Sessionslogning måske på vej tilbage

Blot syv måneder efter det blev afskaffet, overvejer politikerne at genindføre sessionslogning og logning af mobilplaceringer.

Sessionslogning måske på vej tilbage

I juni 2014 besluttede daværende Justitsminister Karen Hækkerup, at ophæve de strikse regler om sessionslogning, der gik ud på, at danskernes færden på internettet blev logget.

Overvågningen blev indført umiddelbart efter terrorbombningerne i London i 2005, men blev kritiseret fra flere sider, da logningen forholdsvist nemt kunne omgås ved anvendelse af VPN eller Tor, skriver Information.

Læs også: Så meget ved Big Brother om dig

Logningen viste sig ikke særlig anvendelig, da den godt nok viste om en bruger for eksempel kiggede på YouTube, men ikke hvilke videoer der blev vist.

Det blev til omkring 3,5 billioner registreringer om året, og Rigspolitiet oplyste at de kun i et enkelt tilfælde havde fundet registreringerne anvendelige i en efterforskning, ligesom PET i 2012 oplyste, at de kun i meget begrænset omfang havde fundet det relevant at indhente logningsoplysninger.

Læs også: Så meget overvåges mobilbrugere

Nu lader det til at Justitsminister Mette Frederiksen er klar til at indføre ny logning, der blandt andet skal registrere mobiltelefoners placering.

Ifølge Information, lægges der i et notat fra Rigspolitiet op til registrering af mobiltelefoners placering, hver gang der foretages en datatransmission. Hvornår det eventuelt skal indføres er endnu uklart, men i et svar til Information skriver Justitsminister Mette Frederiksen:

”I dag anvender kriminelle ofte telefoner og internet til at organisere kriminalitet. Derfor er det afgørende, at politiet har de nødvendige værktøjer til at bekæmpe kriminalitet. Det er samtidig afgørende, at logningsreglerne også sikrer hensynet til borgernes grundlæggende rettigheder.”

Kilde: Information

Det sidste nye i sagen

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 22/12/2014 kom den efterfølgende historie med et indlæg omkring emnet Mobilsiden kårer: Årets bedste design – Den videre historie kan du læse her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.