Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Første smartphone med 8 GB RAM kan allerede være på vej

Første smartphone med 8 GB RAM kan allerede være på vej

Selv om smartphones med hele 6 GB RAM stadig er et sjældent syn, rygtes den første smartphone allerede til at være på vej med enorme 8 GB RAM.

Her ses den kommende LeEco Le 2S, der på designfronten er identisk med den tidligere Le 2.
Her ses den kommende LeEco Le 2S, der på designfronten er identisk med den tidligere Le 2.
Foto: Gizchina.com

Det er først i løbet af i år, at smartphones med 4 GB RAM er blevet udbredt iblandt topmodellerne, efter at ASUS tilbage i slutningen af 2015 lancerede ZenFone 2 - den første smartphone med 4 GB RAM.

Der skulle dog ikke gå mange måneder, før kapløbet om flest GB RAM fortsatte anført af de kinesiske producenter.

Allerede i starten af marts måned lancerede den kinesiske producent vivo modellen Xplay 5, der, som den første, gemmer på hele 6 GB af slagsen. Herefter er topmodellen OnePlus 3 kommet til salg i Danmark som den eneste telefon herhjemme med 6 GB RAM.

Læs også: Ingen Samsung Galaxy Note 7 med 6 GB RAM til Danmark

Med Galaxy Note 7 havde Samsung muligheden for at udbrede 6 GB RAM, men den sydkoreanske producent har valgt kun at sælge denne variant i Kina. Inden 6 GB RAM er blevet det mindste udbredt, ser en vildere konfiguration dog ud til snart at blive en realitet.

Smartphones med 8 GB RAM kan være lige om hjørnet

Endnu en kinesisk producent, LeEco, står nemlig til at lancere den næste topmodel Le 2S, som ifølge rygterne bliver udstyret med voldsomme 8 GB RAM – altså dobbelt så meget som langt de fleste nuværende topmodeller. Rygtet om netop de 8 GB RAM går faktisk tilbage til midten af juni måned, og sidenhen er der kommet flere oplysninger frem om den vilde kinesiske smartphone.

Foruden den enorme mængde RAM vil den angiveligt få Qualcomms nyeste processor, Snapdragon 821, som drøner afsted med op til 2,4 GHz og yder 10 % bedre end Snapdragon 820. Designmæssigt er den kommende Le 2S-model baseret på Le 2, der blev lanceret i april med 4 GB RAM.

Læs også: Rygte: iPhone 7 får dobbelt op på RAM og lagerplads

Umiddelbart kan en smartphone med 8 GB RAM lyde noget usandsynligt omkring et halvt års tid, efter den første smartphone med 6 GB RAM blev lanceret. Intet kan dog udelukkes, når der er tale om LeEco. Under producentens tidligere navn, Letv, lancerede firmaet den første smartphone med den vendbare USB Type-C-port. LeEco står også bag den første smartphone med Qualcomms Snapdragon 820-processor  – nemlig den føromtalte forgænger til den rygtede topmodel, Le 2.

Om en så stor mængde RAM, både på 6 og 8 GB, overhovedet kan udnyttes af de ikke så krævende Android-apps i forhold til en traditionel computer, vil vise sig. Selv med de 4 GB RAM i den nye Galaxy Note 7 har Samsung, lige som i Galaxy S7, lavet en ganske aggressiv RAM-styring, hvor apps meget hurtigt holder op med at køre i baggrunden.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies