Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   En uundværlig rejsekammerat

En uundværlig rejsekammerat

En rejseoplader kan redde ferien under de fremmede himmelstrøg

Er det den tid på året, hvor du skal ud og rejse? Ikke noget med en uge i sommerhus, men hej til den store verden. Der, hvor både maden, klimaet og stikkontakterne er helt anderledes end det, som vi er vant til.

Strøm til mobilen?
At tage afsted uden telefonen er ikke en mulighed, der for alvor overvejes. Den skal da med. Så er der bare lige det, at strømstik i resten af verden ikke nødvendigvis er kompatibel med din mobillader.

Enten skal du spare MEGET på din telefon eller også skal du bruge lidt penge på en rejsekonverter. De koster ikke det store. Lomax forhandler bl.a. en rejsekonverter, som hedder SKross World Adapter Pro. Den kan du kan anvende i 150 lande, så der skulle ikke være nogen undskyldning for at lade mobilen blive hjemme. Hvis du ikke skal så langt, så har de også en model, der dækker Europa.

Læs også: Undgå dyr mobilregning under rejsen med disse apps [TIP]

Du skal dog være opmærksom på, at det kun er stikkets udformning og ben, som disse konvertere konverterer. Spændingen bliver ikke konverteret. Du kan derfor ikke bare uden videre bruge dit 220 Volts apparat i USA, hvor man kører med 110 Volt.

Utopi: En standard for hele verden

Mangt og meget er standardiseret. Det gælder også stikkontakter. Derfor kan vi bruge vores danske mobilopladere i en lang række lande, uden at skulle købe en adapter først. Desværre er det nok mere end almindeligt optimistisk at tro, at vi får et, verdensomspændende format, så vi kan bruge vores opladere overalt – uanset om vi er i Argentina, Kina eller USA.

Det ville kræve, at Dansk Standard og alle de andre landes standardiseringsbureauer blev enige om, hvad der skulle være den korrekte standard. Det står alt for store nationale interesser på spil. At skifte system vil være en meget omfattende og bekostelig affære. Derfor kommer vi nok til at hænge på rejsekonvertere længe endnu.

Læs også: YouSee lancerer fri tale og SMS i 38 europæiske lande

Selvfølgelig skal telefonen med på ferie

At bruge data på ferie er et forholdsvist nyt fænomen, som er vokset i takt med at stadig større dele af “vores liv” befinder sig i selskab med vores telefoner. Der skal lægges lækre feriebilleder på både Instagram og Facebook, fortælles om oplevelserne via Facetime eller Skype.

De danske mobilselskaber har gjort det billigere at bruge telefonen i en lang række europæiske lande. Konkurrencen skærpes kontinuerligt, så det kan godt betale sig at holde øjne åbne. Bl.a. har Telia og 3 lanceret billig data, tale og sms i mange europæiske destinationer.

Læs også: 3 udvider med gratis roaming til 5 rejsemål sydpå

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies