Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Teleselskabet 3 indgår roamingaftale med TDC

Teleselskabet 3 indgår roamingaftale med TDC

Teleselskabet 3 har indgået en roamingaftale med TDC. Den nye aftale erstatter 3's tidligere aftale med Telia.

Foto: 3.dk

Teleselskabet 3 bliver af og til beskyldt for at have en for dårlig dækning. Det problem bliver muligvis en anelse mindre nu. 3 har nemlig indgået en flerårig roamingaftale med TDC.

Læs også: 3LikeHome dækker 99 procent af kundernes rejsedestinationer

Aftalen betyder i al sin enkelthed, at 3's kunder automatisk vil benytte TDC's netværk de steder hvor 3's eget netværk ikke er tilgængeligt. 3 har tidligere haft en lignende aftale med Telia, men den aftale bliver altså nu erstattet.

3 gør meget for at sikre, at deres kunder frit kan benytte telefonen på ferien.
3 gør meget for at sikre, at deres kunder frit kan benytte telefonen på ferien.

"Vores kunder har Danmarks højeste dataforbrug"

"Mere end 98% af Danmarks befolkning er dækket af 3’s 4G-netværk. I de få områder af landet, hvor 3’s net endnu ikke dækker, lejer teleselskabet sig ind på et andet netværk. 3 har nu indgået en aftale med TDC om, at 3’s kunder fremover kan benytte TDC’s netværk i disse yderområder. Aftalen omfatter national tale og dataroaming på 2G og 3G og som noget nyt også 4G, og den erstatter 3’s roamingaftale med Telia fra 2015. Implementeringen af TDC-aftalen starter den 5. februar og forventes fuldt udrullet ved udgangen af februar 2019." skriver 3 i en pressemeddelse.

”Vores kunder har Danmarks højeste dataforbrug og nyder godt af alle fordelene ved en mobil netadgang. Derfor arbejder vi hele tiden på at optimere og udbygge vores netværk. I nogle få områder kan det dog stadig bedst betale sig for os at leje os ind på et andet netværk. Derfor er det meget glædeligt, at vi nu har sikret en ny, god roamingaftale med TDC. Aftalen inkluderer også 4G, og det betyder, at netværksoplevelsen i yderområderne bliver endnu bedre,” siger Morten Christiansen, CEO for 3

Læs også: Teleselskabet 3 vil gøre børns færden på nettet sikrere

TDC er også tilfredse med aftalen

Aftalen anslås at være blandt de største engrosaftaler på det danske telemarked. Den omfatter tale, beskeder og data på tværs af TDC’s danske 2G-, 3G- og 4G-netværk.

”Vi er meget glade for, at 3 har valgt TDC som national roamingpartner. Vores mobilnetværk er blevet kåret som Danmarks bedste de seneste fire år i træk, og det er en del af vores strategi at sælge adgang til vores netværk for eksterne operatører på lige vilkår,” siger Robert Dogonowski, direktør i TDC Wholesale.

Fakta om aftalen

-Roamingaftalen sikrer både 3 og OiSTER’s kunder dækning, hvor 3’s eget net ikke dækker. Her kobles kunderne automatisk på TDC’s netværk.

-Inkluderede teknologier: 2G, 3G og 4G

Fakta om 3's netværk

-3’s netværk består af mere end 2.100 unikke positioner og dækker 98% af befolkningen med 4G

-3 planlægger i 2019 at opsætte mere end 200 nye master, øge kapacitet og hastighed i over 700 af de eksisterende master og fortsætte forberedelserne og test i netværket af 5G

Man kan læse mere om aftalen lige her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies