Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Video: iPhone 6s giver Samsung Galaxy S7 bank i droptest

Video: iPhone 6s giver Samsung Galaxy S7 bank i droptest

Er det Samsung Galaxy S7 eller iPhone 6s, der slipper bedst fra at blive tabt fra 1 meters højde? Det har en YouTube-bruger undersøgt.

Foto: YouTube.com (PhoneBuff)

Samsung og Apple har to ret forskellige tilgange til materialevalget på topmodellerne Galaxy S7 og iPhone 6s. Mens Samsung igen i år benytter Gorilla Glass på telefonens bagside, er Apple gået den modsatte vej og benytter forstærket aluminium i forhold til forgængeren.

Det ser ud til at have båret frugt for Apple, for i en ny såkaldt droptest giver den seneste iPhone 6s gedigne lussinger til Samsungs nye Galaxy S7. Det er YouTube-brugeren PhoneBuff, der har lavet en droptest - men ikke helt som de andre.

Læs også: Samsung ikke tilfreds med droptests: Udgiver sin egen

Der findes i forvejen et væld af droptests på YouTube, som har vist sig at være en ganske god pengemaskine, men de lider alle under, at de er vanskelige at bruge til at sammenligne telefoners modstandsdygtighed ud fra. Mange faktorer spiller nemlig ind på, hvor stor skade en telefon tager ved hvert enkelt fald, og der ses derfor tit meget inkonsistente resultater i disse tests.

Derfor har PhoneBuff-teamet erhvervet sig en professionel maskine, der kan tabe en hvilken som helst telefon noget nær 100 % konsekvent, da to klemmer holder telefonerne fast og udløses samtidig, hvorefter de lander på samme måde gang på gang.I videoen testes først iPhone 6s og Samsung Galaxy S7 med et fald direkte på bagsiden, hvor det ellers hårdføre Gorilla Glass på Galaxy S7 flækker til atomer med det samme. Her får aluminiumsbagsiden på iPhone 6s kun lette skrammer.

Dernæst går turen til et fald på bunden, hvor det på begge telefoner er aluminium, der tager stødet. Her er de små, lette ridser tæt på identiske på de to topmodeller. De samme, små ridser og mærker ses, efter de begge er fuldt ud funktionelle efter at lande på den ene side.

Til sidst lander iPhone 6s og Samsung Galaxy S7 med fronten nedad, og her må sidstnævnte give op. Ud over at frontglasset flækker fuldstændigt, er skærmpanelet neden under også gået i stykker, så telefonen er så godt som ubrugelig.

Læs også: Samsung Galaxy S6 edge banker iPhone 6 i droptest-duel [VIDEO]

Det samme kan til gengæld ikke siges om iPhone 6s. Godt nok flækker glasset også på denne, men i væsentlig mindre grad, og telefonen er fortsat fuldt ud betjenelig. Derfor fortsætter testen alene med iPhone 6s, hvor den først ved femte fald fra 1 meters højde går i stykker på samme måde som Galaxy S7 edge.

Konklusionen er altså klar. iPhone 6s er Galaxy S7 overlegen, når det gælder holdbarhed – i hvert fald hvis det måles ud fra at tabe sin telefon. Med Galaxy S7 kan du være ganske sikker på at få enten en flækket front eller bagside, mens der skal noget til, før det samme sker med den seneste iPhone 6s.

Der er dog en nyere smartphone, der giver iPhone 6s baghjul. Det er HTC 10, som viser sig at være noget af en hårdfør fætter. Lige som iPhone 6s klarer den sig igennem de tre første fald, og først efter hele 32 forsøg lykkedes det forsøgspersonerne at tilintetgøre telefonen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies