.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies