OnePlus 6: Utrolig meget mobil for pengene [TEST]

OnePlus er en fantastisk smartphone, hvor du får mere mobil for pengene end nogen anden topmodel på det danske marked.

OnePlus 6: Utrolig meget mobil for pengene [TEST]

Hvis der er en smartphoneproducent, der har vind i sejlene, må det siges at være OnePlus. Det er ikke mere end fire år, siden producenten lancerede den første smartphone OnePlus One, og siden da er det gået stærkt.

Læs også: OnePlus 6 – Nu er den officiel

Producenten er nu klar med sin sjette smartphone, som meget passende har fået navnet OnePlus 6. Kan den leve op til firmaets ry om at levere smartphones med markedets bedste specifikationer til priser, som de færreste topmodeller kan matche? Vi har testet OnePlus 6 for at finde ud af netop dette.

OnePlus 6
Den nye bagside på OnePlus 6 er flot og blank, men samler også på fingeraftryk. Foto: Mobilsiden.dk

Samme formfaktor som 5T – nu med glasbagside

På designfronten er der sket ting og sager siden sidste års OnePlus 5 og 5T. Den nye OnePlus 6 har fået et nyt glasdesign på både fronten og bagsiden. Det er Gorilla Glass 5, som nu omgiver telefonen.

Den nye glasbagside ser bestemt flot ud og er et frisk pust fra de ellers velkendte metaldesigns fra OnePlus, men med denne følger der også et væld af spor fra fedtefingre. Det er man dog efterhånden vant til fra de fleste andre topmodeller på markedet, som også har glasbagsider.

Til venstre: Midnight Black. I midten: Mirror Black. Til højre: Silk White.

OnePlus 6 kommer, ud over den normale matsorte farve Midnight Black, også i en blank sort kaldet Mirror Black og i en begrænset periode en hvid farve kaldet Silk White.

Selv om der nu er mindre metal på OnePlus 6 end mange af forgængerne, føles den absolut stadig som kram. Dens iPhone X-lignende design med bløde kurver og kanter gør, at den ligger ganske behageligt i hånden, så lad dig bestemt ikke skræmme af glasdesignet. Ligesom alle andre glasmobiler skøjter den rundt på alle overflader, der bare er det mindste skrå. Det kan til gengæld være ret irriterende.

Læs også: OnePlus 6: Dansk pris og tilgængelighed i Danmark

Et kig på fronten afslører også mange store ændringer. På OnePlus 6 er det nemlig meget mere af fronten, der nu udgøres af skærm – helt præcist 84 procent. Der er nemlig kommet det omdiskuterede hak i toppen af skærmen, og fingeraftrykslæseren har ligesom 5T plads på bagsiden. Apropos bagsiden, så har bagkameraerne fået nye pladser ovenover netop fingeraftrykslæseren, hvilket giver et mere stilrent og symmetrisk design.

OnePlus 6
Skærmen i OnePlus 6 er nydelig at se på – også når solen står skarpt. Foto: Mobilsiden.dk

Super flot AMOLED-skærm

De nye designændringer gør, at Optic AMOLED-skærmen i OnePlus 6 er vokset siden sin forgænger. OnePlus 5 målte “kun” 5,5”, mens 5T’eren voksede til 6”, og nu er den nye 6’er oppe på 6,28”.

Skærmen er nemlig blevet endnu en anelse mere aflang, så formatet nu hedder 19:9. Opløsningen er fortsat Full HD+ eller 1.080 x 2.280 pixels. Nogle mener, at det er på højde tide med en QHD-opløsning, men i mine øjne fejler Full HD-opløsningen stadig ingenting, selv om skærmen er blevet større. Jeg har ikke på noget tidspunkt spottet de enkelte pixels. Der er i min bog andre områder af skærmen, der er vigtigere.

Blandt andet lysstyrken, som kan skrues nok op til, at den sagtens kan bruges ved højlys dag. Betragtningsvinklerne er bestemt også godkendte. Her er der ingen finger at sætte. Alt i alt en rigtig nydelig skærm, som virkelig tager sig godt ud, når den fylder nærmest hele fronten.

Til gengæld synes jeg, at en skærm som denne på 6,28” er alt, alt for stor. Det er ganske enkelt umuligt at nå toppen af skærmen, uden du skal til at lave nogle halvfarlige manøvrer med hånden. I min optik havde en 5,5” skærm været langt bedre at betjene.

OnePlus 6
Det er den nyeste Snapdragon 845-processor, der driver OnePlus 6. Foto: OnePlus

Markedets bedste hardware

OnePlus er kendt for at skubbe grænserne for, hvor meget mobil man får for pengene herhjemme i Danmark, og det fortsætter med OnePlus 6. Flagskibet gemmer på den heftige Snapdragon 845-processor fra Qualcomm, som består af i alt otte kerner, hvoraf fire af dem kører med en hastighed på helt op til 2,8 GHz.

OnePlus 6: Specifikationer
Dimensioner 155,7 x 75,4 x 7,75 mm
Vægt 177 gram
Processor Quad-core Qualcomm Snapdragon 845 (op til 2,8 GHz)
Grafikchip Adreno 630
RAM 6 GB (Mirror Black)
8 GB (Mirror Black, Midnight Black eller Silk White)
Lagerplads 64 GB (Mirror Black)
128 GB (Mirror Black, Midnight Black eller Silk White)
256 GB (Midnight Black)
Bagkamera Primær sensor: 16 megapixel Sony IMX 519, 1,22 µm pixels, f/1,7 blænde, OIS og EIS
Sekundær sensor: 20 megapixel Sony IMX 376K, 1,0 µm pixels, f/1.7 blænde
Frontkamera 16 megapixel Sony IMX 371, 1.0 µm pixels, f/2.0 blænde, EIS
Sensorer Fingeraftrykslæser, hall-sensor, accelerometer, gyroskop, nærhedssensor, lyssensor, kompas, Sensor Hub
Netværk 4xCA, 64QAM, 256QAM & 4×4 MIMO, op til 1 Gbit/s (download) og 150 Mbit/s (upload), Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Wi-Fi 2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2,4 og 5 Ghz
Batteri 3.300 mAh (med Fast Charge)
Højttaler(e) Mono (bund)
Farver Mirror Black
Midnight Black
Silk White
Software Android 8.1 Oreo (med OxygenOS-tilpasning)
Pris 6 GB RAM + 64 GB lager: 3.899 kr.
8 GB RAM + 128 GB lager: 4.399 kr.
8 GB RAM + 256 GB lager: 4.699 kr.

Find de bedste priser på Mobilpriser.dk

OnePlus 6 har, som altid, også rigeligt med RAM. Den billigste variant byder på 6 GB RAM og 64 GB lagerplads, mens du også kan få den i den sædvanligt bedre udgave med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. OnePlus sætter dog barren lidt højere i år ved også at tilbyde en variant med 8 GB og hele 256 GB lagerplads. Det er selv i dag ikke hver dag, man ser nye smartphones med så stor en mængde lagerplads, så med OnePlus 6 får du altså en smartphone med absolut topspecifikationer.

Det, på papiret, meget lovende teknikblad udmønter sig også i en fortræffelig brugeroplevelse. Alt suser bare derudad, ligemeget om du foretager simple dagligdagsopgaver eller kører selv de mest krævende spil og benchmark-apps. Hvis du ikke vil gå ned på ydeevne og en brugeroplevelse, der tæt på aldrig hakker og hoster, så kan jeg ikke anbefale OnePlus 6 nok. Det bliver ikke meget bedre på den front.

OnePlus 6
Kamerainterfacet i OnePlus 6. Foto: Mobilsiden.dk

Et mere konkurrencedygtigt kamera

Kameraet i OnePlus’ smartphones har altid været det svageste punkt og der, hvor man virkelig har kunnet se, hvorfor OnePlus’ mobiler er så meget billigere end andre topmodeller. Det er her, der er blevet sparet. Billeder fra OnePlus-mobiler har da bestemt været brugbare, men andre topmodeller har bare været et eller flere niveauer bedre.

I år synes denne forskel at være mindsket betragteligt. OnePlus har udstyret 6’eren med en helt ny 16 megapixel sensor fra Sony af typen IMX 519. Sensoren måler 1/2.6″ (0,98 cm), har en blænde på f/1.7, og hver pixel måler 1,22 μm, der er 19 % større end sidste år.

Læs også: Video: Mobilsiden unboxer OnePlus 6

Man kunne forestille sig, at OnePlus brugte den anden sensor, samme 20 megapixel Sony IMX 376K-sensor som i OnePlus 5T, til at assistere den primære sensor, men nej. Den sekundære sensor benyttes kun i portrættilstand til at skelne forgrund fra baggrund og dermed give en fornemmelse af dybde. Det er altså udelukkende førstnævnte 16 megapixel sensor, der skyder billederne i hus – og det gør den faktisk ret godt.

Fotografering i dagslys
På Mobilsidens kontor satte vi OnePlus 6 op mod både nye og sidste års topmodeller – helt præcist iPhone 8 Plus, Huawei P20 Pro, Nokia 8 Sirocco og Motorola Moto Z2 Force, og vores konklusion er, at OnePlus 6 faktisk er ret konkurrencedygtig med smartphones som iPhone 8 Plus og P20 Pro på kamerafronten. Alle fotos taget med ovenstående mobiler kan ses her.

OnePlus 6 dagslys
Billede taget med OnePlus 6. Foto: Mobilsiden.dk

Vi tog blandt andet et billede af en farverig, lilla blomst, og resultaterne var vidt forskellige. iPhone 8 Plus og Huawei P20 gav blomsten en alt, alt for mørk lilla farve, mens OnePlus 6 var den, der ramte mest tættest på den rigtige farve. Generelt synes farvegengivelsen at være rigtig fin med OnePlus 6.

Til gengæld kan kameraet i OnePlus 6 ikke helt måle sig med eksempelvis Huawei P20 Pro og iPhone 8 Plus, når det kommer til skarphed og detaljegraden. De helt små detaljer såsom tekstur på overflader og blade fra træerne er noget udviskede på OnePlus 6 i forhold til de to andre, men overordnet set er der tale om en forbedring i forhold til OnePlus 5T.

Jeg er særligt imponeret over, hvor fint OnePlus 6 formår at eksponere billederne ved svære motiver i forhold til flere af konkurrenterne. I vores testfotos havde OnePlus 6 i hvert fald en rigtig god dynamik i billederne, og hvor de fleste andre mobiler overeksponerede på hvide områder såsom vores kontor, så gik det overraskende godt for OnePlus 6 med at få både lyse og mørke dele af billederne med. Her klarede iPhone 8 Plus og Huawei P20 Pro sig begge dårligere.

Portrætfotos
Portrættilstanden virker tilfredsstillende, hvis du står tæt på vedkommende, som du fotograferer. Det er som sagt kun i denne tilstand, at det ekstra bagkamera anvendes, og selv med disse to sensorer bliver billederne dog ikke altid helt perfekte.

Jeg oplever blandt andet, at der sommetider bliver klippet lidt af ørerne af, og den har også problemer med at sløre baggrunden, hvis der eksempelvis er lidt luft mellem armene på personen eller lignende. Det er 50/50, om der er tydelige fejl i portrætfotos med OnePlus 6 , og som med andre producenters bokeh-funktioner er der et stykke endnu til at opnå ægte dybde i billederne. Her får du lidt bedre og mere ensartede resultater med eksempelvis iPhone 8 Plus og Huawei P20 Pro.

Panoramafotos:
Panoramafotos er ganske vellykkede på OnePlus 6. De mange fotos er klippet helt fint sammen uden nogle synlige samlinger eller overgange.

Foto: Mobilsiden.dk

I den ene side af mit panorama, hvor solen skinner, er himlen dog noget overeksponeret, men hellere det, end at alt andet er kulsort. Panoramafunktionen kan du altså roligt bruge – den fungerer rigtigt fint.

Fotos i mørke:
I dagslys gør OnePlus 6 det altså rigtigt fint, men hvad så, når lysniveauet daler? Her leverer OnePlus 6 resultater, jeg vil beskrive som O.K. Ikke noget ud over det sædvanlige, men når man tager dens pris i betragtning, synes jeg, den gør det fint.

OnePlus 6 er ikke på højde med eksempelvis iPhone 8 Plus og især Huawei P20 Pro, som virkelig mestrer det at tage billeder i lav belysning. Billeder taget i mørke med OnePlus 6 forbliver ret … ja, mørke. Her skal dog også lige tilføje, at jeg virkelig satte dem på en større opgave med billeder taget udendørs ved 22:30-tiden.

OnePlus 6 mørke
Billede taget med OnePlus 6 klokken 22:30. Foto: Mobilsiden.dk

Til OnePlus 6’s forsvar klarede den sig klart bedst i forhold til sidste års Moto Z2 Force og Nokias nyeste topmodel, Nokia 8 Sirocco. Den optiske billedstabilisering hjælper virkelig til meget skarpere billeder end de to øvrige. Jeg havde desværre ikke mulighed for at sætte OnePlus 6 op mod iPhone 8 Plus og Huawei P20 Pro i mørke i denne omgang, men jeg vurderer, at især P20 Pro er foran på det punkt.

Jeg vil sige, at du nok ikke skal købe OnePlus 6 for dens evner til at tage billeder i mørke, men det er heller ikke på nogen måde sådan, at billederne er ubrugelige. Det er klart den hidtil bedste OnePlus-mobil til at tage billeder i mørke.

Videooptagelse:
Når det kommer til videoer, kan OnePlus 6 ikke i samme grad måle sig med flere dyrere topmodeller. Selv om OnePlus 6 er udstyret med både optisk og elektronisk videostabilisering, er resultaterne ikke altid lige gode. Ved 30 FPS (både Full HD og 4K) anvendes både optisk og elektronisk stabilisering, og ved 60 FPS (også både Full HD og 4K) anvendes kun optisk billedstabilisering.

Bemærk: Nedenstående video afspiller kun 30 billeder i sekundet.

Det er altid lidt af en smagssag, om man vil have ens videoer lidt stabiliseret (60 FPS) eller unaturligt meget stabiliseret, så du nærmest ikke kan se nogle bevægelser i videoen, når du tager nogle skridt (30 FPS). Med OnePlus 6 synes jeg dog, at beslutningen er nem.

Læs også: Galleri: Se den nye OnePlus 6 her

30 FPS med både optisk og elektronisk stabilisering fungerer nemlig ikke særlig godt. I en kort video i 4K 30 FPS, hvor jeg gik hen mod et dørparti, hoppede og dansede det hele rundt, og der kom mærkelige artefakter ved nogle streger og linjer på motivet. Nogen gange udviskes de fine detaljer også i et splitsekund med jævne mellemrum.

Jeg vil tro, at synderen er den elektroniske billedstabilisering, for i 60 FPS, hvor der kun anvendes optisk billedstabilisering, er resultaterne ganske udmærkede – særligt i 4K, hvor detaljegraden også er markant bedre. Jeg vil derfor anbefale at optage i 4K 60 FPS. Der får du det klart bedste resultat. Jeg siger derfor stor tak til OnePlus for at inkludere optisk stabilisering i OnePlus 6, for det er nødvendigt.

Uanset videotilstand kan OnePlus 6 godt lave nogle ret pludselige skift af eksponering og farvetemperatur, når du panorerer rundt på forskellige motiver særligt udenfor, og autofokuseringen sidder ikke altid lige i skabet. Der kan måske blive nødt til at hjælpe den lidt på vej.

Slow motion:
Slow motion har aldrig været et område, hvor OnePlus har været langt fremme. I år har OnePlus forsøgt at tage et stort skridt frem i form af optagelse med 480 billeder i sekundet i en HD-opløsning på 720 x 1.280 pixels. Det er en skam, at det ikke lykkedes OnePlus at få opløsningen op på Full HD, for HD er så udetaljeret, at videoerne slet ikke værd at kigge på. Jeg havde langt mere gavn af at nøjes med 240 FPS, men til gengæld på den markant bedre Full HD-opløsning.

Jeg bemærkede flere børnesygdomme med de langsomme videooptagelser. En af de slow motion-videoer, som jeg optog i 480 FPS (ikke vist her), stopper op i et splitsekund hvert halve sekund i hele videoens spillelængde.

Efter at have optaget en slow motion-video kan du selv vælge, hvilken sekvens af videoen, der skal være i slow motion. I en anden af mine videoer er det, som om at den ”normale” del af videoen afspilles alt for hurtigt. Hvorfor ved jeg ikke. Bedøm selv i videoen nedenfor.

Kamerasoftware:
Afslutningsvis lige et par ord om kamerasoftwaren, som fungerer rigtigt fint. Den har samme, intuitive brugerflade som 5T. OnePlus 6 har, ligesom tidligere modeller, desuden en rigtig anvendelig Pro-tilstand, hvor du bl.a. kan justere lukkertid, ISO-værdi og fokuspunkt.

Generelt vil jeg sige, det har været en fornøjelse at bruge kameraet i OnePlus 6 – også på trods af små bugs som dem i slow motion-videoer. Det føles virkelig som om, at der endelig er sket fremgang. Nu er OnePlus omsider ved at være på omgangshøjde med mange topmodeller, når det kommer til kameraet.

OnePlus 6 bund
OnePlus 6 har en enkelt højttaler i bunden samt en port til 3,5 mm jack jackstik. Foto: Mobilsiden.dk

Fingeraftrykslæser, ansigtsgenkendelse og lyd

OnePlus’ smartphones har altid haft utrolig hurtigere fingeraftrykslæsere, og det er også tilfældet med 6’eren. Ifølge OnePlus låser den mobilen op på 0,2 sekund, hvilket lyder meget rigtigt. Det kan ikke gå meget hurtigere, end det gør på OnePlus 6, og den er træfsikker hver eneste gang, men som med andre telefoner ikke med våde og alt for svedige fingre. Fingeraftrykslæseren er dog tæt på at være helt plan med resten af bagsiden, så den kan nogle gange være lidt svær at lokalisere. Heldigvis er den placeret et meget naturligt sted til ens pegefinger bagpå.

Ansigtsgenkendelse blev introduceret i OnePlus 5T og er også at finde i OnePlus 6. På trods af at det blot er et almindeligt frontkamera på fronten, fungerer det overraskende godt.

Ved dagslys og halvmørke er den træfsikker hver eneste gang, og den låser mobilen op på 0,4 sekund ifølge OnePlus. Hvis du allerede har din telefon med låst skærm i en position, hvor den kan se dit ansigt, så har den allerede genkendt det, inden du trykker på tænd/sluk-knappen. Dermed ryger du direkte til hjemmeskærmen. Det fungerer super godt, og det er meget sjældent, at jeg har været nødt til at bruge mønsteroplåsning, fordi det ikke har virket. Som sagt er det kun nødvendigt i meget mørke omgivelser.

Læs også: OnePlus lancerer trådløse Bullets-øretelefoner

Når det kommer til den ene højttaler placeret i bunden af OnePlus 6, så er den ikke nogen stor oplevelse. Jeg vil i bedste fald beskrive den som gennemsnitlig. Her kan det høres, at der er sparet. I forhold til iPhone 8 Plus, Huawei P20 Pro og Moto Z2 er der for det første meget mindre bund, og generelt er alle de forskellige lyde helt mudret sammen, og der mangler derfor klarhed. Du kan sagtens holde ud at afspille videoer og lidt musik i ny og næ, men lyden vil på ingen måde imponere nogen. Lidt ærgerligt, for en god højttaler gør virkelig en forskel.

Til gengæld er lyden rigtig god, når du tilslutter et headset (og ja, den har en 3,5 mm port til jackstik). Her vurderer jeg klart OnePlus 6 til at levere et lydbillede over gennemsnittet. Uden nogle justeringer er der allerede en god bund, og både distant og mellemtoner er fint til stede. Via ”Ludtuner” kan du justere lyden til din smag og vælge mellem en række øretelefoner for at forbedre lyden yderligere. Du kan også tilpasse lyden via equalizeren.

Hvis du har et USB C-headset, kan du også bruge dette med OnePlus 6. Du skal bare først aktivere ”OTG-lager” i indstillinger – noget du desværre skal gøre hver gang, du tilslutter det.

Simpel software med brugbare tilføjelser

Til forskel fra producenter som Samsung, LG og Huawei læner OnePlus sig forholdsvis meget op ad den rene udgave af Android i OnePlus 6 – præcis som det har været tilfældet med tidligere OnePlus-mobiler. Der er dog ikke tale om helt samme, rene udgave af Android som eksempelvis i Googles egne Pixel-mobiler og Nokias Android One-smartphones.

OnePlus 6 kører nemlig med sin egen tilpasning kaldet OxygenOS oven på Android 8.1 Oreo-softwaren. Det betyder, at der er en række små ændringer hist og her samt ekstra funktioner, men overordnet set er der tale om en udgave af Android, der ikke føles meget anderledes end den, du får på Pixel- og Nokia-mobiler.

Jeg kan personligt godt lide OnePlus’ tilgang, men ville også være mindst lige så tilfreds – hvis ikke mere – hvis de bare benyttede Android One. Der er mest af alt tale om funktioner, som hører under kategorien “nice to have”.

OnePlus 6
Foto: Mobilsiden.dk

Små funktioner er blandt andet Gaming Mode, som skruer ekstra op for ydeevnen og sørger for, at du ikke forstyrres af notifikationer, mens du spiller. Du skal dog selv vælge, hvilke spil der gøre brug af Gaming Mode.

En funktion, som jeg personligt fandt meget nyttig, er muligheden for at aktivere navigation via bevægelser i stedet for de klassiske softwareknapper nederst på skærmen. Det hele fungerer ved swipe op-bevægelser nede fra bunden af skærmen og op. Det kræver lige en dags tilvænning, men jeg må sige, at det fungerer overraskende godt og er rigtigt intuitivt, når du først vænner dig til det.

OnePlus har tilføjet andre finurlige funktioner såsom muligheden for at tage skærmbilleder ved at swipe på skærmen med tre fingre, ligesom du selv kan tildele forskellige funktioner og handlinger til mønstre og bevægelser, der kan tegnes på den slukkede skærm. Et ”S”-mønster kan f.eks. aktivere lommelygten.

Læs også: OnePlus 6 består ondskabsfuld test

Hvis du har det med at bruge mobilen i de sene nattetimer, hvilket jeg har, så vil du også sætte pris på muligheden for at vælge sort systemtema, nattetilstand og funktionen læsetilstand, som gør skærmen mere læsevenlig i apps. Og hvis du ikke er fan er det omdiskusterede hak i toppen af skærmen, kan du naturligvis også skjule denne ved at gøre hele den øverste del helt sort. Jeg har sagtens kunne leve med den såkaldte notch, men OnePlus’ funktion skjuler den rigtigt fint for dem, der ikke bryder sig om den.
Til gengæld kan jeg godt irritere mig lidt over, at der i venstre side kun vises ikoner fra tre apps – og det fjerde ikon bruges på at vise, at der er flere ikoner oppe i statuslinjen.

Jeg har oplevet et par små børnesygdomme, som formentlig kan tilskrives tidlig software. En enkelt gang oplevede jeg, da jeg skulle låse telefonen op, at den ganske enkelt frøs. Der gik omkring 30 sekunder, før den reagerede. En anden dag genstartede telefonen ud af den blå luft. Dette vil jeg dog ikke bekymre mig så meget om, da det blot er fejl, der formentlig bliver rettet i en kommende softwareopdatering.

Opsummeret vil jeg altså sige, at OnePlus gør det rigtigt fint på softwaresiden. Der er tilpas med brugbare funktioner, uden at de føles overflødige. Og som nævnt før suser telefonen bare derudad. Der er absolut intet, der går langsomt med hardwaren og softwaren i OnePlus 6.

OnePlus 6 Speedtest.net
Der er fart over feltet med OnePlus 6. Foto: Mobilsiden.dk

Netværk og samtalekvalitet

OnePlus 6 har som bekendt fået et glasdesign, og et af argumenterne for at skifte til dette er ifølge medstifteren Carl Pei, at det forbedrer gennemtrængningen af strålerne fra netværksforbindelserne. Det kan der være noget om, for OnePlus 6 har ingen problemer med at nå lynhurtige 4G+- og Wi-Fi-hastigheder. Faktisk satte jeg Wi-Fi-hastighedsrekord med OnePlus 6 på mit tidligere omtalte mobile bredbånd. 191 Mbit/s i download lød resultatet. Straks efter slog sidste års Moto Z2 dog netop denne rekord med en downloadhastighed på hele 205 Mbit/s.

Selv om OnePlus 6 nu understøtter de nyeste netværksstandarder og -teknologier takket være den seneste Snapdragon 845-processor, føler jeg ikke, at den løber fra nogle af konkurrenterne, men den ligger bestemt helt i top og måler sig med dem. Det spiller med andre ord bare helt, som det skal. Med OnePlus 6 skal du ikke bekymre dig om hverken dårlig signalstyrke eller lave hastigheder.

Opkaldskvaliteten synes også at være tilfredsstillende. Jeg fik endda at vide, at jeg gik klarere igennem end normalt i et godt, gammeldags telefonopkald. Det er trods på af, at mit teleselskab (TELMORE) endnu ikke har rullet VoLTE ud til OnePlus 6, men telefonen understøtter det, har OnePlus oplyst mig.

OnePlus 6 Dash Charge
OnePlus 6 holder uden problemer strøm dagen lang og lader lynhurtigt op igen. Foto: Mobilsiden.dk

Batteri til hele dagen – og lidt mere til

Batteritiden på OnePlus 6 har været, som man kan forvente af en topmodel. Jeg har uden problemer kunnet klare mig igennem en hel dag, og det er vel og mærke med et ret heftigt forbrug.

Jeg har taget telefonen ud af laderen omkring klokken 6 om morgenen i testdagene, og når jeg har tjekket batteriniveauet omkring midnat, har jeg haft i gennemsnit 28 % strøm tilbage – altså efter lidt over 18 timers brug, hvor skærmen har været tændt i 3 timer og 40 minutter.

OnePlus 6 batteri
Strømforbruget på de fire hele testdage. Alle skærmbilleder er taget omkring midnat. Foto: Mobilsiden.dk

Jeg har regnet lidt på tallene og er kommet frem til, at hvis jeg kørte batteriet helt fladt, vil OnePlus 6 i gennemsnit holde strøm i 26 timer med lidt over 5 timers tændt skærm. Det synes jeg er rigtigt, rigtigt fint. Jeg har intet mindre end tre Google-konti og en Exchange-konto kørende i baggrunden og bruger fuld lysstyrke på skærmen måske en tredjedel af tiden, så med et noget lettere og mere almindeligt mobilforbrug kan jeg sagtens se for mig, at den kan klare sig igennem halvanden til to dage.

OnePlus 6 opladning Dash Charge
På 30 minutter lader OnePlus 6 op til 55 %. Efter knap halvanden time når den 100 %. Foto: Mobilsiden.dk

OnePlus 6 kommer, ligesom forgængerne, også med Fast Charge (ikke længere kaldet Dash Charge), som er OnePlus’ egen ladeteknologi. Det er i min bog stadig markedets hurtigste. Det er bare superfedt at få 55 % strøm efter kun 30 minutter – uden at telefonen bliver varm vel at mærke. Det fås ikke meget bedre. Ulempen er så, at du skal bruge OnePlus’ egen lader og kabel, men du kan selvfølgelig altid lade den langsomt op med enhver anden USB C-lader.

OnePlus 6 covers
Du kan få masser af spændende covers til OnePlus 6, bl.a. i ægte Dupont-kevlar. Foto: Mobilsiden.dk

Øvrigt

Som annonceret på Facebook bad vi jer læsere om at nævne de ting, som I vil vide om OnePlus 6. Disse ting har jeg så vidt muligt forsøgt at komme ind på i testen. Der er flere mindre ting, som jeg endnu ikke er kommet ind på, som jeg hurtigt vil berøre:

  • Netflix: OnePlus 6 understøtter den såkaldte Widevine level 1 DRM, så du kan streame Netflix i HD-kvalitet. Ingen opdatering er nødvendig ligesom OnePlus 5 og 5T.

  • Kryptering: OnePlus 6 er krypteret ud af boksen og skal låses op med eksempelvis mønster ved opstart. Du kan også vælge at ”kryptere” eller beskytte enkelte apps via funktionen ”AppLocker”. Du vælger selv, hvilke apps der skal kræve mønster/fingeraftryk, når de åbnes.

  • Bloatware: OnePlus 6 er tæt på fri fra bloatware/uønskede apps. De eneste OnePlus-apps, der er præinstalleret, er Community, Galleri, OnePlus Switch og tre ikonpakker (som kan afinstalleres).

  • Vandafvisende: Nu er OnePlus 6 også vandafvisende, men der er ingen IP-certificering. OnePlus skriver, at den er “klar til regn” og “bare lad være med at tage den med ud at svømme.”

OnePlus 6
OnePlus 6 i Mirror Black. Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: OnePlus 6 giver mest mobil for pengene

Vi er nået til det: min samlede dom over OnePlus 6. Langt hen ad vejen rammer OnePlus plet med den nye 6’er. Du får den nyeste processor, en glimrende skærm, et godt batteri, og omsider er kameraet ved at være på højde med konkurrenterne, selv om der stadig er plads til forbedring her og der. Og lad os heller ikke glemme, at OnePlus stadig fortjener roser for en god softwareoplevelse med få, men nyttige funktioner, og at du kan lade den op hurtigere end mange af konkurrenterne.

OnePlus 6 er dog på ingen måde fejlfri. Dens svage punkt er kameraet ved de vanskeligere opgaver: fotos i mørke, slow motion og til en vis grad videooptagelse. Og højttaleren er altså bare ikke god nok – mere er der ikke at sige om den.

De få kritikpunkter jeg har af OnePlus 6 skal dog ses i lyset af, at den har en utrolig lav pris, der starter ved kun 3.899 kroner. Det kan godt være, at den er markant dyrere end OnePlus One fra 2014, der kostede kun 2.099 kroner, men der er så sandelig også sket meget siden da, som retfærdiggør den højere pris.

Med prisen på kun 3.899 kroner synes jeg ikke, man kan forvente, at OnePlus 6 skal måle sig 100 % med langt dyrere konkurrenter som iPhone 8 Plus og Huawei P20 Pro, som koster mellem 6.000 og 6.500 kroner. Det er ganske enkelt ikke fair at kræve dette, når der er 2.000 kroner i forskel. Der skal være plads til at spare penge enkelte steder, og det har OnePlus også gjort.

Men trods den meget lavere pris er OnePlus 6’s kameraevner nået et godt stykke op på niveauet for de dyrere modeller, så på trods af mine to anker med flagskibet er det ganske enkelt den mobil i 2018, hvor du får mest for pengene. OnePlus 6 får derfor 6 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Glimrende byggekvalitet
  • Flot AMOLED-skærm
  • Hardware fra øverste hylde
  • Gode fotos i dagslys
  • Simpel software med få tilføjelser
  • Fornuftig batteritid
  • Markedets hurtigste mobilopladning
  • Skarp pris som altid

Ulemper:

  • Fotos i mørke, videooptagelse og slow motion kunne være bedre
  • Ikke imponerende højttaler
 
OnePlus 6
OnePlus 6: Bedst i test. Foto: Mobilsiden.dk

Det videre forløb i sagen

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 18/5/2018 publicerede vi en artikel om OnePlus lancerer OnePlus 6 i særlig Avengers-udgave – Læs her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.