Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 10 Mobile klar i slutningen af september

Windows 10 Mobile klar i slutningen af september

Windows 10 til smartphones og tablets, som nu går under navnet Windows 10 Mobile, er klar til din mobil i slutningen af september måned.

Snart kan du opgradere din smartphone med Windows Phone 8/8.1 til Windows 10 Mobile. (Foto: neowin.net)
Snart kan du opgradere din smartphone med Windows Phone 8/8.1 til Windows 10 Mobile. (Foto: neowin.net)

Microsoft har allerede annonceret, at Windows 10 til computere lanceres den 29. juli, men den amerikanske softwaregigant har endnu ikke meldt noget ud omkring, hvornår styresystemet ankommer til smartphones, der kører Windows Phone 8 og 8.1.

Læs også: Microsoft: Gratis Windows 10-opgradering sidst i juli

Nu peger et lækket dokument dog på, hvornår Microsoft planlægger at offentliggøre smartphone- og tabletudgaven af Windows 10, som officielt hedder Windows 10 Mobile.

Dokumentet er fra en Microsoft-talsmand, der til en præsentation skulle fremvise nærmere datoer for de forskellige Windows-styresystemer over for nogle partnere - formentlig producenter.

Læs også: Nye features i Windows 10 Mobile, og hands-on med build 10080

Det lækkede dokument fortæller følgende: ”Windows Mobile-vareenheder (SKU'er)  vil være tilgængelige i slutningen af næste kvartal”, som med andre ord må være september måned.

Talsmanden fortæller til siden NeoWin, at der er en chance for, at Windwos 10 Mobile først lanceres måneden efter til oktober. Da dokumentet som bekendt er forbeholdt samarbejdspartnere, er der ikke nødvendigvis tale om datoer rettet mod forbrugere, men i stedet producenterne.

Læs også: Windows 10 preview klar til HTC One M8 for Windows

Det betyder, at der kan opstå forsinkelser såsom at softwareopgraderingen skal igennem kontrol fra teleselskaber og andre partnere, før den er klar til download.

Sådan ser en tidlig udgave af Windows 10 Mobile ud til en smartphone.
Sådan ser en tidlig udgave af Windows 10 Mobile ud til en smartphone.

Sådan er Windows 10 Mobile

Med Windows 10 ændrer Microsoft strategi og forener styresystemerne fra Windows Phone 8, det normale Windows 8 og endda Xbox One, selv om de på brugerfladen er tilpasset de forskellige enheder.

Windows 10 bringer blandt andet bedre synkronisering af indhold på tværs af dine Windows-enheder – et område, hvor Microsoft længe har været efter Apple med iOS og Google med Android. Det vil sige, at du i ”Action Center” kan se alle mails, invitationer, beskeder og så videre på præcis samme måde som på din Windows 10-computer.

Læs også: To Microsoft Lumia-topmodeller kommer i år

Du vil også opleve at få en ny kamerapp, som tilbyder langt flere funktioner end den nuværende. Med stor inspiration fra Nokias kamerapp til Windows Phone 8 har du blandt andet manuelle indstillinger for kameraet og HDR-tilstand for bedre resultater under svære lysforhold.

Nokias HERE Maps leverer også teknikken bag Microsofts Bing Maps i Windows 10, som udmærker sig ved at give fuld offlinetilstand over hele verden.

Læs også: Microsofts assistent, Cortana, på vej til Android og iOS

I stedet for Internet Explorer, som har et noget dårligt ry, vil der i Windows 10 være Spartan-browseren at finde.

Windows 10 byder på langt flere versioner, som du kan få glæde af, når alle smartphones med Windows Phone 8 og 8.1 altså kan opgraderes omkring slutningen af september.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies