Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Office Lens scanner tavler og dokumenter til digital tekst

Office Lens scanner tavler og dokumenter til digital tekst

Microsoft udgiver ny app til Android og iOS, der med kameraet scanner whiteboards og dokumenter om til digital tekst.

Microsoft udgiver ny app til Windows Phone, Android og iOS, der med kameraet scanner blandt andet whiteboards og dokumenter om til digital tekst til brug i eksempelvis Office-programmerne.

Læs også: Microsofts Office-pakke følger med LG- og Sony-tablets

Hvis du har et bjerg af kvitteringer og vigtige papirer liggende eller du måske savner en nemmere måde at få noterne med hjem fra mødet eller skolebænken, er den nye Office Lens-app fra Microsoft løsningen.

Efter at have været tilgængelig som test i små to måneder er Microsoft klar til at løfte sløret for Office Lens i færdig udgave, som på næsten magisk vis konverterer al tænkelig tekst fra objekter om til digital tekst.

Scan til Word-fil, billede og PDF

Hvad enten du foretrækker at bruge den indscannede tekst i Microsofts egne apps fra Office-pakken som Word, Excel, PowerPoint eller OneNote med integration af din Microsoft-konto, eller hvis du hellere vil have teksten omdannet til en PDF- eller billedfil, så klarer Office Lens opgaven uden tøven.

Læs også: Microsoft udgiver Office-pakken til Android-mobiler

Under opsætningen bliver du mødt med en hurtig guide, og ellers vil du starte direkte op i kameraet klar til at scanne tekst for dig. Selv hvis du tager billederne skævt, skråt og fra en dårlig vinkel, beskærer og strækker appen billedet til flot og læselig tekst.

Alt efter hvilket indhold du scanner med Office Lens kan du skifte tilstand mellem Dokument, Whiteboard og Foto. Dokument strækker og beskærer billedet, mens der i Whiteboard-tilstanden også renses ud i farverne og skarpheden, så du kun har knivskarp tekst på hvid baggrund tilbage. I Fotos foretages der ingen ændringer i billedet, men teksten omdannes stadig til digital, søgbar tekst.

Microsoft Office kan både downloades til Windows Phone, iOS og Android ganske gratis.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies