Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsung smuglytter ikke til dig

Samsung smuglytter ikke til dig

Samsung svarer igen på kritikken af deres Smart-TV, der har været mistænkt for at lytte med til din samtale.

Gennem tiden har sociale medier og nyere teknologi været mistænkt for at vide lidt for meget om forbrugerne. Nogle tjenester gemmer på brugerstatistikker eller placeringer, som en stor del af befolkningen ikke bryder sig om.

Denne gang var Samsung i spotlampernes skær. Adskillige danske medier har i senere tid proklameret, at det smarte TV ikke nøjes med at lytte til stemmekommandoer, som når der skal skrues op eller skiftes kanal, men direkte overvåget din samtale.

Læs også: Så meget overvåges mobilbrugerne

Var dette tilfældet, kunne du ikke vide dig sikker om følsom eller personlig information ville blive videresendt til en tredjepart, som ville være i strid med dansk lovgivning. Derfor arbejder EU i øjeblikket på en opstramning af reglerne for forbrugernes datasikkerhed.

Hertil har Samsung udsendt pressemeddelelse, der forsikrer forbrugerne om et privat liv i stuen, og at der blot er tale om en misforståelse.

Læs også: Canada overvåger os via WiFi

Stemmestyringsfunktionen er nemlig kun aktiv ved at holde en knap nede på fjernbetjeningen, og derfor forklarer Kasper Thomsen, salgsansvarlig for TV hos Samsung i Danmark således:

”Helt konkret optager TV’et kun stemmekommandoer, når du laver en specifik søgning ved at klikke på en knap enten på din fjernbetjening eller på skærmen, og når du samtidig taler ind i mikrofonen i fjernbetjeningen. Når stemmestyringen er aktiveret, er der desuden et ikon nede i hjørnet af TV’et, som angiver at funktionen er tændt. Det er en komplet misforståelse, at TV’et skulle stå og optage alle samtaler i stuen”

Læs også: Overvåg dig selv med PRISM PLUS

Dertil forklares det at der sammenlagt er to forskellige stemmegenkendelsesfunktioner i Samsung Smart TV.

Man kan enten fange Tv’ets opmærksomhed ved at sige ”Hej TV”, der foregår 100% offline og ikke gemmer optagelser fysisk på Tv’et. Den anden er, som forklaret ovenover, vha. den indbyggede mikrofon i fjernbetjeningen, i samspil med den dedikerede knap, der lader dig stille spørgsmål som ”Hvad skal jeg se i aften klokken syv?”.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Malte 11-02-2015 15:55:30

Hvornår mon Datatilsynet tager fat i Google, hvis stemmestyring fungerer på præcis samme måde? "OK Google" fungerer på alle platforme, og er en kæmpe hjælp i dagligdagen.

2 0
Thomas Larsen 11-02-2015 17:16:37

Jep, ser nu heller ikke noget problem med den funktion.

Vil nu hellere have de kigger på hvorfor samme type fjernsyn åbenbart kan indlejre reklamer når der streames, ikke at det er sindsygt meget datatilsynets opgave men alligevel.

2 0
Onkel_Per 11-02-2015 16:20:34

Det er vel både "Ok Google", Siri og Cortana der skal ses efter?

4 0
Om brug af cookies