Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 10 kan køre på alt - også din opvaskemaskine

Windows 10 kan køre på alt - også din opvaskemaskine

I et interview med Microsofts chef, Satya Nadella, afslører han store planer for Windows 10's udbredelse

Windows 10 blev præsenteret for ganske få dage siden, og det stod hurtigt klart, at Microsofts idé med at have ét styresystem til PC, tablets men også smartphones nu er ved at være en realitet.

I et interview med Microsoft nye chef, Satya Nadella, løfter han sløret for, at Windows 10 ikke kun vil nøjes med tablets og smartphones, men vil udbredes til mange flere endheder, blandt andet "Internet og things", eller på dansk, tingenes internet. 

Læs også: Ti gange større end internettet [BAGGRUND]

Tingenes internet dækker over de mange kommende produkter, som vil kunne fjernbetjenes via internettet og her er blandt andet opvaskemaskiner og andre hvidevarer produkter, men også vores biler. 

Læs også: Windows 10 præsenteret - se de nye funktioner

En af de ting som ikke bliver nævnt er smartwatches, men mon ikke Microsoft også har tænkt på dette, da de lavede Windows 10.  

Hvad synes du om idéen med ét styresystem til så mange forskellige enheder?


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Alqttin 12-10-2014 16:42:01

Ja ja det er godt med dig Microsoft. Nu har jeg brugt din Windows i 20 år. Lige nu har jeg Sony Vaio med Windows 8, men det her bliver min sidst Windows pc nogensinde. Næste gang hedder det Macbook.

0 2
Peter Lyck 09-10-2014 10:53:24

Hvis de holder hvad de lover, kan det blive fantastisk. M$ har jo allerede selv bevist at det er muligt at lave en netbook og tablet i et, hvis/når de samtidig får forfinet Windows, så kan jeg da begynde at overveje et alternativ til Android. I forhold til Smartphones, bør de samtidig holde fast i Nokias kvalitet.

2 0
Joshua Christensen 08-10-2014 14:27:10

Kommer an hvad der menes med ét system til mange forskellige enheder. Android Wear og Android Auto er jo ikke helt identiske med Android til mobiler. Men, hvis kildekoden er den samme ved Windows 10 til alle enheder, så jo - interessant.

6 0
Kim Rene Jensen 08-10-2014 14:22:34

"Hvad synes du om idéen med ét styresystem til så mange forskellige enheder ?"

Tja,.. det findes allerede.. ANDROID .. og der er smartphones, tablets, smartwatches (Samsung, LG, Motorola etc.), spillekonsoller (Ouya, Nvidia, Amazon etc.), laptops (HP), Cisco IP-telefoner, håndhåndte spillekonsoller (Nvidia), vaskemaskiner (Samsung), køleskabe (LG), Andorid Auto (Hondas 2015 modeller), Cisco videokonferencesystemer osv. osv.... langt fra alle i lille Danmark, men de findes. Igen er Apple og Microsoft langt bagefter..

2 13
AndMadsen 08-10-2014 15:47:51

Amazons hardware bygger på en markant ændret udgave af Android, så meget at de ikke selv kalder det for Android, men for Fire OS. Android apps kan ikke uden ændringer i programmeringen køre på Fire OS.

Desuden - som Joshua også har skrevet - så er Android ikke det samme som Android Wear, som igen ikke er det samme som Android Auto.
For at en Android app kan køre på Android Wear skal man programmere den specifikt til dette.

Samsung har lavet smartwatches med Android, Android Wear og Tizen. Det er hele 3 forskellige styresystemer.
LG kommer snart med en smartwatch der kører WebOS, og ikke Android eller Android Wear.

Der findes rigtig nok bærbare med Android, men det er ikke Googles ønske. Her satser de på Chrome OS. Endnu et styresystem.

Windows 10 understøtter Windows Universal Apps. Med det kan en udvikler lave én app, som kan køre på Windows 10 computere, tablets, telefoner og Xbox One - fra starten, og uden at lave kildekoden om.
Det er ikke nødvendig med specifikke udgaver af styresystemet som er nødvendig med Android Wear og Auto.

21 0
Om brug af cookies