Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus er nu blandt de største i Vesteuropa

OnePlus er nu blandt de største i Vesteuropa

Nye tal fra analyseinstituttet Counterpoint Research viser, at OnePlus er den fjerdestørste producent af premium-smartphones i 2. kvartal i Vesteuropa.

Foto: OnePlus

Det går rigtigt godt for OnePlus i disse år. Særligt OnePlus 6 har fået givet OnePlus en enorm vækst.

Analyseinstituttet Counterpoint Research har nemlig offentliggjort nye tal over 2. kvartal 2018, som viser en meget opløftende udvikling for det, der for få år siden var en relativt ukendt smartphoneproducent.

Læs også: OnePlus slår rekorder. Over en million Oneplus 6-smartphones solgt på tre uger

Analyseinstituttet har nemlig kigget på, hvordan de forskellige producenter klarer sig inden for det såkaldte premium-segment, som er en betegnelse for smartphones i de tre prisklasser 400-600 dollars, 600-800 dollars og 800 dollars eller mere.

Det er ikke så overraskende, at Apple er suverænt bedst på dette punkt med hele 43 procent af andelen af premium-smartphones, mens Samsung ligger som nummer to med en andel på 24 procent. Ganske interessant er det dog, at OnePlus allerede nu er at finde blandt toppen. OnePlus har nemlig sikret sig en markedsandel på to procent i dette segment, hvilket måske ikke lyder af meget, men producenten er trods alt også kun knap fem år gammel.

Område 1 2 3 4 5
De alli­ance­frie landes be­væg­else Apple Samsung LG Google Motorola
Afri­ka Apple Samsung Huawei HMD LG
La­tin­ame­rika Samsung Apple Huawei LG Motorola
Vest­euro­pa Apple Samsung Huawei OnePlus Sony
Cen­tral- og Øst­euro­pa Samsung Apple Huawei LG ASUS
Kina Apple OPPO Huawei Xiaomi vivo
Asi­en og Stille­havs­om­rådet (eks­klu­siv Kina) Apple Samsung Sony OnePlus Huawei

Fjerdestørste premium-producent i to områder

Hvad der måske er mere interssant, er hvor godt OnePlus klarer sig i særligt to områder: Vesteuropa og Asien og Stillehavsområdet (eksklusiv Kina). I begge områder kan OnePlus nemlig bryste sig af at være den fjerdestørste smartphoneproducent af de såkaldte premium-smartphones – altså det, som vi typisk vil betegne som topmodeller.

Counterpoint Research oplyser, at OnePlus var en af de hurtigst voksende producenter inden for prisklassen 400-600 dollars i andet kvartal 2018. Det skyldtes særligt en god udvikling i Indien, Kina og Storbritannien. Faktisk klarer OnePlus sig exceptionelt godt i Indien. OnePlus overhalede både Apple og Samsung inden om i Indien og kan kalde sig den største producent af premium-smartphones i 2. kvartal i Indien med en markedsandel på 40 procent.

Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Sverige og Storbritannien er også alle sammen lande, hvor OnePlus ligger i top fem blandt de største producenter af premium-smartphones.

Den gode modtagelse, som OnePlus 6 har fået, understreges af, at OnePlus kunne berette om, at producenten havde solgt én million eksemplarer af flagskibet på kun 22 dage. Og snart er det den kommende OnePlus 6T, der skal føre succesen videre.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies