Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC One X er blevet markant bedre - tæt på Galaxy S III

HTC One X er blevet markant bedre - tæt på Galaxy S III

Den seneste software opdatering sender HTC One X frem i bussen. Nu ånder One X Samsung Galaxy S III i nakken, men hvor længe.

HTC One X. (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC One X. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

I HTCs One-serie som blev præsenteret ved Mobile World Congress tilbage i februar måned, er to ud af tre produkter rigtig gode; One X og One S. Den mindste i serien er One V, en mobil der på alle måder er en skuffelse, og for køberen, spild af penge.

Da jeg skrev den oprindelige test af HTC One X tilbage i april måned, endte vurderingen på fem ud af seks stjerner. Der var tale om HTCs hidtil bedste smartphone, men den manglede bare ”dét” ekstra, og flyttede sig således ikke forbi markedslederen Samsung Galaxy S III, der har taget hele Android-markedet med storm.

Noget af det mest irriterede jeg oplevede var et hakkende og haltende internet. Men også widgets og ikoner på frontskærmen genindlæste sig selv jævnligt, særligt når man fra en applikation gik tilbage til forsiden. Irriterede – og ikke en topmodel værdig.

Batteritiden var godkendt (en arbejdsdag) men ikke imponerende, og så synes jeg HTCs tastatur er voldsomt træls. Pilenavigationen under tastaturet er spild af plads, og giver blot en masse fejltryk.

Interfacet oplevede jeg som det mest flydende HTC til dato har bragt på markedet, men stadig ikke bedre end det, som Samsung præsterede med deres topmodel Galaxy S III.

Ny software til nye tider

Siden april måned er der sket noget. HTC har sendt en række småopdateringer ud, men i starten af måneden kom den første main-release, der for alvor flyttede One X.

Stor opdatering ude til HTC One X

Det første jeg bemærkede efter opdateringen var forbedringer i brugerfladen og betjeningen. Der er simpelthen tale om et hurtigere interface, der faktisk flytter One X forbi Galaxy S III, der lige hænger et hak mere i det – naturligvis set med super-kritiske briller.

Den nye friske brugeroplevelse slår igennem i hele produktet og har også påvirket oplevelsen af telefonens generelle grundfunktioner.

HTC beskriver selv denne del således: ”Improved GPU / faster UI. For end user the differences are better overall performances”.

Meget bedre batteritid

Jeg havde ikke de store batteriproblemer i første testrunde af One X. Den kom fint igennem en travl arbejdsdag, men alligevel har HTC haft ambitioner om at gøre det endnu bedre.

Der er ingen tvivl om, at One X nu er LANGT mere strømøkonomisk, og selv efter brug af en halv times YouTube og netradio, blev batteriet ikke blevet tømt, og der var stadig rigeligt med strøm til resten af dagen.

Naturligvis er batteritid og strømforbrug meget individuelt, men jeg kan bestemt godt bekræfte, at der på dette punkt virkelig er sket noget.

Hurtigere og bedre på nettet

Jeg var på ingen måde imponeret over internetoplevelsen, da HTC One X for nogle måneder siden landede til test. Men også her har programmørerne formået at stramme op, og lytte til kritik. Selv Ekstra Bladets fulde website, der også på en computer er tung, er nu tålelig at anvende.

Internettet er slet ikke at sammenligne med det vi så i den første softwareversion. Så HTC kan sætte store plusser ind på kontoen for denne del.

Som en af de få producenter har HTC re-flow af tekster, det betyder at teksten på f.eks. en artikel tilpasses til skærmens bredde når der zoomes ind. Denne funktion savner jeg ofte på smartphones fra andre producenter.

Flere nyheder

HTC har også lavet justeringer omkring kameradelen.

- ”Camera AWB algorithm and CAF improvement – color and auto white balance improvement”, oplyser producenten.

Derudover er der forbedringer der relaterer til MediaLink, et par lydjusteringer samt en ny EA Games applikation. Her medfølger Dead Space som et gratis spil, mens der i pakken også er fire prøveversioner.

Udover det som vi nævner i denne artikel, er der også en lang række bugfixes og justeringer, der bidrager til en bedre oplevelse af produktet.

Tæt på Galaxy S III’s niveau

Selvom HTC i blandt andet Danmark er under pres fra Apple og Samsung, har det ikke forhindret dem i, at gøre et godt produkt endnu bedre.

Hidtil har det klart været Galaxy S III man skulle vælge, hvis man vaklede mellem en One X og S III. Men den nyeste softwareversion til One X har bragt produkterne tættere på hinanden.

HTC One X er kommet MEGET tæt på det niveau som Galaxy S III ligger på, og HTC må for min skyld gerne reklamere med, at jeg nu anbefaler produktet med en stjerne mere. Så nu har både One X og Galaxy S III samme karakter; seks ud af seks.

HTC har lovet at der kommer en Jelly Bean (Android 4.1) opdatering til One X, men ikke sat dato på. HTCs problem er dog, at rygterne er stærke omkring Jely Bean til Samsung Galaxy S III, der sandsynligvis bliver opdateret først. Så selvom produkterne nu er på niveau, vil Samsung nok trække fra med Jelly Bean-versionen, der på mange punkter er MEGET bedre end de hidtidige Android-udgaver.

Vi holder vejret, mens vi ønsker HTC tillykke med en fremragende softwareopgradering til One X.

HTC er også på vej med en tilsvarnede opdatering til HTC One S.

(Denne artikel er baseret på Android 4.0.4 med HTC Sense 4.1 / 2.17.401.2)

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Halby 24-08-2012 17:30:10

Media Link er blevet meget bedre, nu kan det bruges

0 0
Robert 23-08-2012 21:27:48

Jeg har selv haft svært ved at få armene ned siden opdateringen, min One X er virkelig bare blevet en dejlig telefon. Den er utrolig hurtig og stabil nu og jeg kan sætte kryds over næsten alle irritationsmomenter som den havde i starten.

NÆSTEN. For det omdiskuterede flimren i visse situationer er altså stadig at finde, selvom det er blevet formindsket af flere omgange nu. Det irriterer mig ikke rigtig længere for jeg blev selv vandt til det da det var langt værre.

Så er der også lige det med temperaturen. Min batterimåler viser altså stadigvæk i visse situationer ca 50 grader hvis man fyrer op under kedlerne med et af de mange THD spil (titler der er kun er kompatible til Tegra 2/3) på Google play.

Det er rigtigt hvad N svarer her ovenover. HTC har haft telefonen på markedet et par måneder længere og ifølge ham mere tid til at finpudse softwaren. Men det mener jeg nu ikke, vi ved ikke hvor lang tid softwareudviklingen har været undervejs for produkterne kom på markedet, og det er vist rimelig velkendt at HTC One X blev sendt på markedet med noget der ligner BETA software. Men som vi kender HTC har de været rigtig gode men efterfølgende support.

Jeg anbefaler One X til alle jeg diskuterer mobiltelefoner med men det ændrer ikke ved at jeg er en meget stor fan af Samsung's produkter, og hvis en spørger mig hvilken High-end Android han skal købe, svarer jeg som regel at det eneste jeg ved han ikke skal købe, det er en LG. Resten må han selv ned i en butik og finde ud af.

0 0
24-08-2012 10:59:09

Om HTC sender beta software på gaden, skal jeg ikke gøre mig klog på. Men de kan jo først rigtigt tweake en mobil når den rigtige test går i gang, når kunderne giver feedback. Og der har HTC altså haft ca et halvt år til at se hvad der er irritationsmomenter og så få det fikset.

0 0
TheKing 23-08-2012 19:30:44

Jeg synes det kunne være fornuftigt at supplere denne udmærkede artikel med en lille, ny videodemonstration! :) Jeg står nemlig selv og overvejer at købe enten Galaxy s3 eller one x, og synes at det ville hjælpe med en video der viser hvor one x står efter den nye opdatering.
På forhånd tak!

0 0
Michael A 24-08-2012 19:58:21

Jeg ville vælge One X. For det første pga. Sense 4.0, det er bare for lækkert. For det andet, selv om SG3 er lidt foran på de rå specs., vil oplevelsen efter at One X har fået Jelly Bean, være minimal. Det er ikke sikkert man vil mærke nogen forskel overhovedet. Desuden føles One X mere robust/gedin i hånden end SG3.

0 0
Ghafuri 27-08-2012 21:32:20

SÅ HAR JEG LAVET VIDEO EXEMPEL! http://www.youtube.com/watch?v=YLv2mMKcqug&list=UUZ__TYrc47hTTRjUsZF1ZxA&index=1&feature=plcp

0 0
TheKing 28-08-2012 11:14:21

Mange tak!

0 0
23-08-2012 19:40:28

Hvis det her handler om performance, så tag S3. Den får lige om lidt 4.1, og samsung har på nuværende tidspunkt kun sendt små updates ud. Der vil helt klart komme en mange flere, og så er one X igen lagt i støvet.

Samsung er som de eneste ved at finde ud af hvad folk vil have. Derfor får sgs2 også 4.1, får sensation det ?

Bare lige for at pointere at bare fordi denne update for den op på siden af sgs3, så er det ikke nødvendigvis den bedste performer. De har jo haft et halvt år til at tweake den.

0 0
Jan Knudsen 23-08-2012 21:13:06

Jeg vil nu sige at s3 ikke er den bedste ang ydelse med spil, jeg har en galaxy nexus, sgs3 og one x, og der er en del spil som kører bedst på nexus i forhold til de andre to.

Jeg bruger one x, som primære frem for s3, da den efter min mening har bedre daglige indbygget funktioner end s3....

De fede funktioner den kan synes jeg selv kun er til for at vise frem ik noget man kan bruge til noget

0 0
24-08-2012 10:56:21

Nu var spørgsmålet jo også angående One X eller sgs3. Og det var ydelsen jeg talte om. Hvorvidt den ene har mere brugbare funktioner end den anden må være en smagssag. Og vil tilføje at en del af de fede funktioner faktisk er nogle jeg gør brug af.

0 0
Mulvados 23-08-2012 21:10:07

Nu har jeg prøvet begge telefoner og er ejer af en One X.
Og ja hvis man kigger på de rå tal, så vil den ikke nå op på siden af en S3. Men syntes brugeroplevelsen generelt er en tand mere finpoleret, og mindst ligeså flydende.
Det ænder sig med al sandsynlighed med Jelly Bean, som efter sigende skulle være lige på trapperne.

Nogen gange har vi mobil-nørder, helt sikkert mig selv inkluderet en tendens til altid at gejle den næste nye update til et givent OS op til Jesu genfødsel, mens man i realiteten er ret godt stillet om den ene kører 4.04 eller 4.1.

Det sagt er jeg intet mindre end enig i at Samsung er ved at fatte at de virkeligt kan skille sig ud ved at levere en bedre kundeoplevelse end alle andre mobilproducenter, ved virkeligt at give den gas på softwarefronten.

Hvis de på den måde kan lave en "Apple" og lade nyeste software nå så langt "ned" som overhovedet muligt hver gang noget nyt lander, så har de fat i den lange ende.

0 0
Herbo 23-08-2012 17:07:23

En af de aller vigtigste ting for mig i den nye opdatering er desuden at de ENDELIG har rettet problemet med den irriterende menuknap der i rigtig mange programmer dukkede op i bunden/siden af skærmen, når der var brug for den. Nu er det blevet muligt at "mappe" touchknappen "seneste programmer" til at virke som menuknap, og man undgår derfor at spilde skærm på den virtuelle knap. Indstillingen findes under "skærm, bevægelse og knapper - knap for seneste programmer".

En anden ting jeg synes det er værd at nævne er benchmark-resultater :-) efter opdateringen er one x pludselig blevet den hurtigste telefon på quadrant-listen, og overhaler nu også s3 når det kommer til raw power. Selv scorer jeg nu i omegnen af 6100 points, hvilket bestemt er imponerende!

0 0
Kim 23-08-2012 16:40:13

vil Samsung nok trække fra med Jelly Bean-versionen, der på mange punkter er MEGET bedre end de hidtidige Android-udgaver.


Det er altid sjovt at læse om hvor meget mere fantastisk næste version af Android bliver, og hvor lidt det næste version vil hakke og crashe.
Især fordi den logiske konsekvens der hedder at det er en udfordring i dag, og var det i går, altid pure fornægtes.

0 0
hellas7 23-08-2012 19:32:38

helt enig. Men sådan er det jo for alle dem, der argumenterer ud fra et OS, så det gælder ikke kun Android.
Eksempel: Den dag i 2038, hvor iOS får et nyt UI, vil jeg heller ikke kunne skifte til et OS med kun ikoner

0 0
Kim 23-08-2012 20:31:16

Hehe ja. Men mine er rent logiske anskuelser: et OS kan ikke crashe sjældnere end aldrig. Et OS kan ikke blive mere flydende end 100%.

Et OS kan godt blive bedre end bedst, for så flytter baren sig jo. Men det kan ikke hakke negativt.

0 0
Søren D 28-08-2012 10:31:36

he he - honning og motorolie kan jo begge godt betegnes som være flydende, men viskositeten er unægteligt en anden end fx. vand's... Sådan er det jo når man forsøger at formidle en "ikke målbar" oplevelse - afsender og modtager skal helst ha emnerne foran sig for at se meningen og det er der vist ikke de store chancer for i dette forum :-D

0 0
Urbanus 23-08-2012 14:30:37

Det er da dejligt at se man kan blive klogere. Og jeg er langt henad vejen enig.

Jeg elsker min HTC One X, der stadig efter snart 5 måneder er den bedste telefon jeg nogensinde har haft, og jeg elsker den lækre brugerflade. Men jeg er enig i at den virkelig har fået et gevaldigt skub opad efter den nyeste opdatering. Det kører derudaf, og de få irritationsmomenter der var før, hvor den ellers flydende oplevelse af og til blev brudt af lidt hakken, genstart af widgets og afbrudt forbindelse, det er helt væk nu. Og lidt ekstra detlajer har gjort oplevelsen langt mere lækker.

På et punkt er jeg desværre ikke enig, og det er nok det der irriterer mig mest lige nu. Det er batteritiden. Jeg oplever ingen synlige forbedringer i den nye update, faktisk synes jeg den er blevet ringere. Og i forvejen var den ikke imponerende. Jeg kan på ingen måde få en hel dag ud af batteriet. Jeg oplader hver nat, og allerede ved middagstid er den nede på omkring 50%, og selvom den får en tur mere i opladeren, må jeg ofte lige give den et skud om aftenen også, for at få den til at holde til jeg skal i seng. Ja, jeg bruger min telefon meget, men alligevel. Jeg synes faktisk ikke batteritiden er blevet væsentligt bedre end min gamle Desire. Jeg har prøvet Juice Defender, men det gør ingen forskel.
Det er nok det der skuffer mig mest - ved en ellers helt perfekt telefon.

0 0

Om brug af cookies