Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Samsungs indtjening i frit fald

Samsungs indtjening i frit fald

Samsungs indtjening faldt med hele 32 procent i fjerde kvartal af 2014, i forhold til fjerde kvartal af 2013.

Drevet af en række populære Galaxy modeller har Samsungs indtjening været ganske stabil i opadgående retning, men 2014 har vist sig at være året hvor denne tendens blev brudt for den sydkoreanske mobilgigant.

Apple har sneget sig op på siden af Samsung og sidstnævnte kan derfor ikke med rette kalde sig verdens største mobilproducent længere. Tendensen har været tydelig gennem hele 2014 hvor nogle af de høje herrer hos Samsung - takket være skuffende kvartalsresultater - måtte betale noget af deres bonus tilbage.

Samsung tjener dog stadigvæk penge, 4,88 milliarder dollars fik de hevet hjem i sidste kvartal af 2014, men det er et fald på 32 procent i forhold til 2013, og det dårligste resultat siden 2011.

Så hvordan skal Samsung vende de nedadgående kurver? Der bliver blandt andet skåret ned på det antal af mobiler de sender på markedet, og fokuseret mere på et varieret sortiment med unikke design, det er blandt andet her deres Galaxy A serie kommer ind i billedet. Desuden arbejder de ganske hårdt på at udstyre den næste runde af Galaxy telefoner med deres egen Exynos CPU i stedet for Qualcomms Snapdragon.

Kilde: EngadgetForrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies