Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung arbejder på nyt Tizen-smartwatch kaldet Solis

Samsung arbejder på nyt Tizen-smartwatch kaldet Solis

En nyt smartwatch fra Samsung med det egenudviklede Tizen som styresystem er under udarbejdelse. Indtil videre går uret under navnet Solis.

Samsung-uret 'Solis' er formenlig en efterfølger til dette Gear S2-ur.
Samsung-uret 'Solis' er formenlig en efterfølger til dette Gear S2-ur.

Samsung er på vej med et nyt smartwatch i løbet af i år, der ifølge SamMobile har fået tildelt kodenavnet Solis. Informationerne om det nye ur er endnu sparsomme, men et kig på Samsungs tidligere brug af kodenavne giver et fingerpeg om, hvordan det kommer til at se ud.

Samsung Gear S2 fik navnet Orbis, som latin kan oversættes til ord som ’cirkel’, ’rund’ og ’omløbsbane’ som en metafor for det runde urs kant, du kan køre fingeren rundt på.

Med det kommende smartwatch benyttes altså ordet Solis, som kan betyde ’sol’ - og dermed er der formentlig igen tale om en metafor for et rundt smartwatch. Det er derfor ikke helt usandsynligt, at vi her har at gøre med Samsung Gear S3.

Læs også: Samsung fremskynder lancering af næste Galaxy Note

Foruden kodenavnet vides det, at uret bliver udstyret med Tizen lige som de seneste smartwatches fra Samsung. Du kommer altså ikke til at kunne bruge det nydesignede Android Wear 2.0 på det næste Samsung-ur. Til gengæld virker det fortsat med alle Android-telefoner, der kører med version 4.4 eller nyere.

Til sidst er hele fem forskellige modelnumre på det kommende Samsung-smartwatch blevet afsløret. De tre modeller SM-R760, SM-R765 og SM-R770 vil formentlig blive taget i brug verden over, mens SM-R765V og SM-R765S ifølge de nuværende oplysninger er forbeholdt teleselskaber. Hvornår uret bliver lanceret, er endnu uvist.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies