Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Steve Jobs kåret til verdens bedste leder

Steve Jobs kåret til verdens bedste leder

Det er mere end et år siden, at Steve Jobs døde, men det forhindrer ham ikke i at blive kåret til verdens bedste leder.

Steve Jobs under præsentationen af den første iPhone i 2007
Steve Jobs under præsentationen af den første iPhone i 2007

Nok er Steve Jobs desværre ikke blandt os mere, da han efter en lang kamp mod kræft gik bort for mere end et år siden. Men Apples økonomiske resultater sikrer ham alligevel førstepladsen på Harvard Business Reviews liste over de bedste topchefer i verden.

 - Steve Jobs er død – 1955-2011

Harvard Business Reviews laver listen hvert tredje år, og har til formål at gøre op med, at topledere ofte bliver vurderet på tallene i det seneste kvartalsregnskab. Modsat mange andre lignende lister, så er der i denne lagt fokus på udviklingen i selskabernes børsværdi og stigning i aktieafkastet.

I 2010 da listen sidste gang blev gjort op var Steve Jobs også i front.

Nærmeste konkurrent er Amazons administrerende direktør Jeff Bezos, som er klatret op til andenpladsen i forhold til en syvende plads i 2010.

Listen fra Harvard Business Reviews baserer sig på en gennemgang af 3.143 topledere og selskaber i en række aktieindeks som S&P Global 1200, Shanghai and Shenzhen Stock Exchanges og MSCI Emerging Markets Latin America Index and AméricaEconomia 500. listen er justeret for branche- og landemæssige forskelle.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies