Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung gør klar til 4GB RAM i smartphones

Samsung gør klar til 4GB RAM i smartphones

Koreanske Samsung er klar til at producere chips med 4GB RAM til smartphones, så de er klar til smartphones næste år

Lige nu er 3GB RAM det højeste, man kan få fingrene i, når man kigger efter smartphones, men til næste år bliver det anderledes. Samsung er begyndt at masseproducere chips med 4GB RAM, og Samsung regner med, de vil være klar til markedet tidligt i 2015.

De nye chips er de første 8gigabit low power double data rate 4 DRAM til mobile enheder, forkortet til LPDDR4 DRAM, og de er produceret på Samsungs 20m-process teknologi.

Læs også: Samsung Galaxy S6' ramme fanget på billeder

Der er flere fordele ved de nye chips, der blandt andet tæller op til 40 procent mindre energiforbrug og muligheden for højere opløsnings foto- og videooptagelse. De åbner også op for endnu højere opløsninger i mobile skærme.

Især opløsningen til de højere skærme kan være med til at give endnu flottere billeder på tablets. Selvom også smartphones får højere og højere opløsning, så er det tablets, der kan vinde mest.

Læs også: Samsung klar med sød julereklame fordelt på 74 skærme

Samsung laver og sælger allerede LPDDR4 RAM i 2GB- og 3GB-varianter, men med 4GB nu i sigte, så kan smartphones i den højere ende altså få lige så meget RAM som en række laptops.

Da det er Samsung, der producerer disse nye chips, så er det meget muligt, at den første telefon med 4GB RAM kan være Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 5 eller en ny version af Galaxy Alpha.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies