Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TDC Groups lynhurtige 5G-net er klar til test næste år

TDC Groups lynhurtige 5G-net er klar til test næste år

Der er fart over feltet på TDC Groups kommende 5G-netværk, som telekoncernen i sidste uge afslørede nye detaljer omkring.

Foto: TDC Group

I de kommende år har den danske telebranche rigeligt at se til. Vi nærmer os nemlig så småt introduktionen af 5G på markedet - efterfølgeren til det nuværende 4G-mobilnet.

TDC Group, som står bag blandt andet YouSee, TELMORE og Fullrate, afholdt i sidste uge en såkaldt 5G-showcase, hvor pressen fik nyt at vide om telekoncernens planer for udrulningen af den nye netværksteknologi.

Læs også: TDC tester 5G med hastigheder på hele 1,9 Gbit/s

Som TDC Group i maj måned meldte ud, har dets 5G-netværk pt. en hastighed på hele 1,9 Gbit i sekundet - også kendt som 1.900 Mbit/s. Det er hele 65 gange hurtigere end den gennemsnitlige hastighed på TDC Groups 4G-netværk. Det svarer ifølge TV 2 til, at en 4K-film på 100 GB kan downloades på blot 7,4 minutter over 5G. Over 4G vil det tage 7,4 timer.

Første 5G-antenner klar til brug næste år

Det store spørgsmål er så, hvornår 5G kan tages i brug i Danmark. TDC Groups ambition er at være det første teleselskab i hele Skandinavien til at udbyde 5G. Allerede i slutningen af i år eller i starten af næste år vil der finde en pilottest sted, hvor en række virksomheder kan få lov til at teste det nye netværk sammen med TDC Group.

Læs også: Huawei klar med deres første kommercielle 5G-enhed

Selve udrulningen af 5G vil finde sted over en årrække. Ifølge Computerworld vil de første 5G-antenner kunne benyttes fra april 2019, og i 2020 og 2021 vil der blive udvidet med nye master. I dag råder TDC Group over 3.250 master rundt omkring i landet, og målet er at nå op på i alt 4.000 master. Det er tale om en stor investering, for det koster koncernen omkring 1,5 til 2 millioner kroner at udstyre hver mast med 5G.

For at kunne bruge 5G kræver det en smartphone, der understøtter de nye frekvenser. Qualcomm har allerede oplyst, at man forventer at lancere smartphones med 5G allerede sidst i 2018, og netop Qualcomm har også allerede lanceret 5G-modemmet "Snapdragon X50 5G Modem" til brug i smartphones. 5G-netværket testes pt. på frekvensbåndet 3,5 GHz, og senere vil 700 MHz-frekvensbåndet tages i brug.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies