Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   SMS lån - Genialt eller grufuldt?

SMS lån - Genialt eller grufuldt?

Ved SMS lån kan du låne direkte på mobilen. Det er en hurtig og nem måde, at låne penge på, men hvis ikke du er opmærksom kan de ende med at koste dig dyrt.

Man siger, at der ikke findes noget, der hedder en gratis middag. Det vil sige, at selvom du umiddelbart bliver tilbudt noget, der angiveligt er gratis, så har alt i denne verden en pris der skal betales. Dog findes der SMS lån, der tilbyder dig at låne mindre beløb (typisk op til 4000 kr.) hvor du kun skal betale det lånte tilbage. Ingen renter, gebyrer eller omkostninger.

Det lyder måske nok fristende, og hvis du kan tilbagebetale pengene indenfor aftalt tid, er der som udgangspunkt heller ikke noget at være bekymret for. Men kan du ikke det - eller er du nødt til at låne mere end blot et par tusinde, så er det virkelig vigtigt, at du sætter dig godt ind i sagerne, inden du sender en låneanmodning på SMS.

På hjemmesiden laan-service.dk kan du sammenligne diverse SMS lån, og på den måde sikre, at du ikke havner i en gældsfælde af dimensioner, for det er der desværre flere eksempler på.

Nu kan du styre dine persienner med mobilen

Husk at se på de årlige omkostninger ved dit lån
Husk at se på de årlige omkostninger ved dit lån

ÅOP, renter og gebyrer

Når man hører om folk, der er havnet i en uoverskuelig gæld som følge af et SMS lån, er det fordi lånet ikke har været gennemskueligt for låntageren. Udover det lånte beløb, skal man nemlig også betale renter og gebyrer og det er der mange der overser eller glemmer at medregne.

Læs vores test af iPhone 7 - Så god er den blevet

Renter kan de fleste forholde sig til, mens skjulte gebyrer og lånets ÅOP (årlig omkostning i procent) kan være sværere at finde ud af.

Der findes intet loft for hvor høj en ÅOP må være, og der er mange eksempler på, at den kan være på flere hundrede procent.
I 2015 kårede TV2 ”Danmarks dyreste kviklån”, hvor ÅOP’en var på svimlende 1023 %,
hvilket svarer til, at et lån på 1.000 kr. med en løbetid på 1 år, ender med at koste over 10.000 kr.

Brug den sunde fornuft

Hvis du overvejer at stifte et SMS lån, bør du konsultere din bankrådgiver inden du accepterer lånet.

Banken kan lettere gennemskue konsekvenserne, og temmelig sikkert tilbyde dig en mere attraktiv låneaftale.

Så husk at brug din sunde fornuft, inden du låner penge – uanset om det er i banken eller på SMS.

Vi har fundet de 8 bedste fitness apps

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies