Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Post Danmark applikation vil overvåge dig

Post Danmark applikation vil overvåge dig

Post Danmark kræver adgang til din telefonbog, GPS og kameraet i telefonen, før du kan købe frimærker i deres nye applikation.

Som vi tidligere har skrevet, så har Post Danmark lanceret en mobilporto-applikation til Android og iPhone.

Mobilporto giver mulighed for at købe elektroniske frimærker direkte på telefonen og betale via telefonregningen eller med kreditkort.

Men køb af frimærker er ikke det eneste, som applikationen giver mulighed for.

På med sølvpapirhatten

På Android versionen af Post Danmarks applikation skal man ved installationen nemlig give adgang til hele ens telefonbog.

Man skal give applikationen adgang til telefonens GPS, og man skal sågar give adgang til at optage video og lyd fra telefonens kamera og mikrofon.

Så melder de store spørgsmål sig; Hvorfor skal Post Danmark have adgang til ens telefonbog, når applikationen ikke benytter disse data

Hvorfor skal Post Danmark have adgang til navne, adresser og telefonnumre på alle ens venner, familie, elskerinder og forretningsforbindelser, når programmet ikke synligt bruger disse oplysninger?

Hvorfor skal post Danmark have adgang til ens positition via telefonens GPS, når applikationen ikke umiddelbart bruger disse data til noget?

Og hvorfor skal applikationen have adgang til telefonens kamera og mikrofon, når programmet ikke indeholder funktioner, der bruger disse?

Manglende juridiske vilkår

Som kan man læse i Apples App Store, så er Mobilporto applikationen omfattet af en juridisk aftale benævnt “POST DANMARK A/S’ FORRETNINGSBETINGELSER GÆLDENDE FRA 1. AUGUST 2011”. Vilkårnene kan læses her.

Samme vilkår burde også være at finde i Googles Android Market, men på Android Marked står der kun følgende: "Forretningsbetingelser for Mobilporto læs her (link sættes ind) ".

Android brugerne får altså ikke mulighed for at læse Post Danmarks juridiske vilkår, før man henter applikationen.

Det er dog ikke, fordi de juridiske vilkår giver noget klart billede - der står nemlig ikke noget om overvågning via GPS, eller om hvorfor Post Danmark har brug for adgang til kundernes telefonbog og mobilkamera.

Ny Android version på vej

Vi har spurgt Post Danmark, hvorfor de vil have adgang til personfølsomme data, når deres applikation ikke har brug for disse data - i hvertfald ikke i den del af programmet der er synlig for brugeren.

- "Selvfølgelig skal man kunne købe porto via mobilen, uden at skal angive en masse personlige oplysninger. De rettigheder skal ikke være der, men desværre er der sket en fejl, da applikationen er blevet lagt op på Android Market", siger Henrik Larsen chef for Post Danmark Privatkunder og forsætter: “Vi er allerede i gang med at få fjernet rettighederne fra Android applikationen."

Post Danmark opdaterer også de juridiske vilkår på Android Marked, så brugerne fremadrettet kan læse vilkårene via et link til Post Danmarks hjemmeside.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

PJ 14-08-2011 04:03:54

Men, Johnny, du har glemt at (sætte linken ind) ;)

0 0
Johnny K. Olesen 15-08-2011 10:16:11

Mener du denne del af artiklen:

Forretningsbetingelser for Mobilporto læs her (link sættes ind)


Det er snuppet ordret fra Android Market - det var Post Danmark der selv havde skrevet "link sættes ind" og der var ikke noget link. Så det er ikke en fejl eller mangel i artiklen.

0 0
Eluf Harring 09-08-2011 13:44:01

Flere rygter går på at inden for de næste 2 år kommer der porto på alle emails ligegyldig hvilken mail udbyder du har så kommer det til at koste penge. Post Danmark får eneret på E frimærket som skal bruges til at sende mails med og får samme pris som et frimærke som vi kender det i dag. Begrundelsen er at postvæsnet har taber mange penge og har gjort det siden 1995 og at det er ulige konkurence. Det er ikke kun i Danmark at E frimærket kommer det bliver i hele EU.

0 0
Exert 10-08-2011 09:32:35

Det er heldigvis helt utænkeligt. Den modstand der vil komme vil være så enorm, at det ikke vil kunne gennemføres. Det vil gå så meget ud over EUs konkurrenceevne, at man er ligeglad med, at postvæsenet taber penge.

I øvrigt er e-mail i dag ikke mere gratis end bøger er. Enten betaler man for at bruge det, ved at købe en internetforbindelse, eller også går man på biblioteket...

0 0
Kim Harder 10-08-2011 14:57:11

Nej syntes postvæsenet, skal finde de kreative kræfter frem. Tænk hvor mange år, der er gået, hvor vi har måtte slikke på bagsiden af et frimærke. Det er først inden for det sidste år, man har fundet ud af, at lave selvklæbende frimærker. Tror nærmere, at det går tilbage for vores Post Danmark, fordig de er meget langsom i deres udvikling. Hvor længe har døgnposten ikke eksisteret i Tyskland? Dette med langsomhed, også u blue priser på porto, det må nok være der man skal finde årsagen til tilbagegangen, og ikke kun fordig, der er kommet en ny spiller på markedet e-mailen.

0 0
Kim Harder 09-08-2011 15:59:19

Ja og inden længe forlanger man vel også afgift for hvert indlæg man skriver her. Gad nu godt se hvordan man skulle kunne administrere e-mail porto.

0 0
DX 09-08-2011 15:17:04

Ja det er strengt, det samme er vedtaget med sms, alle sms beskeder i DK, bliver pr 01.13.2014 pålagt e-porto. Postvæsenet kan ikke få det til at løbe rundt, så derfor dette tiltag, samtidig faldt forslaget om kun at udbringe post hver anden uge.

0 0
Hasse 09-08-2011 13:18:25

Er glad for at folk er ved at vågne op og få øjnene op for det big brother samfund som vi lever i !

Hele vores samfund er gennemkorrupt og virksomheder som Post Danmark ligger i lommen på store spillere som FN, New world order eller Illuminati ( som de osse kalder sig.)

De bruger symboler overalt til "mind manipulation" og overvåger os og deres mål er at styre os med brug af microbølger og lykkepilller.

Jeg vil klart anbefale jer at se på den her video der er mange gode argumenter for for bund korrupt vores reagering agerer : http://www.youtube.com/watch?v=ctYiDfCFeKg

0 0
Lowkey 10-08-2011 13:31:37

Fnord.

0 0
Kim Harder 09-08-2011 12:10:16

Vi kan vel ikke sige andet end, at vi nærmer os meget kraftig det uhæmmet overvågning samfund, hvor alle, der har lyst til det blot får lavet app, som kan et eller andet smart, også bygger man en masse ekstra ind i dem, så man kan holde øje med den enkelte bruger. Gad vide hvor langt man egentlig er, når det kommer til stykke?

0 0
Mikkel 09-08-2011 11:14:04

Kunne man forestille sig, at nogen af de nævnte rettigheder skal bruges i fremtidige funktioner, som at kunne finde nærmeste posthus eller -kasse osv.?

0 0
Johnny K. Olesen 09-08-2011 11:30:08

Ja, det kunne man godt forestille sig, men det er der ikke tale om. App'en skal kunne benytte uden at få adgang til disse funktioner.
Hvis Post Danmark engang i fremtiden vil benytte kamera eller adgang til telefonbogen, så kan man jo altid give app'en tilladelse til det ved en opdatering. Men når app'en ikke på overfladen indeholder funktioner som kræver adgang til f.eks. telefones mikrofon, så skal den rettighed ikke kræves ved installation. Vi har allerede flere gange skrevet på mobilsiden.dk omkring den indbyggede sikkerhedsrisiko der ligger i Android Markets måde at håndtere rettigheder på - dette er et perleeksempel på problemet.

Folk installerer en app ude at kontrollere hvilke tilladelser som app'en benytter, fordi de har tiltro til både Android Market og Post Danmark. Den slags er en STOR potentiel sikkerhedsrisiko.

0 0
UKR 09-08-2011 14:03:52

Kan kun gid så evig ret i det du skriver at den slags er en STOR potentiel sikkerhedsrisiko. Fordi mange desværre har tiltro til Android marked. og nu post DK med deres app. Jeg er meget varsom med hvad det er jeg henter fra Android marked. Og læser især hvad tilladelser en app har. Og jeg installerer ikke dem hvor der i tilladelser står. Tjenester, der koster dig penge
ring direkte op til telefonnumre

applikationer kan forårsage uventede opkald på din telefonregning. Vær opmærksom på, at applikationen ikke kan ringe til nødnumre.

send sms-beskeder

Tillader, at applikationen sender sms-beskeder. Ondsindede applikationer kan eventuelt koste dig penge ved at sende beskeder uden din bekræftelse. Dem ser man desværre flere og flere af på android markede. Det vil være fedt vis mobil siden vil gå android marked mere efter i sømmene. Jeg synes det er forkastlig, at google ikke gør mere ud af hvad der kommer på deres markede. Og det sjovt nok udnytte post dk også kan man jo tro på den forklaring han gider at det var en fejl at det kom med i deres app. Ja jeg siger som en anden der skriver herinde. gik den så gik den. Så kanon at mobilsiden.dk to det op. tump up for det og flere artikler der omhandler bedre sikkerhed med app specielt på android marked.

0 0
Lecter 09-08-2011 12:00:16

@Johnny

Hvorfor vælger du den overskrift, når Postdanmark siger det er en fejl?

Hvorfor overhovedet spørge Postdanmark, når du alligevel kører Ekstra Bladet stilen?

0 0
10-08-2011 12:57:08

Mobilsiden.dk skal jo have nogle views, så de kan tjene nogle penge. :-)

0 0
Johnny K. Olesen 10-08-2011 13:32:30

@Flasher: Der findes heldigvis langt nemmere måder at få sidevisninger på - man skal bare skrive "Android" eller "Apple" i overskriften sammen med nogle negativt lader tillægsord.

Dog skriver vi ikke artikler med det formål at få sidevisninger, men derfor kan vi godt skrive debatskabende artikler.

Vi skriver både små citathistorier og så skriver vi også en del lange anmeldelser eller baggrundsartikler om f.eks. forskellige teknologier.
Desværre så er det bare ikke altid de artikler hvor vi virkelig lægger kræfterne og energien i, som er de mest læste - det er svært at konkurrere med en god "Apple Vs. Google" artikel.
Men tag et kig på min seneste længere artikel - det giver jo lidt flere sidevisninger på mobilsiden.dk:
http://www.mobilsiden.dk/tips/sadan-virker-3d-pa-skaerme-og-i-smartphones,lid.16542/

0 0
11-08-2011 10:03:12

Jeg har læst din seneste artikel, og den er glimrende.

Man kommer dog ikke uden om, at I skal have hits. Det er vel også derfor man i agurketiden ser nyheder om opdateringer til "Cut the Rope" og lignende, hvilket vel ikke kan siges at have særlig høj nyhedsværdi.

I det her tilfælde er det jo lige at tilføje lidt sensation til historien, at PostDK vil "overvåge". For det samme gør sig jo gældende for ufatteligt mange andre Android apps.

Hvis man har CyanogenMod installeret så kan man prøve at slå tilladelserne fra og se om det går ud over funktionaliteten.

0 0
Johnny K. Olesen 11-08-2011 11:22:55

Jeg vil godt lige mane den påstand i jorden en gang for alle. Jeg kan love dig for, at der IKKE skrives artikler udelukkende for at få hits på siden. John G er en hård og kompetent redaktør ;-)
Mobilsiden lever IKKE af Google Adwords, og indholdet vægter LANGT højere end hits på siden. Mobilsiden.dk har har sit eget reklame-team, og modsat så mange andre medier, så har vi ikke snablen langt nede i stats pengetank (Læs: De 6,4 milliarder kroner, som staten årligt uddeler til aviser og TV-stationer).

Derimod vægter vi en meget bred dækning af området indenfor mobiltelefoner, hvilket også betyder at vi skriver om alt lige fra hvordan mobilnetværk virker, over anmeldelser af applikationer til nye telefoner og internationale trends.

Ja, ind i mellem vil der være små anmeldelser af f.eks. nye spil eller artikler med en lidt skæv/anderledes vinkel på tingene. Mobilsiden.dks målgruppe er meget bred, og derfor skriver der også nogle gange små artikler om f.eks. nye applikationer og små spil. Det er ikke lige relevant for alle "mobilnørder" men vi forsøger at brede vores dækning ud.

Ellers skal du være velkommen til at se vores redaktørs YouTube klip om Mobilsiden.dk: http://www.youtube.com/watch?v=VAAY7vK9oDk og http://www.youtube.com/watch?v=nXsrL657RFo samt http://www.youtube.com/watch?v=PEOeYgsk09Q

Mht. til agurketid, så har den ikke så slem indenfor mobilområdet. Der er altid masser af relevante historier, og vores læsere er også gode til at tippe os på nyheder@mobilsiden.dk

0 0
Johnny K. Olesen 09-08-2011 12:42:37

@Lecter: Det er et spørgsmål om tolkning, og hvor meget sølvpapirshat man har på.

Jeg tolker kravet om adgang til mine personlige oplysninger, som om Post Danmark vil bruge mine oplysninger - ergo overvågning.

Post Danmark mener selvfølgelig der er tale om en hændelig fejl, når deres app kræver adgang til telefonbogen, kamera, mikrofon og GPS - samt når Post Danmark "skjuler" deres juridiske vilkår for tjenesten for Android brugerne.

Men husk en overskrift må aldrig så alene, når man vurderer en artikel. Hvis man lader overskriften stå alene, så er det en forkert påstand - i følge Post Danmark. På den anden side, så er det en alvorlig sag, når et program kræver adgang til personlige oplysninger uden "på overfladen" at skulle have brug for dem. Den slags kan man få paranoia af...

0 0
Hans 09-08-2011 10:51:52

Ja ja man fristes jo til at sige;
"Går den sår går den jo"

0 0

Om brug af cookies