Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nyt dansk teleselskab kan være på vej

Nyt dansk teleselskab kan være på vej

Den svenske mediegigant MTG, som står bag TV3-kanalerne og Viaplay, lufter planer om at lancere et dansk teleselskab. Fusionen med TDC gik nemlig i vasken.

Danskerne har lige måttet sige farvel til Plenti, men nu kan et helt nyt teleselskab være på vej. Den svenske mediegigant Modern Times Group (MTG) - bedst kendt for datterselskabet Viasat og brands som Viaplay og TV3-kanalerne - lufter nemlig planer om at lancere et dansk teleselskab. Det skriver hjemmesiden ITWatch.

"Vi ønsker at tilføje mobil til vores portefølje i Sverige, Norge, Danmark og Finland, og det er kommet mere på radaren nu," siger Anders Jensen, som er koncerndirektør i Norden og Baltikum.

Læs også: TDC lukker Plenti - bliver en del af Telmore

Planerne om at lancere et dansk teleselskab bliver luftet, efter en storstilet fusion mellem netop MTG og TDC Group gik i vasken i sidste uge.

MTG’s satsning bliver i form af et såkaldt MVNO (mobile virtual network operator), som er et teleselskab, der lejer sig ind på en mobiloperatørs (MNO) netværk. Setuppet vil altså blive i stil med de tidligere Plenti og Tjeep, som lejede sig ind på enten Telia/Telenor, 3 eller TDC’s mobilnet.

"Vi skal have et partnerskab. Det er klart et alternativ at lave en MVNO-aftale eller en aftale som service provider med en netværksoperatør i Norden," tilføjer han.

MTG står bag kendte kanaler som TV3, TV3+, MTV og streamingtjenesten Viaplay.
MTG står bag kendte kanaler som TV3, TV3+, MTV og streamingtjenesten Viaplay.

Vil skabe unikke abonnementer med eget indhold

MTG råder, som nævnt tidligere, over et stort antal tv-kanaler og streamingtjenesten Viaplay. Selv om MTG ikke på nuværende tidspunkt er i gang med at forhandle med nogle af de danske teleoperatører, har Anders Jensen allerede en idé om, hvordan teleselskabet skal skille sig ud fra konkurrenterne.

"Vi gør det ikke for bare at udbyde mobiltelefoni, og vi tager ikke bare mobilabonnementer og kombinerer med Viaplay. Det er ikke godt nok. Vi vil tage Viaplay og mobilabonnementer og skabe tjenester, der er unikke for det mobilabonnement med alt vores indhold," siger Anders Jensen.

Læs også: De store teleselskaber skraber bunden i loyalitetsundersøgelse

Hvordan MTG helt præcist vil drage fordel af at have adgang til eget indhold og tv-kanaler og dermed skabe unikke abonnementer, fremgår endnu ikke.

Det har teleanalytiker John Strand, som ITWatch har talt med, dog et bud på. Han mener, at MTG’s store markedsandele på det danske tv-marked kan bruges til at promovere dets indhold, og at MTG's attraktive indhold kan være på vej til mange flere teleselskaber.

"Anders Jensen og MTG står i en position, hvor de kan gå ud med deres indhold til samtlige danske teleudbydere og få en MVNO-aftale, hvilket betyder, at han kan gå direkte til slutkunderne på samme måde som Netflix,” siger teleanalytikeren og uddyber:

"Hvis han (MTG-direktør Anders Jensen, red.) vil gå MVNO-vejen, har han noget, som ingen andre MVNO'er har – et vindue i form af MTG's tv-kanaler hvor han kan markedsføre sine egne produkter gratis. Hvad tror du, hans annonceomkostninger for at annoncere på TV3 er?"

Læs også: Sådan påvirker ny persondatalov din mobiltelefon

Ved oprettelsen af et MVNO-teleselskab står MTG stærkt i kraft af dets store underholdningskartotek, mener John Strand.

"Det vil erodere Yousees content-forretning, da de længe har haft Viaplay og Viasat-kanalerne som en del af deres forretning. Den del kan Anders Jensen og MTG pille ud, bundle med et mobilabonnement, sparre den del som går til eksempelvis Yousee, hvorefter de kan bruge indtægterne fra mediedelen til at subsiduere teleforretningen og effektivt tilbyde kunderne et noget nær gratis teleabonnement."

Det er endnu uvist, hvornår et dansk teleselskab fra MTG vil se dagens lys. I første omgang skal forhandlingerne først begynde.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies