Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Amazon præsenterer 3D-telefon i aften

Amazon præsenterer 3D-telefon i aften

I dag vil Amazon med al sandsynlighed løfte sløret for deres første smartphone, og der er nogle spændende elementer

Der har efterhånden været en del rygter om Amazon og den amerikanske e-handelsgigants indtræden i smartphoneverdenen. Amazon er allerede bag Kindle-serien, som mange kender, og senest har de også lanceret Amazon Fire TV, men det stopper altså ikke der.

Det mest iøjnefaldende ved den kommende telefon, der muligvis får navnet Amazon Fire Phone, er den ventede 3D-effekt, telefonen skulle have. I forbindelse med pressebegivenheden Amazon holder i Seattle i dag, har firmaet sendt en bog ud til de indbudte journalister, som hedder 'Mr. Pines Purple House' eller 'Hr. Pines lilla hus'.

Det handler om 3D

Bogen handler om en mand, der maler sit hus lilla for at skille sig ud fra mængden af hvide huse, der omgiver ham. Det kunne betyde, at Amazon vil lave noget radikalt anderledes, og det er eftersigende 3D-effekt uden behov for 3D-briller.

Læs også: Nye detaljer om Amazon-telefon

Til at skabe denne effekt skulle telefonen have hele 6 kameraer, hvor de overskydende 4, når man tager de to traditionelle fra, som vi kender fra de fleste andre smartphones, skal følge brugerens ansigt og skabe effekten på skærmen.

Idéen er som sådan ikke ny, men det vil være første gang, dette bliver bygget ind i en smartphone, og Amazon vil også lave en grænseflade, der udnytter denne teknologi.Amazon vil også udnytte mulighederne ved teknologien i apps, så bevægelser spiller en større rolle. Læser man eksempelvis om en film på IMDB, vil man kunne vippe telefonen til den ene side, og så vil gennemsnitsbedømmelserne glide ind fra siden.

Hak ved USA, måske til resten

Telefonen er primært tænkt til det amerikanske marked, og der bliver da også spekuleret meget i, at Amazon vil sende en masse af deres egne tjenester med telefonen. Blandt andet er der hvisken i krogene om et nyt abonnement, hvor data til streaming af Amazons tjenester ikke vil blive takseret, så der er ubegrænset film og musik fra Amazon til køberne. Et skridt i samme retning som Telmore har taget herhjemme.

I og med at Amazon Fire TV ikke kommer til Danmark, i hvert fald inden for en overskuelig fremtid, så vil Amazons telefon nok heller ikke gøre det, men bliver 3D-teknologien et hit, kan det være noget, der finder vej i andre telefoner.

Læs også: Windows Phone får 3D touch 

Af specifikationer kan nævnes, at det er forventet, at telefonen vil have en 4,7” 1280x720 skærm, en Snapdragon 801 processor og 2GB RAM.

Desuden vil Amazons styresystem være baseret på Android, men med mange og markante ændringer, ligesom Googles services ikke vil være født med telefonen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies