Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huaweis nye topmodel, Honor 7, kommer til Europa

Huaweis nye topmodel, Honor 7, kommer til Europa

Kinesiske Huawei er på vej til Europa med sin seneste topmodel, Honor 7, som på mange punkter minder om den allerede lancerede Huawei P8.

Den nye Huawei Honor 7 set bagfra i et ganske stilrent design.
Den nye Huawei Honor 7 set bagfra i et ganske stilrent design.

Huawei vil lancere sin nyeste Honor 7-topmodel i Europa. Det afslører firmaet selv i en YouTube-video, der fremhæver mediernes undren over, om den mon finder vej hertil.

Dertil svarer Huawei til sidst i videoen i et splitsekund med et stort ”YES”, at den rent faktisk bliver lanceret i Europa.

Læs også: Huawei introducerer ny mobilkollektion: P8 og P8 Max

Siden lanceringen af telefonen i Kina sidste måned har Huawei været tavse om, hvor telefonen ser dagens lys, men nu er det altså klart, at målet i første omgang er Europa.

Specifikationer i stil med P8

Hvad får du så i denne nye Huawei Honor 7, som der ikke allerede findes i den eksisterende topmodel, P8? Ikke forfærdelig meget. Faktisk er P8, som allerede kan fås her i Danmark, og Honor 7 ganske identiske på de fleste punkter.

Den største forskel må siges at være på designfronten, hvor Honor 7 har nogle noget rundere hjørner og ikke er nær så slank. Honor 7 er, lige som P8, fremstillet i en unibody-konstruktion af metal. De store forskelle findes på bagsiden, hvor kameraet på hele 20 megapixel er placeret i midten og stikker en smule ud fra bagsiden med LED-blitzen placeret til højre for.

Læs også: Huawei lancerer prisvenlig P8 Lite i Danmark

Den helt anden store forskel er tilføjelsen af en fingeraftrykslæser under kameraet, som ikke findes på P8 eller den større P8 max.

Inde i mekanikken har processoren fået en lille opgradering fra Huaweis egen HiSilicon Kirin 930 til model 935. Forskellen er blot, at de 4 kraftige processorkerner kører med en lidt højere hastighed på 2,2 GHz, mens de 4 øvrige kerner fortsat er på 1,5 GHz til de lettere opgaver.

Den Honor P7-model, som Huawei indtil videre har offentliggjort, lider under en stor mangel på frekvenser til 3G- og 4G-dataforbindelser. Faktisk understøtter den kun 2 4G-frekvenser, hvilket langt fra er nok til at understøtte alle netværk med 4G-dækning her i Danmark. Om Huawei ender med at lancere samme model med de manglende europæiske frekvenser, eller om der lanceres en særlig europisk udgave, vides endnu ikke.

Læs også: Huawei P8 - første kig [WEB-TV]

På alle de øvrige områder er de to telefoner mere eller mindre identiske. Det betyder en Full HD-skærm af IPS-typen på 5,2” samt 3 GB RAM med enten 16 eller 64 intern lagerplads. Honor 7 kan også suppleres med et microSD-kort på op til 128 GB gennem den sekundære SIM-kortholder.

Med Honor 7 kan du tage selfies i samme kvalitet som P8 med frontkameraet, der er på 8 megapixel. Batteriet er dog en tand større i den nye Honor 7. Det gemmer på en kapacitet på 3.100 mAh og er dermed 15 % større end P8.

Pris og tilgængelighed

Den endelige lanceringsdato er som bekendt ikke oplyst af Huawei, og det samme gælder for prisen. Ifølge GSMArena ligger den kinesiske pris på den billigste 16 GB-variant dog på €295 svarende til 2.200 kroner.

Læs også: Huawei P8 - En mobil perle [TEST]

Ser man på den vejledende pris på Huawei P8, ligger den dog noget højere: 3.699 kroner. I og med Honor 7 og P8 på papiret minder meget om hinanden, er det formentlig også i dette prisleje Honor 7 vil ligge i.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies