Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Årets mobiler 2014 - Her er vinderne!

Årets mobiler 2014 - Her er vinderne!

Mobilsiden.dks læsere har talt og kåret årets bedste mobil, design, feature og budgetmobil. Se hvem der vinder prisen i år her.

Tusindvis af mobilsidens læsere har været inde og afgive deres stemme på Mobilsidens kåring af Årets Mobil 2014, Årets Bedste design 2014, Årets budgetmobil 2014 og Årets feature 2014.

Efter et år med nydelige nye designs, kreative og brugbare features og glimrende mobiler er vinderne nu fundet - se listen over årets bedste mobiler herunder:

Årets mobil 2014 – Sony Xperia Z3 Compact

Den mest prestigefyldte hæder går til Sonys lille, men vågne, topmobil: Sony Xperia Z3 Compact. Det så længe ud til at blive dødt løb mellem den og Apples iPhone 6, men en stærk slutspurt bragte Sonyen i front med 15,1% af stemmerne.

Det lå længe i kortene at Sony Xperia Z3 Compact vil blive en publikumsfavorit med skamrosende anmeldelser, testvindede funktioner og ydelse det hele til en pris alle kan forstå. 

Læs også den fulde test af Xperia Z3: Den bedste mini nogensinde [TEST]

Andenpladsen går derfor til iPhone 6 med 14,0%, mens podiets sidste plads går Sonys storebror Xperia Z3 som tegner sig for 11,8% af stemmerne.

Blandt phablet-klassen store mobiltelefoner er det OnePlus One der placerer sig bedst med 9,6% af stemmerne, efterfulgt af LG G3 (5,7%) og Samsung Note 4 (5,5%)

Se også videoen: Årets mobiler 2014 - Sony Xperia Z3 compact [WEB-TV]

Årets bedste design 2014 – Sony Xperia Z3

Sony er igen publikumsfavorit i ’Årets bedste design’-pris, hvor over en fjerdedel af læserne foretrak Sony Xperia Z3. Sonys design-darling kombinerer en slank og smukt afrundet aluramme med glasflader for og bag der giver mobilen et stilfuldt look.

Læs også testen: Sony Xperia Z3: Endelig fuldkommen

Ud over at være nydelig er Z3 robust, vandtæt og rummer et stort batteri. Når Sony samtidig introducerer spændende farvevarianter som kobber og mintgrøn er designsuccesen altså i hus.

Derefter er det dødt løb mellem to designmobiler som begge deler en eksklusiv aluminiumskonstruktion. Apple iPhone 6 og HTC One (M8) løber hver især med 18,5% af stemmerne her.

Årets budgetmobil 2014 – Nokia Lumia 630

Skal du have en billig, men kompetent mobil er folkets dom også entydig. Microsofts Nokia Lumia 630 er det bedste du kan få for pengene når budgettet er stramt.

Selvom prisskiltet er småt, er Lumia 630 en vaks mobil hvis teknikblad sagtens kan måle sig med langt dyrere mobiler. Når design og software samtidigt fuldender de gode takter er der ingen tvivl: Lumia 630 er den bedste til prisen.

Læs anmeldelsen: Nokia Lumia 630 - mega meget mobil for få penge [TEST]

Er der råd til at købe fra lidt højere hylder er Motorolas Moto G den næste favorit med 18,4% af stemmerne. Her får du en vågen mobil, med større skærm, bedre kamera og adgang til den nyeste software og det brede Android-økosystem.

Sidste podieplads skal deles med Nokias budget-phablet Lumia 1320 og Samsungs miniudgave af Galaxy S4 som begge tager 13% af stemmerne.

Årets feature 2014 – Kvik-opladning

Du skal ud af døren, men din telefon er afladt. Nu kan du enten vente på at mobilen får tanket op, eller forsøge at hutle dig igennem dagen med febrilske sjatladninger her og der, eller yderst sparsomt brug af mobilen. Men så kom chipproducenten Qualcomm med quick-charge 2.0 som nu er at finde i håndfuld Android-telefoner. Med denne teknologi indenbords kan der nu lades fra 0 over 50% på bare en halv time.

Denne feature er praktisk og kan bogstaveligt talt redde blandt andet din arbejdsdag. Mobilsidens læsere er taknemlige for features som belønnes med 31,6% af stemmerne.
Den første mobil til at tage teknologien i brug var Oppo med Find 7 som kunne ræse fra 0 til 75% på bare en halv time. Derefter fulgte Motorola Moto X, Google Nexus 6 og Samsung Note 4 som alle kan tanke over 50% op på en halv time.

Se også: Samsung Galaxy Note 4: Bedre, men ikke større [TEST]

Næstmest populære feature er vandtæthed med 27,7% af stemmerne, hvor 2014 har budt på vandtætte mobiler som ikke længere behøver skoder til at holde vandet ude (Samsung S5 mini og HTC Desire Eye)

Til sidst runder Apple top 3’en af med 15,7% af stemmerne til ’Kontinuitet’. Har du to eller flere iOS 8 enheder vil de nu arbejde sømløst sammen. Nu kan du arbejde på et dokument over flere enheder -præcis der hvor du slap eller du kan blandt andet besvare opkald eller ringe fra alle din mac og iOS enheder.

Du kan gå ind og se stemmefordelingen i de enkelte afsteminger nedenunder

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

05-01-2015 15:41:41

Jeg stemte også på Z3 - har haft min 1 måneds tid siden, som afløser for Z1 og er bestemt positiv overrasket.

8 13
Keld Daugaard 05-01-2015 14:33:25

Jeg har lige hentet en Z3, det er sq en lækker dag.

15 3
TF 05-01-2015 15:00:23

Tillykke med den, den skal du nok blive glad for.

6 15
05-01-2015 12:01:53

Sony har gjort det godt sidste år. Jeg ville også springe på en Z3, hvis jeg skulle have ny mobil lige nu. Er spændt på at se hvad Sony gør med Lollipop opdateringen, rent designmæssigt, for deres UI trænger til en opdatering.

18 4

Om brug af cookies