Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Samsung skifter Micro-USB ud med USB Type C denne sommer

Rygte: Samsung skifter Micro-USB ud med USB Type C denne sommer

Samsung går med på USB Type C-vognen denne sommer ved lanceringen af den kommende Galaxy Note 6, lyder et nyt rygte.

Foto: Phandroid.com

Den vendbare USB Type C-port har pludseligt vundet kraftigt indpas i dette forårs kollektion af topmodeller - med én stor undtagelse. Den absolut største spiller på markedet, Samsung, valgte nemlig fortsat at gå den sikre vej med det klassiske Micro-USB-port med Galaxy S7 og Galaxy S7 edge.

Samsung kan dog siges at være lovligt undskyldt, da den sydkoreanske producent valgte at inkludere et gratis Gear VR-headset til alle købere af de to topmodeller, der forudbestilte den. Dette headset har nemlig Micro-USB-stikket, så her giver det bestemt mening at beholde Micro-USB-porten i topmodellerne.

Læs også:  Rygte: Samsung tester Galaxy Note 6 - med og uden kurvet skærm

Tiden nærmer sig dog til, at også Samsung følger efter de fleste andre producenter som LG, Microsoft, HTC, Huawei og OnePlus og ved at implementere den nye, smarte USB Type C-port, der gemmer på et væld af smarte funktioner og forbedringer i forhold til forgangne port.

Det vil ifølge SamMobile ske, når Samsung lancerer Galaxy Note 6, som der allerede florerer adskillige rygter om. Selv om der endnu ikke findes nogle lækkede informationer om en eventuel lanceringsdato eller en invitation til en event endnu, mener flere analytikere at vide, at Samsung vælger at flytte lanceringen af Galaxy Note 6 en måned frem til juli måned i stedet for august.

Læs også:  Intel vil også skrotte jackstikket til fordel for USB Type C

Det er næppe usandsynligt, da det er præcis, hvad Samsung gjorde med årets Galaxy S7-topmodeller - blot i marts måned i stedet for april.

Det er endnu uvist, hvilken standard af USB-teknologien, der implementeres i den nye USB-port. Det er nemlig ikke kun i den fysiske port, at de mange gode egenskaber gemmer sig, men også i USB-standarden.

Sidste år kom de fleste smartphone med USB 2.0-standarden, og først i år begynder topmodellerne at kombinere USB Type C med den hurtigste USB 3.1-standard. Den understøtter datahastigheder på op til 10 Gbit/s, mens det er USB Type C-porten, der understøtter strømoverførsel på op til hele 100 watt.

Læs også:  Nye smartphones med Quick Charge 3.0 og USB Type C får kritik

Mange forskellige faktorer såsom kabel, strømforsyning og hvilken port den anden ende af kablet har spiller dog også ind på, hvad du kan få ud af USB Type C-porten i din smartphone, men uanset hvad er det bestemt et skridt i den rigtige retning.

Foto: Samsung.com

Ny Gear VR-brille med USB Type C måske på vej

Samsungs forventede skift til USB Type C leder naturligvis til spørgsmålet om, hvad producenten så gør, når den nuværende Gear VR-brille ikke vil være kompatibel ud af boksen.

Læs også:  Samsung Danmark: VR tager fart i 2016 [WEB-TV]

En løsning kan være at inkludere en lille USB Type C til Micro-USB-adapter, men en mere holdbar og fremtidssikker løsning vil uden tvivl være, at Samsung laver en revideret udgave af Gear VR-headsettet med en USB Type C-port i stedet for Micro-USB. Endnu tyder intet dog på det, men meget kan som bekendt nå at ske i mellemtiden.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies