Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Ericsson Xperia X10 får Android 2.3 i år

Sony Ericsson Xperia X10 får Android 2.3 i år

Sony Ericsson har netop annonceret en Android 2.3-opdatering til Xperia X10.

Sony Ericsson Xperia X10 (Foto: Mobilsiden.dk)
Sony Ericsson Xperia X10 (Foto: Mobilsiden.dk)

Sony Ericsson Xperia X10, topmodellen fra sidste år, bliver omkring slutningen af andet kvartal / starten af tredje kvartal, opdateret til Android 2.3.3 Gingerbread.

 - "Mange af vores kunder har efterspurgt en Android 2.3 opdatering. Men det HAR været en prioitering for os, at vi ikke ville supportere store updates til X10'eren længere. Men den massive efterspørgsel fra kunderne har gjort, at vi har ændret planerne," fortæller national account manager Kenneth Møller, Sony Ericsson Danmark, til Mobilsiden.dk.

Sony Ericsson fortæller videre, at det er arbejdet med Android 2.3 på de nyeste produkter Xperia Arc, Xperia Play og Xperia Neo, der har gjort det muligt, også at rulle en Android-opdatering ud til den gamle model.

Nyheden giver formodenlig genlyd hos producentens fans, da de ellers tilbage i januar annoncerede, at der ikke kommer flere store opdateringer til Xperia X10.

Opdatering via computeren

I første omgang bliver det de generiske versioner (typisk dem som er solgt uden abonnement) der opdateres.

Lidt senere følger så opdateringer til de Xperia X10'ere, der er solgt gennem teleopertørerne.

Selve opdateringen kan ikke udføres direkte på mobilen og vil derfor kræve, at den opdateres via en computer.

Det mister du ved opdateringen

For at gøre det muligt at opdatere Xperia X10 til Android 2.3 har Sony Ericsson måtte træffe nogle valg, som betyder, at noget af funktionaliteten i produktet mistes.

- Kamera-applikationen fra Sony Ericsson og erstattes af Androids egen. Det betyder at ansigtsgenkendelse, smile shutter m.v. forsvinder.

- Mediascape forsvinder og bliver i stedet erstattet af en ny  musikafspiller - inklusive betjenings-widgets til forsideskærmen.

- Har du indhold på mobilen som er beskyttet af DRM, vil det ikke længere være muligt at afspille det igen efter opdateringen.

- Sony Ericssons Backup and Restore program er ikke understøttet af Gingerbread, og forsvinder derfor.

X10 Mini'erne og X8 opdateres ikke

Android 2.3 Gingerbread bliver kun gjort tilgængelig på Xperia X10.

Det betyder at produkterne Xperia X10 Mini, Xperia X10 Mini Pro samt Xperia X8 ikke vil kunne opdateres.

Sony Ericsson har ikke planer om at udgive yderligere Android-opdateringen til Xperia X10 end den netop annoncerede Android 2.3.3.

På den officielle Sony Ericsson produktblog kan du læse flere detaljer om hvad updaten til X10 kommer til at betyde for dig.

Læs også:
 - Web-TV: Hvor længe kan Xperia Arc opdateres
 - Web-TV: Vores første indtryk af Xperia Arc


Sony XPERIA X10 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mie 31-05-2011 08:09:03

hej hører nogen ved hvornår den nye opdatering 2.3 10x kommer

0 0
Rene 26-06-2011 13:28:38

Alt hvad vi ved med 100% sikkerhed er at den kommer før LG's.

0 0
Anderstoft 28-03-2011 20:47:08

Jeg synes, det er helt på sin plads, at SE opdaterer X10 til 2.3
Jeg købte den selv i august eller september sidste år, og var i første omgang rigtig glad for den - men det var også mit første kendskab til smartphones.
Efter at have interesseret i markedet lige siden, er det dog gået op for mig, hvor meget X10 skuffer i forhold til så mange andre telefoner.
I bund og grund er telefonen fin nok, der er bare alt for mange irritationsmomenter til, at man kan sætte sig tilfreds som bruger.

Hvis du ikke har haft telefonen, Jesper, hvilket jeg selvfølgelig ikke ved, hvorvidt du har eller ej, så kan du ikke udtale dig om telefonen.

Ser frem til opdateringen i håb om, at nogle af irritationsmomenterne fjernes - såsom den ofte langsomme navigering gennem menuerne og ikke-reagerende skærm. Just to name a few...

0 0
Jesper 28-03-2011 22:23:54

Jeg har ikke selv en X10, så jeg skal ikke kunne sige om opdateringen til 2.3 er tiltrængt eller ej.

Hvis ikke du allerede kender siden, så kan jeg anbefale Sony Ericsson produkt blog hvor der er en rimeligt direkte og ærlig kommunikation fra S.E. til deres brugere:

http://blogs.sonyericsson.com/products/

Gutten der skriver bloggen prøver så vidt muligt at svare på de spørgsmål der bliver stillet. Men de seneste måneder har det været lidt træls at følge med i kommentarerne da de første 100 ofte var enslydende krav om 2.2 opdatering til X10-serien. Det er selvfølgeligt fint i de posts der handler om opdateringen af X10'erne, men brokken spredte sig ligesom til samtlige indlæg på bloggen.

Men nok om det. Nu kommer der en 2.3 opdatering, og det er fedt. For det signalerer at de også i fremtiden vil følge med opdateringsræset.

0 0
GK^ 25-03-2011 16:47:27

Er det ikke at overdrive lidt:D

0 0
Jesper 26-03-2011 20:14:44

Jeg mener det er rimeligt nok at kalde det breaking news.

Som potentiel Sony Ericsson kunde har det været ekstremt frustrerende med alle de pibehoveder som har den første generation af Android telefoner. De har forpestet enhver nyhedsside med deres klagen og murren som om at den manglende opdatering var den største ulykke de er støt på i deres liv.

Nu får de en opdatering og så må man håbe at de holder mund. Selv om der nok skal være nogle x8 kunder der stadig piber og ikke har fattet at man ikke får uendeligt meget support for 1500 kroner.

0 0
David 27-03-2011 16:48:13

Hvad er et pibehoved? :/

0 0
Jesper 27-03-2011 23:03:26

2) [II.3.2] (dagl.; nedsæt.) person (især: barn), som altid piber, klynker. OrdbS. (Sjæll., Turø).

0 0
David 28-03-2011 11:05:51

Det er stadig forkert, en pibe er en pibe, det man gør hedder pive.

Pibehoved står ikke i retskrivningsordbogen. Det står i ordbog over det danske sprog (ODS) som du jo har kopieret fra, men hvis du kigger på pibe (person), kan du se at det er en uofficiel version af ordet pive.

Jeg synes i øvrigt at du er ret nedladende i din omtale om de personer der har købt en dyr topmodel, uden at have mulighed for at køre særligt mange android programmer, fordi SE er år om at få en ny version ud.

0 0
Jesper 28-03-2011 11:33:22

Nej, det er faktisk korrekt.

Pive er talesprog. På skrift staves verbet "at pibe".

Ordet pibehoved er derimod selvfølgelig et "uofficielt" ord, men i kraft af at det netop står i ODS så er det almindeligt brugt.

Jeg finder derfor ingen fejl rent sprogligt i mit indlæg, så skal vi ikke lade den hvile.

Med hensyn til selve indholdet.
Sony Ericsson lovede en opdatering til version 2.1. Den har de leveret, om end lidt sent. De har fået på puklen for at være langsommme, det er helt i orden.

Efter opdateringen til 2.1 så stopper diskussionen dog ikke og folk vil nu have version 2.2. Og det på trods af at det faktisk er version 2.1 der er afgørende for at man KAN køre størstedelen af programmerne i Android Market.

Nu har en lille gruppe brugere så opfundet et behov for endnu en ny version og for at presse Sony Ericsson til at levere, så har de forpestet enhver artikel om producentens kommende mobiler og gjort dem til en kamp for mere, mere, mere. Og det selv efter producenten har leveret det lovede.

Jeg mener at man køber et produkt som beset. X10 havde version 1.6 ved lanceringen. Version 2.1 var et rimeligt krav da versionen allerede var på markedet da telefonen blev lanceret. Men alle disse efterfølgende krav klinger lidt skingert i mine øre.

0 0
David 28-03-2011 20:10:21

Ok, jeg bøjer mig i støvet, du har ret..

Pibe verbum ,
Dansk Sprognævn godtager ikke skrivemåden 'pive'

Men synes stadig du er lige hård/grov nok overfor de SE brugere der har ventet i evigheder på at få 2.1, da det kom var 2.2 standard på alt andet..

0 0
Shawn S. Ø 28-03-2011 12:26:15

Der er vel ingen grund til at være nedsættende over for andre blot fordi nogle mennesker har en anden holdning end dig.. Syntes det en smule underligt med sådan et behov

0 0

Om brug af cookies