Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung Chromebook Pro med indbygget S Pen afsløret før tid

Samsung Chromebook Pro med indbygget S Pen afsløret før tid

Samsung løfter ved en fejl sløret for en ny Chromebook Pro med indbygget S Pen og Googles ChromeOS-styresystem.

Foto: Chromeunboxed.com

Samsung er på vej med en ny bærbar computer, men den er ikke helt som en traditionel bærbar pc.

Ved en fejl dukkede computeren kortvarigt op hos forhandleren B&H’s hjemmeside, hvor alle detaljer om og billeder af den nye computer blev afsløret før tid. Den går under navnet Chromebook Pro og kører dermed ikke med Windows, men i stedet Googles ChromeOS-styresystem med adgang til alle Android-apps.

Det er i sig selv ikke noget særligt, for mange firmaer, inklusiv Samsung, har lavet masser af Chromebook-pc’er - og de hitter særligt i uddannelsesinstitutioner grundet deres lave pris og simple styresystem. Samsung Chromebook Pro skiller sig ud ved at være den første bærbare pc fra Samsung med en indbygget S Pen kendt fra Samsungs Galaxy Note-smartphoneserie.

Læs også: Android-apps og Play Store kommer til Chromebook 

Det betyder også, at computeren har en touchskærm. Sammen med Samsungs S Pen åbner det op for masser af nye muligheder for at være produktiv og kreativ. Den lille S Pen er helt identisk med den, der sidder i den nu skrinlagte Samsung Galaxy Note 7. På denne nye er den blot placeret i højre side ved siden af en vendbar USB Type-C-port, hvorigennem den oplades.

Skærmen på 12,3” i Samsungs kommende Chromebook består af en opløsning på 2.400 x 1.600 pixels i et 3:2 format, og den kan samtidig roteres 360 grader, så den kan bruges og betjenes som en tablet. Mekanikken består af en sekskernet processor, 4 GB RAM og 32 GB lagerplads - og mere er der faktisk ikke brug for, da filer primært opbevares i skyen i ChromeOS-styresystemet.

Læs også: Ikke alle Chromebooks får Android-apps - se listen her 

Eftersom Samsung endnu ikke officielt har lanceret denne nye Chromebook Pro, er det endnu uvist, hvornår den kommer til salg og i hvilke lande. Prisen er dog allerede sluppet ud, og den ligger på $499 - direkte omsat til 3.377 kroner. En dansk pris vil dog være noget højere: 4.500 kroner som minimum er ikke utænkeligt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies