Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Flipboard - en avis med dine nyheder

Flipboard - en avis med dine nyheder

APP TIP: Flipboard til iPad gør din Facebook og Twitter til en social avis.

Flipboard på iPad. (Foto: Mobilsiden.dk)
Flipboard på iPad. (Foto: Mobilsiden.dk)

Denne artikel er skrevet af iPadsiden.dk

Flipboard til iPad blev forleden udråbt til “App of the Year” af Apple. Vi kigger her nærmere på det, for at se om det er titlen værdig.

Hvad er Flipboard
Flipboard sælger sig selv som et magasin, et digitalt blad, hvor brugeren kan læse om alle mulige forskellige ting.

Men hvad er det så man kan læse i Flipboard? Svaret er: Lige det du har lyst til. Du tilføjer nemlig selv de informationskilder, som du måske alligevel checker på din iPad eller på din PC.

Det kan være du f.eks. ofte læser nyheder på Politikens hjemmeside, PC Gamer, Gizmodo, Wired, eller en helt fjerde nyhedskilde. I stedet for at gå ind på hver af disse kilders respektive sider på nettet, kan du med Flipboard samle det hele i et tiltalende design, hvor du på startskærmen bliver præsenteret for hver enkel nyhedskilde.

Du trykker på den side du gerne vil læse, og så kommer den frem til dig.

I Flipboard kan man også tilføje Facebook og Twitter som nyhedskilder. Dette betyder, at man kan læse ens Facebook-venners opdateringer som nyheder i et magasin.

Hvorvidt man kan lide dette eller ej, kommer nok an på om man er storforbruger af Facebook og Twitter.

Det er lidt svært at sætte fingeren på, præcis hvad Flipboard gør bedre end konkurrerende apps. Men for det første, er der lidt flere animationer og lidt flere effekter, som dog på intet tidspunkt stjæler opmærksomheden fra nyhederne.

I stedet bruges de til at fremhæve nyhederne. Samtidigt bruges effekterne til at gøre Flipboards funktioner ekstra tydelige for brugeren. Et eksempel på dette er, at man kan “bladre” i hver nyhedskilde, ligesom hvis det var et rigtigt magasin eller en avis. Deraf ordet “Flip”.

Flipboard er smukt designet og nyhederne kan næppe fremvises på en flottere måde. Og det er nok dette Apple har villet sige ved at tildele dem prisen. Flipboard gør brug af alle iPad’ens fordele; Den store skærm, touch kontrol og ikke mindst internettet. Flipboard er virkelig en flot måde at læse nyheder på.

Flipboard på iPad. (Foto: Mobilsiden.dk)
Flipboard på iPad. (Foto: Mobilsiden.dk)

Er det nok at være flot, for at blive “App of the Year”

Det er selvfølgelig fint, at Flipboard er flot, men det er ikke det vigtigste. Det der afgør, hvorvidt vi som brugere bliver ved med at trykke på app-ikonet, er nok noget andet.

Det handler om vores behov for, eller lyst til, programmets funktionalitet.

Og jeg vil påstå, at et RSS program er en stor fordel at have, hvis man læser nyheder på flere forskellige internetsider.

Det er en behagelig og afstressende måde at læse nyheder på sammenlignet med at gå ind i et internetprogram – en browser – og så først ind på den ene side, og derefter ind på en anden.

Et RSS program samler nyhederne til læseren ét sted, i stedet for at læseren skal opsøge nyhederne mange forskellige steder. Så hvis du aldrig har hørt om RSS programmer, men godt kan lide ideen, så vil Flipboard efter vores mening være en god kandidat, som dit RSS program.

Men hvis du i forvejen allerede har et RSS program, så er det istedet et spørgsmål om personlige præferencer. Vi har hver især vores egen smag, og da alle nævnte programmer gør det godt, giver det ingen mening at fremhæve én fremfor de andre.

Flipboard leverer nyhederne i bedste RSS stil, til dem der godt kan lide dette. Men man må selv træffe sit valg.

Flipboard på iPad. (Foto: Mobilsiden.dk)
Flipboard på iPad. (Foto: Mobilsiden.dk)

Konklusion

Flipboard er et flot og funktionelt RSS program, der gør brug af iPad’ens mange muligheder.

iPad er en fantastisk enhed at læse på, og dette app viser vejen på bedste vis. Det er æstetisk og simpelt design, og vigtigst af alt fungerer det, som det skal.

Animationerne og effekterne gør programmet dejligt livligt, uden at det fjerner fokus fra indholdet.

Konklusionen er således, at Flipboard er et værdigt “App of the Year” i skarp konkurrence med en lang række andre programmer.

6 uf af 6 stjerner samt en anbefaling fra iPadsiden.

Flipboard er gratis og hentes fra App Store.

Video: Demo af Flipboard

Læs også:
- Flipboard er blevet opdateret
Stor test af Apples iPad
Web-TV: Derfor er iPad tidens bedste tablet

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies