Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sådan er Xperia X10 med Android 2.1

Sådan er Xperia X10 med Android 2.1

Xperia-flagskibet X10 fra Sony Ericsson er blevet opdateret til Android 2.1. Vi ser nærmere på, hvordan den er, efter opdateringen.

Sony Ericssons Xperia-serie har netop modtaget en opdatering af X10-modellerne, fra Android 1.6 til 2.1.

Jeg har været hjemme og finde min X10'er frem af skuffen og opdateret den. Den nye version gør meget for menuen og dens udseende, men desværre må jeg konstatere, at der stadig er en del mangler og irritationsmomenter i modellen.

Generelt set er menuen blevet en hel del flottere. Telefonen føles også en lille smule hurtigere, selvom den stadig 'hænger' i menuen ind imellem, altså simpelthen fryser fast og går i stå, midt i en opgave.

Forbedret opsætning

Opsætningen er en af de ting, som er blevet forbedret. Når man tænder mobilen bliver man ledt igennem en opsætningsguide, hvilket ikke var at finde på den tidligere version - som var et af min klagepunkter.

Nu bliver man bedt om at opsætte Gmail, den henter selv MMS-opsætning m.m.

X10 henter dog ikke selv kontakterne ind, og den synkroniserer ikke automatisk med hverken Facebook, Gmail eller andet. Her skal man altså ind i opsætningen og aktivere dette manuelt. Det er også nødvendigt at indtaste sin Facebook-konto hele tre steder, før det for alvor spiller.

X10 er forbedret, men altså stadig ikke en mobil for novicer.

SMS-irritation

SMS-delen har stadig en del fejl, som jeg ville ønske var blevet rettet.

Hvis man for eksempel har en samtale åben, og der kommer en ny besked fra samme afsender, er man nødt til at gå ud af samtalen og ind igen, for at se den.

I SMS-delen kan man nu ud fra en samtale se billedet af kontaktpersonen, hvilket er rigtig smart. Men det er desværre ikke så gennemført, at det følger med, når man går ind på kontakten.

SMS-input'et ser anderledes ud, men det er ikke en god ting. Tekstfeltet er blevet enormt stort, og stik imod alt logik, skriver man ikke i toppen af feltet, men i bunden. Det store felt gør det i øvrigt svært at se den SMS, man svarer på.

Til gengæld er der nu kommet dansk ordbog og tastatur i X10, så man ikke længere skal ind og hente det i Android Marked.

Dog irriterer det, at hvis man skriver et ord, der ikke findes i ordbogen, skal man ikke bare klikke, men dobbeltklikke for at vælge det, fremfor et foreslået ord. Pænt irriterende.

Tastaturet på X10 har bogstaver under tallene - men ingen smartdial
Tastaturet på X10 har bogstaver under tallene - men ingen smartdial

Detaljer

Af andre småting kan nævnes, at der ikke er smartdial i X10. I opkaldsfunktionen er der ellers bogstaver under tallene, men de har altså øjensynligt ikke nogen funktion.

Den nye version har ændret lås-op-bevægelsen. Som jeg ellers roste X10 for i sin tid, da jeg synes den var meget intuitiv.

Til gengæld kan X10 nu optage video i HD med løbende autofokus. Dét er da en god nyhed.

Konklusion

Selvom X10 på flere punkter er væsentlig forbedret, er det ikke nok til at trække helhedsindtrykket op.

Det største problem med Xperia X10 er efter min mening, at den 'hænger' i det. Og det er der desværre ikke lavet om på.

Så Xperia X10 er stadig ikke et produkt jeg vil anbefale.

Til gengæld er de to mindre modeller i Xperia-serien, X10 mini og X10 mini pro, helt klart en god investering. De ikke de fejl og mangler, som trækker X10 ned, og de er ligeledes lige blevet opdateret til Android 2,1.

Husk at lave en kopi af alt på mobilen, samt fjerne SD-kortet, inden den opdateres.

Læs mere om opdateringen her.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christoffer 22-11-2010 20:30:44

efter man har opdateret understøtter telefonen så live wallpapers som der blev lovet?

0 0
Kasper 21-11-2010 14:48:08

Jeg er træt af at efter jeg har opdateret min X10 så når jeg vil skrive en sms så er der eller de e-mail oplysninger fra facebook. Hvordan undgår jeg det??

0 0
Tage linde 11-11-2010 16:57:01

kan kun skrive det samme som i overskriften ;)

"det lyder som en video af det John :P"

0 0
skumcat 11-11-2010 16:52:38

Jeg har overhovedet ikke oplevet de problemer der nævnt i artiklen. Min køre helt flydende, og har ikke "tænke" lag overhovedet. Jeg kan sagtens uploade en video som bevis, hvis det er.

Altså nu har jeg prøvet en Desire og Desire HD samt samsung galaxy S, og de er skam ikke hurtigere end X10 med 2.1

I burde virkelig lave en ny anmeldelse hvor der er tjek på mobilen, ingen i kan udtale jer på den måde. Har i heltaget lukket programmerne ned på den, eller bare genstarte mobilen? For den var langsom de 2 første startup efter opdateringen...

PS: Der er en skjult 3D gallery som man kender fra samsung galaxy S og nexus one, som kan bruges på mobilen! ;) Det er bare hente en lille genvej, eller oprette en med f.eks launcher pro.

0 0
Sigvardt 11-11-2010 10:23:46

Hej igen,

Et par kommentarer mere:

I SMS-delen kan man nu ud fra en samtale se billedet af kontaktpersonen, hvilket er rigtig smart. Men det er desværre ikke så gennemført, at det følger med, når man går ind på kontakten.

Øh? Det gør den på min. Der ligger selvsamme billede også på kontakten. Tror du mangler at sætte den rigtig...

SMS-input'et ser anderledes ud, men det er ikke en god ting. Tekstfeltet er blevet enormt stort, og stik imod alt logik, skriver man ikke i toppen af feltet, men i bunden. Det store felt gør det i øvrigt svært at se den SMS, man svarer på.

Igen øh? Er du sikker på at det er X10 og ikke X10 mini du har testet? :-)

Når tastatur samt skrivefelt er aktiveret kan jeg se minimum 10 liniers tekst i den øverste del af skærmen. I en typisk tråd i min telefon hvor sms anvendes til korte beskeder, kan jeg se de seneste 4 beskeder mens jeg taster den nye besked.

Enten modtager du meget lange beskeder (over 10 linier) eller også har du en anden skærm på end jeg har.

0 0
Sigvardt 11-11-2010 09:25:11

Hej May,

God anmeldelse, er enig i at telefonen ikke er en begynder-telefon. Til gengæld er det stadig den klart flottest designede Android mobil og når opsætningen er klaret, spiller den max.

Din anke omkring SMS-irritationen er dog ikke helt korrekt. Ganske rigtigt, står du inde i en samtale og modtager en ny besked i samme tråd, så ses den nye sms ikke i selve billedet. Du skal lige hive lidt i skærmen (scrolle ned), så er den der. Den ligger altså blot i bunden af skærmen og det er ikke nødvendigt at gå ud i menuen og tilbage igen.
Jeg er dog rørende enig i at det ikke er så intuituvt at den ikke selv tilpasser visningen til den nye besked.

Jeg kan ligeledes slet ikke genkende issuet omkring at telefonen skulle være langsom eller hænge/hakke i menuerne. Det oplever jeg aldrig ligesom jeg endnu ikke har oplevet på X10 at et program er nødt til at lukke, hvilket jeg til gengæld mere end ofte oplevede på min Legend.

Jeg er meget tilfreds og den X10 jeg har er den mest stabile smartphone ud af de 8-10 forskellige jeg efterhånden har haft.

0 0
Christoffer 12-11-2010 10:34:51

det er ikke den flotteste designede telefon Legend er klart bedre designet men selvfølgelig er x10 serien også godt designet men Legend har en bedre holdbarhed og føles langt bedre at holde om.

0 0
Sigvardt 15-11-2010 11:00:26

Jeg ved godt at "lækkert design" er meget subjektivt, men kan slet ikke følge din ros af Legend telefonen.

Det umådeligt grimme knæk der medfører slitage når den skal op og ned af lommen hele tiden er så upraktisk og grimt at det næsten skriger til himlen. Kun aluminium caset trækker den lidt op.

Dertil kommer at den har så lille en skærm at jeg næsten ville foretrække en Tattoo fremfor legend.

0 0
John 14-11-2010 09:53:39

Jeg ved nu ikke rigtig hvad jeg skal synes om Legends design. Havde den ikke haft det store knæk i bunden, hvilket i sig selv er med til at gøre telefonen mere grim end nødvendigt, og træls at have i en bukselomme, kombineret med det mærkegrå plastik, hvor man i toppen åbenbart har designet det med et haglgevær, havde telefonen været meget stilfuld.
Havde den så også haft et ordentligt display med en ordentlig opløsning, havde det været en lækker telefon.
Det eneste fede ved telefonen er IMO at det meste er i aluminium. Resten var for mit vedkommende en stor skuffelse.

0 0
11-11-2010 08:27:45

Jeg er helt enig i din kritik. Jeg havde håbet på at telefonen ville blive mere smooth og generelt hurtigere, men sådan skulle det ikke gå. Derimod er jeg ret glad for den nye lås-op bevælgelse, som fungerer bedre og er hurtigere. Derudover er lyden noget højere når jeg snakker i den, hvilket er et kæmpe plus. Men telefonen er såååååå langsom:-/

0 0

Om brug af cookies