Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 6s slår Android-konkurrenterne i hastighedstest

iPhone 6s slår Android-konkurrenterne i hastighedstest

Apple kan med den kommende iPhone 6s hamle op med de helt store Android-konkurrenter, når det gælder ren ydelse. Det afslører en ny hastighedstest.

iPhone 6s og den større 6s Plus slår takket være A9-processoren sine Android-konkurrenter i en hastighedstest.
iPhone 6s og den større 6s Plus slår takket være A9-processoren sine Android-konkurrenter i en hastighedstest.

Apple har aldrig kunne bryste sig af at være blandt toppen af smartphones med den højeste ydelse.

I stedet har den californiske it-gigant gennem optimeringer af langt svagere processorer nået en mindst lige så flydende og hurtig brugeroplevelse som konkurrenterne med helt op til ottekernede processorer.

Læs også: Apple sikrer iPhone 6s mod endnu en bendgate

Med den nærtforestående iPhone 6s er Apple dog ikke længere bag ud på ren ydelse. En hastighedstest med programmet Geekbench, som tester ydelsen af processoren, afslører nemlig store forbedringer i den næste iPhone.

I Geekbench testes to ting: Ydelsen af en enkelt processorkerne (single core) og den samlede ydelse af alle processorens kerner (multi core). Her scorer en prototype af iPhone 6s angiveligt 1.811 point for hver processorkerne, men hvad svarer de point så til?

For at sætte det i relief får den nuværende iPhone 6 ”kun” 1.611 point i den test. Nærmeste konkurrent af smartphones er Samsung Galaxy S6 edge, der opnår et resultat på 1.308 point. Apple er altså et godt stykke over sine konkurrenter på det område, lige som firmaet længe har været det.

Læs også: Apple præsenterer iPhone 6s og iPad Pro om en måned

iPhone 6s menes at få en Apple A9-processor bestående af 3 processorkerner. Det betyder, at den kommende iPhone bliver i stand til at yde væsentligt mere, når alle 3 - nu kraftigere kerner - er på arbejde. Her lyder resultatet på imponerende 4.577 point, som på trods af det relativt få antal kerner er højere end ærkerivalen Samsungs topmodeller, Galaxy S6 og S6 edge. De får nemlig 4.099 og 4.386 point i den såkaldte multi core-test.

Det betyder med andre ord, at du kan forvente en ny iPhone fra Apple, der på ren ydelse kan hamle helt op med de store konkurrenter og faktisk slå dem, som er udstyret med op til 5 flere processorkerner mere end Apples kommende iPhone 6s.

Læs også: Apple tror på kæmpesucces til ny iPhone

En test som disse skal dog altid tages med et gran salt, de de nemt kan manipuleres, men da Apple altid har formået at presse utroligt meget ud af sine mindre processorer og af oplysningerne stemmer overens med tidligere rygter, kan det meget vel viste sig at være den ægte vare.

Fordobler mængden af RAM

Hvis du skulle have mange apps åbne og kørende i baggrunden, behøver du heller ikke at bekymre dig om, at iOS 9 i iPhone 6s begynder at beklage sig over manglende RAM eller hukommelse. Apple fordobler nemlig mængden fra 1 til 2 GB, hvilket denne test fra Geekbench bekræfter.

Læs også: iPhone 6s får lynhurtig dataforbindelse og 12 MP kamera

Apple forventes at afsløre den længe ventede iPhone 6s sammen med en større 6s Plus den 9. september, og senest forlyder det også, at en mindre iPhone 6c alligevel bliver blandt nyhederne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies