Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sessionslogning måske på vej tilbage

Sessionslogning måske på vej tilbage

Blot syv måneder efter det blev afskaffet, overvejer politikerne at genindføre sessionslogning og logning af mobilplaceringer.

I juni 2014 besluttede daværende Justitsminister Karen Hækkerup, at ophæve de strikse regler om sessionslogning, der gik ud på, at danskernes færden på internettet blev logget.

Overvågningen blev indført umiddelbart efter terrorbombningerne i London i 2005, men blev kritiseret fra flere sider, da logningen forholdsvist nemt kunne omgås ved anvendelse af VPN eller Tor, skriver Information.

Læs også: Så meget ved Big Brother om dig

Logningen viste sig ikke særlig anvendelig, da den godt nok viste om en bruger for eksempel kiggede på YouTube, men ikke hvilke videoer der blev vist.

Det blev til omkring 3,5 billioner registreringer om året, og Rigspolitiet oplyste at de kun i et enkelt tilfælde havde fundet registreringerne anvendelige i en efterforskning, ligesom PET i 2012 oplyste, at de kun i meget begrænset omfang havde fundet det relevant at indhente logningsoplysninger.

Læs også: Så meget overvåges mobilbrugere

Nu lader det til at Justitsminister Mette Frederiksen er klar til at indføre ny logning, der blandt andet skal registrere mobiltelefoners placering.

Ifølge Information, lægges der i et notat fra Rigspolitiet op til registrering af mobiltelefoners placering, hver gang der foretages en datatransmission. Hvornår det eventuelt skal indføres er endnu uklart, men i et svar til Information skriver Justitsminister Mette Frederiksen:

”I dag anvender kriminelle ofte telefoner og internet til at organisere kriminalitet. Derfor er det afgørende, at politiet har de nødvendige værktøjer til at bekæmpe kriminalitet. Det er samtidig afgørende, at logningsreglerne også sikrer hensynet til borgernes grundlæggende rettigheder.”

Kilde: Information

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin5000 14-01-2015 13:17:12

Jamen hun er jo fuldstændig idiot! :-( Hvor ville jeg ønske at politikerne SELV skulle betale fra deres personlige bankkonto når de besluttede noget som de på ingen måde er kompetente til, men som pålægger andre en udgift.

2 3
Shawn 15-01-2015 07:20:20

Hvorfor er hun en idiot?

2 4
Dennis Høegh 16-01-2015 12:50:52

Fordi det giver mer-omkostninger for en masse firmaer i IT (for ikke at tale om stats-kassen) og derved bremser udvikling af ægte løsninger. Præcis ligesom sidst.
Det er selvfølgelig dumt at bruge øgenavne, når konsekvensen af beslutningen endnu kun er kraftig spekulation.

1 0

Om brug af cookies