Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Windows 10 Mobile nu installeret på over 1 mio. enheder

Windows 10 Mobile nu installeret på over 1 mio. enheder

Windows 10 Mobile lavet specifikt til smartphones er nu til at finde på over 1 mio. enheder, men det rækker stadig ikke til høje markedsandele.

Det er nu tre måneder, siden Microsoft løftede sløret for de to første smartphones med firmaets nye Windows 10 Mobile-styresystem, Lumia 950 og Lumia 950 XL.

Læs også: Microsoft Lumia 950 - God start for Windows 10 [TEST]

Selv om det var planen, at de første øvrige Lumia-modeller skulle opdateres til den nye software inden årsskiftet, er det endnu ikke sket. Derfor er Windows 10 Mobile ikke synderligt udbredt, og det bekræftes nu af hjemmesiden ZDNet i et podcast.

Ubekræftede kilder skulle have afsløret, at det mobiloptimerede Windows 10 nu kører på over 1 mio. enheder - hvilket må være det samme som at sige, at Microsoft har langet omkring eller lidt over 1 mio. eksemplarer af Lumia 950 og Lumia 950 XL over disken hen over de seneste tre måneder.

Læs også: Windows 10-opgradering til ældre Lumia-mobiler udskudt

Den sløve start for Windows 10 Mobile kan også ses i de data, som statistiksiden NetMarketShare indsamler om styresystemer på blandt andet smartphones og tablets. Af siden fremgår det nemlig, at Windows 10 Mobile netop nu kun står for 0,23 % af webtrafikken.

Til sammenligning ligger Android 6.0 Marshmallow, som også blev lanceret i oktober måned, på 0,53 % - noget højere, men stadig ikke noget at skrive hjem om.

Læs også: IDC: Sådan ser smartphonemarkedet ud om 4 år

Bedre går det til gengæld for Microsoft, når det drejer sig om Windows 10 på computere. Her skulle it-giganten nu have rundet intet mindre end 180 mio. installationer, siden opgraderingen blev frigivet for fem måneder siden. Statistiksiden melder her om noget mere opløftende tal set med Microsoft-briller, der lyder på 9,96 % i markedsandel.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies