Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple og Google kæmper om eksklusive spil-titler

Apple og Google kæmper om eksklusive spil-titler

Techgiganterne bag iOS og Android er klar til at give udviklere promoverings-fordele i app-butikkerne mod eksklusivitet.

I Mobilsidens tidligere artikel Derfor er iPhone og iPad først med de nye apps, forklarede udvikleren Sebastian Warnez årsagen til at apps først finder vej til Apples iOS enheder. Han påpegede, at der var større indtjeningsmuligheder i Apples App Store, samt at fragtmenteringen ikke er så stort et problem som på den konkurrende Android platform. 

Selvom at Google vil gøre bugt med gamle Android versioner, så kommer man ikke udenom at Android systemet er installeret på langt flere enheder globalt, hvilket også højner interessen for udviklerne til at priotere Android.

Nu forlyder det, at både Apple og Google tilbyder udviklere promoveringsfordele i de respektive app-butikker, hvis altså udviklere sørger for at titlen holdes eksklusiv tilgængelig over en vis periode. Det skriver The Wall Street Journal via MacRumors

Da vi skrev, at iOS får eneret til debut af Cut the rope efterfølger var der eftersigende tale om en af disse eksklusive aftaler. Android-brugere fik først adgang sidst i marts måned til Cut The Rope 2.

Både Google og Apple har nægtet kommentar på sagen. Det er tilsyneladende ingen penge involveret i aftalen om eksklusivitet, men blot fordele i reklameringen i App Store og Google Play.

Kilde: The Wall Street Journal via MacRumors

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

---=[ZEA]=--- 22-04-2014 07:28:16

Enig med Rene. Det ville være rart hvis man kunne adde en funktion til sin google play store der fjerner alle titler fra en store

0 0
Rene Jensen 21-04-2014 15:25:21

Mobilspil er alligevel så godt som ødelagt af freemium...

4 0
odbasso 21-04-2014 13:44:07

Det giver mening, siden at forskellene på smartphones bliver mindre og mindre. Så kan de vel bedre skille sig ud fra mængden, på en måde (:

0 0

Om brug af cookies