Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Udsalg hos Nokia - solgt ud af værdierne

Udsalg hos Nokia - solgt ud af værdierne

Mere end 500 patenter, brobygningssoftware og lignende er solgt for at få penge i den slunkne pengekasse.

Den meget pressede mobilproducent Nokia har nu solgt 500 af deres patenter, samt en særlig softwareafdeling, der gør programmer brugbare på forskellige mobilsystemer. Det skriver Business.dk.

Nokia kæmper for, at overleve i kampen mod Apple og Google’s Android. Det har blandt andet betydet en massiv sparerunde på 10.000 stillinger, samt salget af Nokias produktion af luksusmobiltelefoner Vertu. Og ja nu har softwareafdelingen Qt, altså også lidt samme skæbne og er blevet solgt fra. Qt sparer masser af tid og penge, men virker ikke med Windows Phone.

Qt-softwaren bruges af mere end 450.000 udviklere verden over, hvad salget indbringer Nokia vides endnu ikke. Salget af de 500 patenter har indbragt Nokia omkring 22 millioner dollars.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 11-08-2012 00:19:56

Hvor?

Det er da ikke særlig lovende, når man må til, at sælge ud af diverse patenter m.v.

En præsentation af den ny WindowsPhone kunne måske give Nokiafans håb :-)

0 0
Kim 15-08-2012 08:24:52

Altså... 22 mio $ er jo ikke noget der rykker noget i noget for en virksomhed af den størrelse. Der er næppe tale om en panikhandling, der i bedste fald ville kunne betale for at holde hjulene kørende et par dage.

0 0
tln 13-08-2012 12:59:54

jeg citerer lige en gut fra Facebook kommentarene da han tydelig ved mere om branchen end skribenten:

"Der er tale om deres ældste patenter på kommunikation, som de alligevel ikke tjener de store klejner på mere. I modsætning til hvad artiklen prøver, at gøre det til, er der bare tale om lidt "forårsrengøring". Det er ikke unormalt at store firmaer samler deres ældste patenter i et containerselskab som Vringo.
At Nokia sælger Vertu giver god mening, da det ikke er en del af deres kerneforretning. Salget af Qt er et "handover" til det firma som havde det oprindeligt (som ejer Trolltech), er igen meget naturligt da Qt ikke er en del af Nokia primære strategi mere.

Alt i alt, for meget hysteri og for lidt fakta."

0 0

Om brug af cookies