Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   USA: Advarsel mod netværksgiganten Huawei

USA: Advarsel mod netværksgiganten Huawei

I USA advares der mod den kinesiske netværksgigant Huawei, som sammen med ZTE endnu engang undersøges for spionage.

Søndag advarede det amerikanske CBS-program 60 Minutes mod netværksgiganten Huawei, som satte fokus på spion-anklagerne mod den kinesiske virksomhed. Det skriver epn.dk.

Det er dog ikke kun Huawei, som er under mistanke i USA også det konkurrerende kinesiske selskab ZTE er genstand for en større undersøgelse.

Mistanken bygger blandt andet på en rapport fra Pentagon, som har antydet Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær, samt der er udtrykt frygt for hvilken rolle et selskab som Huawei vil kunne få ved eksempelvis en cyper-krig.

I programmet 60 Minutes var der dog ingen tvivl i den republikanske-lejr.

-”Hvis jeg var et amerikansk firma, der havde kig på Huawei – og det siger jeg til dig som formand for komitéen – så ville jeg finde en anden leverandør, hvis du går op i dine intellektuelle rettigheder, hvis du går op i forbrugernes privatliv, og du går op i USA’s nationale sikkerhed,” sagde republikaneren Mike Rogers, som er formand for den amerikanske komité for efterretninger.

Tidligere CIA-analytiker i Kina er lige knap så afvisende i hans udtalelse.

-”Jeg mener, at problemet i virkeligheden kan koges ned til, om virksomheden vil tage skridt til mere gennemsigtighed i forhold til driften og sit ultimative mål – specielt i forhold til forholdet til den kinesiske regering, kommunistpartiet og det kinesiske militær,” udtalte Chris Johnsom, som har rådgivet præsidenter om spørgsmål relateret til Kina.

 - Huawei vil bevise de ikke spionerer

I Danmark leverer Huawei blandt andet bredbånds modems til Telenor, Telia, 3 og TDC, samt producerer prisbillige smartphones.

 - Huawei vil mistanke om spionage til livs

Du kan se 60 Minutes udsendelsen her.


Læs også:
 - Cisco: Huawei spiller ikke efter reglerne

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 09-10-2012 14:57:45

at iPhone ikke bliver samlet i Kina, tænk hvis de også havde placeret en bagdør i dem.

0 0
Allan 09-10-2012 11:39:54

Hvorvidt der kun er sikkerhedsmæssige interesser bag udtalelserne er svært at sige, men frygten er der og ikke kun i USA - også Indien har været i pressen omkring afvisning af Huawei som budgiver på telekom-kontrakter og diskussionen har været oppe i Storbritannien, hvor Huawei udgør en stor del af BT's moderne infrastruktur.

Frygten går ikke på mobiler og bredbåndsmodemmer men på hjertet i telekommunikationsnetværk (Core Network), hvor man frygter, at der i Huawei's udstyr findes såkaldte bagdøre, så et lands kommunikation kan lammes på få sekunder styret fra Kina. Man frygter ligeledes spionage via de samme mekanismer, da meget datatrafik foregår ukrypteret i telekommunikationsnetværkene. Huawei's påståede nære relationer til kinesisk militær dæmper ikke denne frygt...

Hvorvidt truslen er reel er svært at sige. Huawei har - ifølge amerikanske autoriteter - ikke formået at bevise, at ovenstående ikke er en mulighed.

0 0
Allan 09-10-2012 11:42:26

Må hellere lige nævne, at jeg ikke er helt upartisk i dette, da jeg arbejder hos en konkurrent til Huawei. Jeg har dog forsøgt at holde mit indlæg om Huawei neutralt og baseret på, hvad der findes beskrevet i pressen rundt omkring i verden.

0 0

Om brug af cookies