Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye billeder kommer helt tæt på den kommende iPad

Nye billeder kommer helt tæt på den kommende iPad

En stribe billeder kommer helt tæt på en prototype af iPad Air’s afløser. Den bliver tyndere og får Touch ID indbygget.

Pønser du på at købe ny iPad gør du klogt i at holde igen med Dankortet, Apples årlige opdatering af tabletten der redefinerede markedet, får nemlig snart debut. Apple forventes at løfte sløret for deres nye iPads ved et event d. 16 oktober.

Mens vi venter, er den vietnamesiske blog Tinhte.vn ude med en stribe billeder der nærstuderer designet på næste generation af iPad Air 2. Billederne og prototypen er ikke officielle, men Tinhte.vn har tidligere været først med troværdige fotos af iPhone 4S, 5S og 5C.

Tyndere end Air

iPad Air sammensmeltede den klassiske Apple-finish med smallere kanter, og det kom der et tyndt, let og lækkert format ud af. Afløseren lader ikke til at afvige fra den formel.

Ifølge Tinhte, barberer Apple en halv millimeter af profilen, som nu lander i samme tynde lag som Apples seneste iPhone 6 og 6 Plus.

Læs også: Apple iPhone 6 Plus - Større end nogensinde  [TEST]

Ud over den 7 mm tynde profil er forskellene svære at øjne. Volumenknapper er diskret sænket ind i kabinettet, som i iPhone 6, mens en forkromet kant omgiver Hjem-knappen.

Hjem-knappen arver iPhonens fingeraftrykslæser, Touch ID, en sikkerhedsfunktion som sikrer enkel oplåsning af tabletten. Som hos iPhone 6, forventes Air 2 at huse en NFC-chip til sikker tap-and-pay mobilbetaling via Apple Pay.

Hurtigere og mere hukommelse

Under det stilfulde ydre forventes det at Air 2 vil huse den hurtigere A8-chip, en processor der giver et boost mellem 20 og 50% i forhold til forgængeren.

Kilder ved den japanske hukommelse producent Elpida pointerer dog at den nye iPad vil få en fordobling af systemmets arbejdshukommelse til 2GB. Dermed adresserer Apple et kritikpunkt hos forgængerne, som til tider kløjes med skærmens højere retina-opløsning og heftig multi-tasking.

Priser og lanceringsdato på den nye Air er endnu ikke offentliggjorte, men et sikkert bet er, at Apple vil kommunikere det videre ved lanceringen 16. oktober.

Til sammenligning fik iPad Air debut d. 22 oktober sidste år, med en efterfølgende dansk lancering den 1. november. Prisen startede ved 3.699,- kroner for den mindste 16GB variant.

I videoen nedenunder kan du se prototypen i aktion. Kommentarer er på vietnamesisk.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

jec 09-10-2014 16:02:10

Må håbe den kommer i andre farver, for det der ligner noget som er skåret ud af en galvaniseret trillbør

4 2
10-10-2014 08:43:04

Nu er det jo en prototype, så finish på sådan en kan man aldrig regne med. Er ganske sikker på at den færdige udgave ikke har den finish der :-)

0 0
Jesper Nygaard Nielsen 09-10-2014 15:04:09

Hmm på det første billede, er hele rammen tydeligt bøjet/buet...

1 3
Morten 09-10-2014 11:56:47

"barberer Apple en halv centimeter af profilen" ... iPad Air er 7,5mm og barberer de 5mm af, så bliver den nye iPad 2,5 mm? Wow . den skal nok komme til at bøje i lommen. ;)

8 2
Niels de Boissezon 09-10-2014 12:59:06

Ahem, ja der skulle så stå millimeter der. Tak for heads-up :-)

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

7 0
Peter Lyck 09-10-2014 12:43:25

Det er jo så også en måde at få den til, desigmæssigt at adskillige sig fra forgængeren.

De skriver måske "knæk og bræk" eller "(næsten) kvadratisk, praktisk god" på kassen.

Hvis de fortsætte på den måde med at gøre dem tyndere, så ender det jo med at de kan starte en ny serie af iPads kaldet razor

1 8
Om brug af cookies