Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny Ubuntu-smartphone lanceret i samarbejde med Meizu

Ny Ubuntu-smartphone lanceret i samarbejde med Meizu

Canonical gør nu et tredje forsøg på at lave en Ubuntu-smartphone - nu i samarbejde med den kinesiske producent, Meizu.

Meizu MX4 Ubuntu Edition er den tredje smartphone fra Canonical, og den kan allerede købes i morgen.
Meizu MX4 Ubuntu Edition er den tredje smartphone fra Canonical, og den kan allerede købes i morgen.

I to år har firmaet bag Ubuntu, Canonical, forsøgt at gøre sit indtog på markedet for smartphones med sit eget styresystem.

Læs også: Første Ubuntu telefon kommer snart til Europa

Først i februar og sidste måned kom de to første Ubuntu-smartphones på markedet i samarbejde med producenten, BQ, og nu er den tredje af slagsen klar til salg. Den er lavet i samarbejde med den store kinesiske producent, Meizu, og går helt præcist under navnet Meizu MX4 Ubuntu Edition.

Smartphonen er i bund og grund Meizu's eksisterende MX4-model, men alt hvad der hedder Android og Google-apps er skrottet og erstattet med Ubuntu.

Læs også: Ubuntu OS fremviser: en app til alle enheder

Ifølge Canonical er formålet med denne tredje Ubuntu-smartphone at tiltrække entusiasterne, og den adskiller sig da også væsentligt fra de tidligere Ubuntu-smartphones ved at være udstyret med væsentligt bedre specifikationer og et mere indbydende design.

Du kan nemt bladre mellem dine åbne apps med en swipe-bevægelse fra højre side.
Du kan nemt bladre mellem dine åbne apps med en swipe-bevægelse fra højre side.

Kun til salg i Europa

Salget af den nye 2.200 kroners mobil foregår på Meizu's internationale hjemmeside, som kun er forbeholdt Europa. På trods af det er den alligevel ikke helt til at få fat på. Lige som med OnePlus One kræver MX4 Ubuntu Edition en invitation, men den er så også forholdsvis nem at få fingrene i.

Læs også: Ubuntu til Android projektet er skrinlagt

På hjemmesiden vil der fra i morgen være gemt invitationer bag en origami-væg i et begrænset antal, og hvis du ikke har held med at få en den første dag, kan du prøve igen dagen efter. Vicedirektør i Canonical, Cristian Parrino, fortæller at ”de fleste personer, som prøver, vil kunne få en invitation”.

Meizu MX4 Ubuntu Edition ligner, ikke overraskende, den normale Meizu MX4 på en prik.
Meizu MX4 Ubuntu Edition ligner, ikke overraskende, den normale Meizu MX4 på en prik.

Billig pris - topspecifikationer

Det tredje forsøg på en Ubuntu-smartphone byder på en 5,36” stor skærm med en opløsning på 1152 x 1920 pixels (Full HD) i et design, der måler 75,2 x 144 x 8,9 mm.

Processoren er specialtilpasset udgave af MediaTek's MT6595-processor. 4 af de kraftige kerner kører med en hurtig frekvens på 2,2 GHz, mens de 4 sidste kører med 1,7 GHz og tager de lettere opgaver. Sammen med processoren sidder der 2 GB RAM og 16 GB intern lagerplads.

Læs også: BQ lancerer deres anden Ubuntu telefon

Kameraet rummer hele 20,7 megapixels med en blændeåbning på f/2.2, som er beskyttet af Gorilla Glass 3. Foran sidder der en Sony-optik på 2 megapixels med en blændeåbning på f/2.0.

Batteriet i Ubuntu-mobilen fra Meizu gemmer på en relativ stor kapacitet, der lyder på 3.100 mAh. Det bør være mere end rigeligt til at komme igennem en dag eller to.

Og så er der softwaren, som er væsentligt anderledes end hvad der normalt kører på en smartphone. Styresystemet tager afsæt i det, der kører på computere, og derfor er der eksempelvis samme Launcher i venstre side, hvor du kan tilgå dine favoritapps. De sædvanlige funktioner som notifikationer, låseskærm, indstillinger er selvfølgelig også at finde.

For kun 2.200 kroner kan smartphonen blive din fra i morgen af, hvis du kan få fat i en invitation. Den findes i farverne sølv og guld.

Læs også: Vodafone er den seneste operatør der støtter Ubuntu

I galleriet herunder kan du se, hvordan Ubuntu-styresystemet tager sig ud på den nye Meizu MX4 Ubuntu Edition.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies