Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan oplader du din smartphone hurtigere [TIP]

Sådan oplader du din smartphone hurtigere [TIP]

En fuld batteriopladning af smartphonen kan tage tid, men ved at følge nogle simple tips går det væsentligt hurtigere.

Det skulle tilsyneladende være ganske simpelt at lade en smartphone op, men der er mange faktorer, der afgør, hvor lang tid en fuld opladning af din smartphone tager. Derfor får du her en række enkle tips, som sætter fut i din mobils opladning.

Læs også: Microsoft vil oplade din telefon automatisk og trådløst

Brug den rigtige oplader

Det har stor betydning hvilken oplader du benytter. Det anbefales som oftest at benytte den medfølgende oplader, men du kan uden problemer benytte opladere fra andre telefoner.

Det er vigtigt at kigge efter hvor mange ampere, som opladeren lader din telefon op med og undgå en oplader, der er dårligere. På en typisk oplader vil der med ganske lille skrift stå ”Output” efterfulgt af en vis mængde volt (V) og ampere (A). Jo højere ampere, desto hurtigere opladning kan du forvente.

Din telefon har en grænse for, hvor mange volt og ampere, den kan oplade med, og derfor vil du kun opnå en forbedring til en vis grad ved at udskifte til en hurtigere oplader.

Læs også: WattUp oplader dine enheder på op til fem meters afstand

Ligeså kan det også gå slemt ud over opladetiden, hvis du har skiftet det originale USB-kabel ud med et uoriginalt og oftest billigt – eksempelvis fra Kina. Længden af kablet kan også have en negativ effekt, men det er en faktor, der er af mindre betydning.

Vær derfor opmærksom på, at du nemt kan forringe opladetiden ved at bruge en ældre oplader, da mængden af ampere oftest forøges i takt med at batterierne bliver større og nye teknologier opfindes. For tiden er det den kinesiske producent, OPPO, der topper med en micro-USB-oplader til OPPO Find 7 på hele 4,5 A. Den formår at oplade telefonen fra 0-75% på kun 30 minutter.

Brug stikkontakten frem for computeren

Der er også stor forskel i hastigheden alt efter om du oplader fra stikkontakten eller gennem tilslutning til en computer. Med USB 2.0 og USB 3.0 i en computer er der således begrænsninger for antal volt og ampere, der kan strømme igennem. Særligt langsomt går det, hvis du tilslutter din smartphone i en USB 2.0-port, hvor du kun vil oplade med 0,5 A, mens du kan få op til 0,9A gennem USB 3.0.

Læs også: Lynlader på vej fra HTC

Derfor kan det ikke anbefales at oplade smartphonen gennem din computer, hvis det skal gå stærkt, fordi de fleste nyere opladere ligger på 1-2 A eller højere. Det er dermed er at foretrække i stedet for.

Sluk din telefon under opladningen

Hvis du har din telefon tændt under opladningen og bruger den aktivt imens, tager opladningen længere tid, da den tændte telefon selvfølgelig forbruger noget af den strøm, du ellers lader op. Dermed opnår du den absolut hurtigste opladning, hvis du slukker telefonen imens. Alternativt kan du sætte den i flytilstand, men det er som minimum at foretrække at holde skærmen slukket, da det er den største strømsluger.

Med disse simple tips bør du være i stand til at opnå en markant hurtigere opladning og gøre det til en lidt mindre plage i dagligdagen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin 11-03-2015 21:58:29

Med denne app kan man på understøttede telefoner måle ladestrømmen. Det virker fint på min S4.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.ampere

3 0
Bjørn 11-03-2015 22:11:38

Tak for tippet, det var dog en glimrende app! Så kan man få testet alle sine forskellige chargere og kabler.

Min Galaxy Alpha charger med 1200mA med den originale charger som er specificeret med et output på 1550mA, så jeg antager at min telefon sætter begrænsningen.

1 0
Bjørn 11-03-2015 13:31:29

Nu har jeg læst alle tilgængelige specs igennem på min tlf (galaxy alpha), og kan simpelthen ikke finde info om hvor mange ampere telefonen kan klare i opladning.

0 0
Frederik 11-03-2015 11:18:54

Så er spørgsmålet jo bare, hvordan man ved at opladeren nu også "holder hvad den lover" og at USB-kablet er af en ordentlig kvalitet. Det er ikke nemt, når man kigger på opladere med mindre man bestiller dem hjem og tester.

1 1

Om brug af cookies