Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny mobil? Dette er vigtigst for iOS- og Android-brugere

Ny mobil? Dette er vigtigst for iOS- og Android-brugere

Hvad betyder mest for Android- og iPhone-brugere ved køb af nye telefoner? Det afslører en ny undersøgelse, som viser store forskelle mellem de to fløje.

Der er mange ting, der er vigtige for valget af en ny smartphone, men der er stor forskel fra iOS og Android.
Der er mange ting, der er vigtige for valget af en ny smartphone, men der er stor forskel fra iOS og Android.

Der er stor forskel fra brugere af Apples iPhones med iOS og de mange forskellige Android-telefoner for, hvad der vægtes højest, når der skal investeres i en ny telefon.

Telia har i samarbejde med analyseinstituttet, YouGov, undersøgt, hvad der er vigtigst for valget af en ny telefon, og der er store forskelle alt efter hvilket styresystem, der er favoritten.

Læs også: Flere danskere bliver afhængige af smartphones

En grundlæggende tendens er dog, at det er styresystemet, der er det samlet set betyder mest. 41 % af de adspurgte svarer, at styresystemet er det vigtigste for valget af den næste smartphone.

iPhone-brugere vægter til forskel fra Android-brugere mærket og designet højt.
iPhone-brugere vægter til forskel fra Android-brugere mærket og designet højt.

Men så stopper ligheden også. For iOS-brugere er det nemlig nogle helt andre ting, der er i fokus end Android-brugere. Med 45 % er det mærket, der topper som den vigtigste ting hos Apple-brugerne, lige som designet også betyder relativt meget med 30 %.

Læs også: Forbrugerne ønsker tykkere smartphones med større batteri

I Android-fløjen er disse to ting slet ikke til at finde, og det er der ifølge privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard, en god grund til.

”Der er nogle ret interessante resultater i undersøgelsen. Fx afslører tallene, at iPhone-brugere i højere grad vægter mærket – altså selve Apple-brandet - og designet meget højt. Det kan vidne om en meget emotionel tilgang til valget af smartphones, hvor følelserne og æstetikken er i højsædet,” siger han i en pressemeddelelse.

Hos Android-brugere er det derimod skærmkvaliteten og kameraets kvalitet, der betyder noget.
Hos Android-brugere er det derimod skærmkvaliteten og kameraets kvalitet, der betyder noget.

For brugere af Android-smartphones er der til gengæld mere fokus på specifikationerne. Her ses eksempelvis, at 38 % vægter skærmkvaliteten højt, hvor der kan være stor variation på tværs af de mange forskellige Android-produkter. Det samme gælder for kvaliteten af kameraet med 30 %.

Læs også: Vi smadrer smartphones for milliarder

”I kontrast til Apple-fansene lægger andre smartphone-brugere i højere grad vægt på styresystemet i sig selv, skærmkvaliteten og kameraet – altså de mere hardcore specs. Mærket på producenten er slet ikke i denne gruppes top 5, så det lader til, de lettere kan shoppe rundt mellem mobiler fra både Samsung, Sony, Huawei og andre producenter, som kører Android. Modsat Apple-tilgangen er dette måske udtryk for en rationel tilgang, hvor man i højere grad sammenligner specifikationer, inden man vælger sin næste telefon,” siger Christoph Nørgaard.

Kan du genkende tendensen fra Telias undersøgelse? Er der rent faktisk så stor forskel på, hvad der betyder mest ud fra de forskellige smartphone-fløje?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies