Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fejl forhindrer dig i at spore din forsvundne Android-mobil

Fejl forhindrer dig i at spore din forsvundne Android-mobil

Hvis du vil spore din forsvundne Android-telefon med det indbyggede Enhedsadministrator, kan du være ramt af en fejl, så du ikke kan finde din mobil.

Sådan ser fejlen ud, hvor du ganske simpelt ikke kan finde din Android-mobil og finde den.
Sådan ser fejlen ud, hvor du ganske simpelt ikke kan finde din Android-mobil og finde den.

Google har i Android-telefoner sin egen indbyggede software til at lade dig spore den, hvis du mister den.

Funktionen hedder Android Enhedsadministrator og er som standard aktiveret, sådan at du med din Google-konto lynhurtigt kan logge ind på denne side fra en anden enhed for at starte sporingen og eventuelt afspille en alarm eller låse telefonen.

Det er i hvert fald det, der er meningen med Android Enhedsadministrator, men en noget alvorlig fejl rammer mange brugere, som helt forhindrer dig i at finde din Android-telefon på listen over enheder tilknyttet din Google-konto.

Læs også: Kvinde fyret for at fjerne GPS tracking-app fra sin telefon

Hvor telefonens modelnummer og nogle forskellige knapper bør fremgå i toppen af hjemmesiden, står der blot ”Ingen aktive enheder” efterfulgt af beskrivelsen, der siger: ”Før du kan bruge Android Enhedsadministrator, skal du have en aktiv Android-enhed.”

Det betyder, at du kan ende i en noget så uheldig situation, hvor du ikke kan finde frem til din mobil, hvis den skulle blive stjålet eller hvis du mister den.

Rammer mange, men ikke alle

Omfanget af denne fejl er endnu ikke til at vide.

På Mobilsidens redaktionen har vi taget et kig, og fejlen er ganske rigtigt til stede hos de to af os, som har tjekket – og på en tråd på hjemmesiden Reddit om problemet tyder det også på, at fejlen er ganske omfattende og at stabiliteten for tjenesten ikke er synderlig imponerende.

Google er opmærksom på fejlen

Hjemmesiden Android Police kan afsløre, at denne alvorlige fejl har været rapporteret helt tilbage til marts måned, hvor en Google-medarbejder måneden efter kommenterede på problemet: ”Tak, alle sammen, for at fortælle os, at I oplever denne fejl. Google er klar over det, og vi undersørger det nærmere.”

Læs også: Android-fejl rammer næsten en milliard brugere

Siden da er der dog ikke sket noget ud over at fejlen tilsyneladende har bredt sig med hastige skridt hen over de seneste døgn.

Oplever du samme fejl, hvis du logger ind på Enhedsadministrator-siden med din Google-konto, eller fremgår din telefon på listen som normalt?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies