Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia Lumia 925 - endnu en succes (mobiltest)

Nokia Lumia 925 - endnu en succes (mobiltest)

TEST: Lækkert design, effektiv brugeroplevelse og godt kamera. Nokia Lumia 925 er et godt køb. Læs testen her.

Nokia Lumia 925.
Nokia Lumia 925.

Nokia gør hvad de kan for at vinde fodfæste i den ubarmhjertige konkurrence på mobilmarkedet. Lumia 920 fik med sine 185 gram kritik for vægt og størrelse, men ros for høj innovation. Efterfølgeren hedder Lumia 925, og den imødekommer de kritiske røster.

Polycarbonat-plastikken der var gennemgående på 920’eren er justeret, så rammen omkring skærmen er i aluminium, men bagsiden er dog fortsat plastik.

Nokia Lumia 925 er den næste store brede model fra Nokia. Det er altså Lumia 925 der skal konkurrere mod Samsung Galaxy S4, HTC One og iPhone.

For ganske kort tid siden blev Nokia Lumia 1020 præsenteret. Her var slagnummeret 41 megapixels kamera, men denne model skal ses som et nicheprodukt. De fleste vil trods alt gerne have en mere kompakt telefon, blot med et almindeligt fornuftigt kamera.

Nokia Lumia 925.
Nokia Lumia 925.

Godt design med småfejl

Designet er klart blandt de bedre på markedet, og selvom mobilen er en smule bred, ligger den godt i hånden. Knapperne på siden føles lækre og de har desuden en god klikrespons.

Toppen er derimod en rodet affære med opladestik (mikro USB), stik til headset og låge til SIM-kort (micro SIM). Når toppen betragtes ser det bare rodet ud. Bagsiden lider desværre af samme sygdom, her kunne man godt have holdt en mere enkel designlinje.

Det mest irriterende er dog, at opladestikket sidder i toppen og ikke i bunden af telefonen.

Som nævnt er telefonen ikke fuldt ud i aluminium, da bagsiden er lavet af plastik, og det er ikke muligt for kunderne selv at åbne Lumia 925, og udskifte f.eks. batteri.

Målene er i øvrigt 129 x 70.6 x 8.5 mm.

Alt i alt er telefonens design dog godkendt, for betragtet fra fronten, ser den virkelig lækker ud.

Nokia Lumia 925.
Nokia Lumia 925.

Rigtigt godt kamera

Nokia har videreført den gode kamerateknik fra Lumia 920 og gjort den endnu bedre. Der sidder fem Carl Zeiss linser i 920’ern mod seks i Lumia 925. Der er stadig optisk stabiliseret kameralinse, hvilket er med til at give gode billeder under dårlige lysforhold.

Efter at have taget en del billeder med Lumia 925, må jeg konstatere, at resultatet er mindst lige så godt, som på den foregående model. Oversigtsbilleder såvel som makrofotos er virkelig gode, også selvom der kun er 8 megapixels (8,7 MP med Pureview-teknik) at gøre med.

Telefonen er hurtig til at fokusere og kameraet kan fortsat aktiveres fra låst tilstand, ved at holde kameraknappen inde et øjeblik.

Dertil kommer en række af Nokias kameraforbedringer, der blandt andet gør det muligt at lave actionshots, bedste billede, fjerne objekter i bevægelse m.v. Alle disse funktioner minder meget om dem der findes i f.eks. Samsung Galaxy S4, dog præsenteret på Nokias facon.

Kameradelen er klart blandt de allerbedste på markedet, og i Nokia Kreativt Fotosstudie kan dine kreative kræfter slippes løs med et godt resultat til følge, hvorefter mesterværket kan deles på beskeder, mails og sociale medier.

Nokia vil naturligvis gerne have det til at fremstå som om, at de kan noget med fotos som andre ikke kan. Sandheden er, når vi skraber alt marketing væk er, at billederne bliver virkelig gode, men de forskellige ekstrafunktioner, kan mange af konkurrenterne også levere – nogle gange mere omfattende end Nokia.

På dette link kan du se nogle af de billeder der er taget med Lumia 925.

Nokia Lumia 925.
Nokia Lumia 925.

Lækre forbedringer

Styresystemet er den hidtil seneste udgave af Windows Phone 8, version 8.0.10328.78, med Nokia Lumia Amber-update, der tilføjer en række nye funktioner til Windows Phone.

Muligheden for at vække telefonen ved at dobbelt-tappe på skærmen er en mega fed detalje. Det samme er pauseuret, der vises på telefonens skærm når den ligger i dvale.  Det er endda muligt at justere om uret altid skal være der (bruger mere strøm), være slået fra eller vises de første 15 minutter af dvaletilstanden.

Uret kan også sættes i en særlig nattilstand, via tidsindstilling, så det kan bruges som ur ved sengen. I natperioden bliver tallene røde, så de oplyser rummet mindre.

Hvis Lumia 925 falder helt i søvn, så forsvinder uret fra skærmen. Men ved at bevæge hånden hen over skærmen, uden at berøre den, kan uret vækkes til live igen – en cool og sej, samt anvendelig funktion.

Nokia lancerer ”hover”-feature i Lumia 925

Der findes også lydforbedringer, og et program der hedder Data Sense, der kan anvendes til at holde styr på ens dataforbrug via såvel mobilforbindelsen som trådløst netværk.

Se eventuelt dette YouTube-klik der viser mere af Amber-updateringen.

Undervejs i testen har jeg ikke oplevet problemer med dæknigen - forstået således, at Lumia 925 ikke performer dårligere eller bedre end konkurrenterne på markedet

God skærm også i sollys

Skærmen på 4,5 tommer er præcis samme størrelse som på forgængeren, men skærmteknikken er anderledes. Der er nu tale om en AMOLED touchskærm med en opløsning på 1280 x 768 pixels (334 PPI) samt teknikken ClearBlack Display, der forbedrer synligheden i sollys markant.

Nokia har også tilføjet en funktion, der forøger læsbarheden yderligere ved kraftigt lys.

Som på Lumia 920 er også denne skærm super følsom, så det er muligt at betjene den med handsker på samt negle. Dette lader til efterhånden at være standard i Nokias nye telefoner.

Alt i alt er det en skærm, der fremstår klart og tydelig samt med et kraftigt sortniveau, hvilket bestemt gavner oplevelsen af brugerfladen på Windows Phone 8.

Hvis ikke du er tilfreds med hvordan skærmen gengiver virkeligheden, er det muligt manuelt at justere farvemætning og farvetemperatur.

Nokia Lumia 925.
Nokia Lumia 925.

Hurtigt internet og super til mail

Oplevelsen af særligt mails via Microsoft Exchange og Office 365 er virkelig god i Windows Phone-systemet. Samspillet mellem Microsofts produkter og platformen er en gave for IT-administratoren, hvis alle systemer er bundet op på Microsoft.

Via Office-klienten på telefonen kan man hente, redigere og gemme dokumenter (Word, Excel). Det kræver blot at disse ligger på Sharepoint eller i Skydrive.

Lumia 925 har 16 GB hukommelse der ikke kan udvides, men hvis man ønsker at benytte Microsofts cloudtjeneste Skydrive, får man gratis adgang til yderligere 7 GB. Dette er nyttigt til såvel den automatiske backup af telefonen, samt sikkerhedskopi af de fotos man tager.

Internettet er ligeledes en fin oplevelse med hurtig indlæsning af sider. Navigationen rundt på sites samt zoom i artikler, spiller også ret godt.

Selvom telefonen understøtter 4G LTE-forbindelser på alle netværk i Danmark, er det ikke lykkedes mig at måle mere end 20 mbit/s download (via Telia). Dette er set hurtigere på andre telefoner.

Apps, apps og apps

Jeg holder rigtigt meget af Windows Phone platformen, men man skal være forberedt på at gå på kompromis, når det kommer til applikationer. Undlad at lytte til vennerne og hvilke fantastiske nye applikationer, at de har til deres iPhone eller Android, for disse findes næsten med garanti ikke på Lumia-telefonerne og Windows Phone 8.

Eksempelvis er Facebook et forkølet Microsoft-program, der ikke er udgivet af Facebook selv, hvilket sætter oplevelsen lysår bagud, og du kan ikke sige goddag til applikationer som TV 2 Vejret, Instagram, Dropbox, Youtube, DMI, Pocket (Read It Later), Snapchat, Instaweather, Flipboard, Google+ osv.

Det er også skuffende at en kæmpe virksomhed som Google, kun har én officiel applikation i Windows Phone Store, der blot er et søgefelt.

Du skal heller ikke forvente populære spil som Hay Day eller Subway Surfers.

Naturligvis er der også mange applikationer der rent faktisk findes, men nogle af dem er i skrabede versioner. Eksempelvis Danske Bank og Endomondo. 

Blandt gode applikationer der er tilgængelige er Spotify, Netflix, Rejseplanen, Skype, Click A Taxi, Twitter, E-boks m.fl.

Hvis du er ny smartphone-bruger skal du nok klare dig, men kommer du fra Android eller iPhone, så vil du opleve dit applikations-udvalg som stærkt begrænset.

Analytiker: Lumia 925 vil øge Nokia-salget betydeligt

Microsoft har ansvaret for platformen og dermed applikationerne. Hvis de skal gøre sig forhåbning om at lægge fra land med Windows Phone, skal der virkelig gøres en indsats for at få app-niveauet skruet gevaldigt op.

Nokia gør hvad de kan med egne tilføjelser og f.eks. gratis navigation (Here Drive), men det er bare ikke nok.

Notifikationer og vibration

En anden irriterende ting ved Windows Phone er det manglende notifikationscenter, som i forskellig udformning findes på de konkurrerende systemer. Så hvis der misses en besked fra en applikation, er det bare ærgerligt. Der er heller ikke et centralt sted at angive hvilke programmer man ønsker notifikationer fra.

Hvis du holder af beskeder fra Facebook når vennerne kommenterer på dine indlæg, skal du forberede dig på, at det fungerer yderst ustabilt.

Jeg er også træt af, at det (fortsat) ikke er muligt at vælge lydløs, uden at skulle ind og rode i de underliggende indstillinger. Som standard (på den lette måde) kan der kun vælges mellem ”lyd + vibration” eller ”vibration”.

Denne del samt naturligvis app-delen viser, at Windows Phone fortsat ikke er blevet ”voksen”, og at der er lang vej igen.

Konklusion: Jeg vil så gerne holde af…

Som produkt er Nokia Lumia 925 ganske fremragende. Lækkert design, god lyd, flotte fotos og nye innovative funktioner, man kan bruge i dagligdagen. Men Windows Phone halter, og Microsoft arbejder slet ikke hurtigt nok med at få systemet op på højde med Android og iOS.

Nokia har løst nogle af de ting der trælse på Lumia 920, f.eks. størrelse og vægt. Jeg savner ikke muligheden for trådløs opladning, og hvis det er et must, kan der købes et ekstra click-on cover, der i øvrigt ikke gør noget godt for designet på produktet.

Lyden er god, og Nokias lydforbedrings-applikation med equalizer er en god mulighed, når lyden skal tilpasses ens personlige smag.

Batteritiden er blandt de bedre på markedet. Lumia 925 holder strøm i standby i virkelig lang tid, og har som andre Windows Phone-produkter en strømsparetilstand, der ved lavt batteriniveau fungerer effektiv. Når telefonen presses ved kraftigt brug, forsvinder strømmen naturligvis ganske hurtigt, men ved almindelig anvendelse er det ikke et problem at køre en arbejdsdag uden opladning.

Det er meget vanskeligt, ikke at ende på topkarakteren 6 ud af 6 stjerner.

Nokia: Vi har tid til et langt sejt træk

Jeg vil så gerne holde af Windows Phone, men som tiden går bliver manglerne desværre tydeligere og tydeligere. På den samlede brugeroplevelse, er systemet og applikationerne nok ikke til mere end 4 ud af 6 stjerner.

Lumia 925 kommer til Danmark før tid

Lumia 925 kommer i sort, hvid og grå til en vejledende pris på 4.499 kroner. Opladecoveret kan fås i farverne gul, rød, hvid og sort.

Plus / minus

+ Godt design, størrelse og vægt
+ Flot skærm. Tydelig i sollys
+ Virkeligt godt kamera

- Massiv app-mangel
- Manglede notifikationscenter
- Opladestik sidder i toppen

Nokia Lumia 925
,
1 2 3 4 5 6
Samlet Karakter:
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ravskov 26-10-2013 11:46:18

Har haft min Lumia 925 genstartet til fabriksindstilling og kan nu ikke huske hvordan jeg fik uret i pausemode til at være rødt.
Mente at det var i tidsindstillinger (som skrevet i anmeldelsen), men hvor der skal swirpes til siden så menuen til uret dukker op. Har søgt med lys og lygte nu og kan slet ikke finde det!!! Nogen der kan hjælpe??

0 1
GammelGed 29-07-2013 16:52:45

Det er jo ikke MS skyld at f.eks. Instagram ikke vil udvikle til Windows Phone.

Det er f.eks. ligegyldigt at der mangler dropbox når der er skydrive.

Fik Google skylden for at der manglede en populær app der fandtes til ios?

2 0
Jørgen 27-07-2013 13:18:48

Hentede en 925 i Tyskland for 3 uger siden og er meget glad for den. Der har været 1 problem med mobilen taber signalet, når man er på farten. Jeg Har Telia, og er kommet frem til at det forsvinder, når man tvinger mobilen på 3G. Ihvertfald indtil andet er bevist. Telia får den i uge 33.

Batteritiden er ganske rigtigt længere. Men lang kan man ikke sige den er.

Tager rigtig gode billeder, især i halvmørke og modlys,

Plastikken på bagsiden fortjener næsten at blive kaldt læder, for det virker ikke som plastik.

Har haft nogle problemer med DRs nye radioapplikationer P3, P2 osv., der starter af sig selv, men mobilen ligger i lommen. Men muligvis et app problem.

Men mobilisen.dk har ret i app kritikken. Næsten alle app's er dårligere end de tilsvarende ville være på æblet eller i android. Og Yousee live tv savnes fx.

J

0 0
Frederik 24-07-2013 15:31:11

Det kan godt være at vægten er reduceret, men designet har altså lidt i forhold til 920'eren. Blandingen af plastic og så en aluminiumsramme, der består af 4 stykker, det synes jeg ikke er særlig smukt. 920 er tung, men stilren. HTC One er også flot med mere aluminium.

0 0
24-07-2013 08:09:37

jeres bedømmelses mønster.....for lidt over 6 måneder siden gav i 6/6 til L920...Så kommer der en mobil der er blevet væsentligt bedre, og så score i den til 4/6....Og i kan sq ikke trække "udviklingskortet", det er der simpelthen ikke gået lang tid nok for....Og hvordan kan situationen ændre sig så drastisk indenfor økosystemet? Syntes jeres karaktergivning er for tynd og mangler i den grad en rød tråd.....

1 0
Mobilsiden.dk 24-07-2013 09:18:55

Jeg vil lige korrigere dig. Produktet får 6/6. Det er platformen jeg bedømmer til 4/6.

0 0
24-07-2013 14:45:34

Sorry, den havde jeg misforstået, havde ikke forstået du splittede den op. Jeg trækker mit brok tilbage, og kravler ned i et meget lille hul.....

0 0
Thomas Larsen 24-07-2013 10:51:55

Produktet kommer måske med en anden platform da?

0 0
Theis Friberg 23-07-2013 22:24:11

Jeg ejer selv en Lumia 920 og nøj hvor irritere det mig at stikket sider i bunden...
Når den bliver sat til opladning når jeg går i seng og lige skal tjekke noget, går ledningen om bag telefonen, for mig meget smartere at den sider i toppen.

Løsningen kunne være at hele skærmbilledet kunne rotere 180 grader i stedet for 90 til være side, så ville jeg ikke se noget problem der.

0 0
Kurt Plum 24-07-2013 11:03:26

Køb dig dog en trådløs oplader, så er det problem løst.

0 0
Theis Friberg 27-07-2013 15:16:23

Så at den bliver taget på og fra opladeren 20 gange om aften? Og jeg skal have en oplader liggende på gulvet eller i sengen hele tiden?
Kan ikke se hvilket problem som bliver løst der...

0 0
Allan 23-07-2013 12:46:58

i den næste store opdatering GDR2 plus radio, dobbelttap to wake up (Nokia N9) og en masse andre ting. :-)

0 0
23-07-2013 12:55:20

Nokia Lumia 925 er med GDR2 Amber installeret fra starten.

Det er det John G nævner i afsnit om swipe(uden at røre skærmen) uret

GDR2 Amber kommer til alle WP8 lumiaer minus 5xx ( 520-521)

0 0
Allan 23-07-2013 13:41:50

Så burde der også være notifikation center, ellers har MS valgt at udsætte denne funktion til næste update.
http://cdn.wpcentral.com/sites/wpcentral.com/files/styles/large/public/field/image/2013/06/compile%201.png?itok=dqEB5Dv4

0 0
23-07-2013 16:06:45

det virker desværre som dit billeder er noget fra en tidligere version og derfor nok ikke noget vi skal forvente lige nu i hvert fald

følgende er fra siden med dit billed

Update 9:30am ET: We'have had some more information come forward to us via a trusted source. They confirm that these shots were from an "earlier" build of the next-version of the OS, but that subsequent releases since have had the Notification center removed. In addition, before it disappeared, its look became more inline with the People Hub design. What does that mean in the long run? Just that Microsoft is experimenting with different feature sets and some may or may not make it to the final build. So take these screenshots as being accurate, but only as a snapshot within the development process.

link:
http://www.wpcentral.com/leaked-screenshots-windows-phone-developer-build-show-notification-center-and-more

0 0
Allan 23-07-2013 16:17:10

Du har måske ret, men ved at Nokia presser på for at dette bliver løst. Ser da også meget frem til det.
Mener også at have læst at Nokia har tænkt på en notifikation live tile,..?

0 0
Kim 23-07-2013 17:03:05

Notifikations centeret er jo også en Nokia ting, så mon ikke du har ret i at de presser på? Men for min skyld må de gerne udvikle det selv, så lurpasserene ikke får umiddelbar gavn af det ;)

0 0
Alfix 23-07-2013 21:05:20

Hvis folk mener at der mangler et notifikations system, så har de lidt et problem. For design filosofien I WP er jo netop at hjemmeskærmen er et notifikations center I sig selv. Og det synes jeg på det strengeste at MS og Nokia skal stå ved, ellers lærer folk ikke noget somhelst.

Det er ikke noget jeg personligt synes skal ændres da det går imod hele konceptet: Glance and go, peek and be on your way. Ikke alt! er lige vigtigt.

Ios og Android har netop et problem med deres notifikations systemer, de er for totalitære og gør design filosofierne komplicerede og til tider umulige at have med at gøre.

Facebook er ligeledes Ganske fint integreret I WP. De har dog nu en facebook app (på pøblens opfordring), som desværre har kastet en klam skygge på deres overordnede retning. Mange folk bruger nu ikke og har måske aldrig fattet at FB er en fast del af telefonen under kontakter.

Ikke alle mennesker er ens og jeg synes det er fedt at Nokia og MS holder fast I nogle ting som trods alt er en del af en større difference og filosofi der ikke kun virker, spiller, ser godt ud men også har et reelt formål. At folk så ikke fatter en skid og absolut ikke har "behov" for en smartphone, er en helt anden sag.

Vil man have en Whopper så går man på Burger King, man går sku ikk ind på MCD og spørger om den igen og igen I håb om at den kommer.

0 0
Allan 23-07-2013 21:41:32

Det er helt fint at live tiles bruges som notifikationer, det virker godt på opkald, sms og email.
Men problemet kommer ved rigtig mange apps, hvor det ikke er tilfældet, f.eks heytell som kun viser en notifikation i få sekunder.

Et notifikations tiles som viser alle samlet i en og samme tiles ville også være fint.

0 0
Mobilsiden.dk 23-07-2013 15:41:56

Det er desværre ikke noget jeg er stødt på. Men hvis du finder ud af hvordan man får det frem, er jeg klar til at lytte :)

0 0
Allan 23-07-2013 19:26:16

Det var ikke i GDR2 update (min fejl), men først i WP8,"blue" vi skal forvente notifikation center. I følge theverge.
http://www.theverge.com/2013/6/8/4408798/windows-phone-notification-center-screenshots-leak-rumor

0 0
Allan 23-07-2013 18:19:30

Hej John. Jeg har ikke selv prøvet det, men læst det på steder på nettet og i forskellige fora. Det må bestemt være meget tæt på at det bliver tilgængelig i WP8.

0 0
23-07-2013 12:40:20

Har Nokia Lumia 925 ikke Nokia drive+ ??
Der er jo stor forskel på Nokia drive(det er typisk en regional licens) og Nokia drive+!
(Hvor drive+ er global),jeg mener ganske bestemt at det er Nokia drive+ på 925..

0 0
Mobilsiden.dk 23-07-2013 15:42:29

Den har Nokia Drive+ Beta.

0 0
Kim Madsen 23-07-2013 12:38:03

Jeg synes jeg har set 925 med 32 GB på nettet! er der informationer om den kan ventes i DK?

0 0
23-07-2013 12:51:01

Den kan kun købes branded f.eks. hos telefonica (o2)

0 0
Casper 23-07-2013 11:47:44

Der har en større usage-andel i pc-verdenen end Windows Phone har i smartphone-verdenen?

Hvor er Office? Hvor er SkyDrive?
Det er noget pjat at være skuffet over google. Der bruges stadig langt flere blackberries end windows phones og de har jo heller ikke google apps. Tror ikke helt John er klar over hvad det koster at udvikle til disse bitte små platforme.

0 0
Thomas Larsen 23-07-2013 23:05:03

Ja hvis man skal tale om skuffelse så er Google's lyst til at udvikle for et firma som Microsoft vil nok en af de mindre.

Langt mere skuffende er det i dag at en voksen mand kan gå rundt og give fuld karakter på en SMARTphone der har så basal en mangel i form af et dårligt økosystem.

Det er ikke dine børns tegninger du anmelder.

0 0
Nicolaj 24-07-2013 00:02:25

Det undre mig stadig at folk taler om et dårligt økosystem. Er der ikke blot en, som kan sige, hvilke apps der rent faktisk mangler?

Og med de goodies Microsoft giver udviklere, så er der stadig en større og større del, som ser potentialet i platformen.

0 0
Thomas Larsen 24-07-2013 00:39:26

Betragtningen er helt og alene ud fra John's anmeldelse, det er måske der problemet ligger :D

Men spøg til side, der er hvertfald en mangel på officielle apps, så den del har han hvertfald ret, jeg ved ikke om alternativerne er gode nok, men pointen var at hvis John mener at der mangler apps, som er en ret central del af enhver smartphone, så burde det vel også reflekteres i karakteren.

I forhold til Google mener jeg at Google specifikt har rimelig gode årsager til at kæmpe imod så meget som muligt, det var ikke en kommentar på platformen som helhed, Microsoft har helt klart nogle af de bedste udvikler-værktøjer på markedet.

0 0
Henrik 23-07-2013 12:59:07

Blackberry er på vej ud over afgrunden. Deres salg er gået i stå.

0 0
Casper 23-07-2013 13:04:56

@Henrik
Det er da først for 5 dage siden at Nokia solgte flere WPs end blackberry solgte.
http://www.theverge.com/2013/7/18/4534266/nokia-lumia-vs-blackberry-sales-q2-2013

@John
Jeg er enig. Det er svært at være nystartet. Jeg ville meget gerne prøve WP af, men gider ikke app-situationen som den var på Android for 3 år siden en gang til.

Dog synes jeg det er et stretch at være skuffet over Google. Ikke at jeg har nogle kvaler der, jeg forstår fx udemærket godt hvorfor MS ikke har lavet Office til Linux eller bare en nogenlunde god mail-klient til Android - og argumentet går naturligvis også den anden vej.

Det værste er, som du også siger, ikke de apps der mangler, men den manglende kvalitet af de apps der rent faktisk er der!

0 0
TF 23-07-2013 16:22:05

Ifølge dit link har de solgt flere end BB i hele sidste kvartal og ikke kun for 5 dage siden.

0 0
Casper 23-07-2013 17:01:47

Ja og de tal forelå først for 5 dage siden. Det er jo ikke fordi der er nogle der real tids salgstal for selskaberne, så jeg ved ikke hvad du havde forventet.

0 0
TF 23-07-2013 17:32:15

Tja du kunne jo skrive det som det er, at lumias salgstal først overgik BB i Q2 i år hvilket er hvad dit link siger, det med de 5 dage er jo ikke rigtigt på nogen måde.

0 0
Casper 24-07-2013 15:39:24

Jeg er meget ked af, at jeg ikke fik formuleret mig præcist nok. Pointen er dog stadig, at hvis man siger, at BB's salgstal er gået helt i stå, så tegner dette i særdeleshed dårligt for WP generelt, da Nokia er de eneste der reelt er investeret i styresystemet på nuværende tidspunkt.

Derfor reagerede jeg på Henriks ilde informerede kommentar med relevant fakta. At det så er i hele Q2 er i værste fald irrelevant og i bedste fald en ynkelig peditesse i den sammenhæng

0 0
TF 25-07-2013 00:02:22

Du kan kalde det hvad du vil bare du siger sandheden og det var de 5 dage jo ikke, det virker som om du bare vil gøre alt for at tale lumiaerne ned.

0 0
Henrik 23-07-2013 18:21:00

At bemærke også er, at Nokia Lumia salgstallene er større end Blackberry's SAMLEDE salg dvs. inkl. de de gamle BB7 devices.

Nokia Lumia salgstal er kun for, ja, Lumia'er.

0 0
Casper 24-07-2013 15:36:39

I Lumiaernes salgstal er der også windows 7.8, så kan ikke rigtigt se pointen i den kommentar?

0 0
Casper 23-07-2013 17:01:46

Ja og de tal forelå først for 5 dage siden. Det er jo ikke fordi der er nogle der real tids salgstal for selskaberne, så jeg ved ikke hvad du havde forventet.

0 0
Mobilsiden.dk 23-07-2013 11:59:32

Hej Casper,

Jeg er helt enig i din betragtning. Jeg ved godt hvad det koster at udvikle - og det er jo præcis det der er problemet. Få brugere = Ingen apps. Ingen apps = få brugere.

0 0
Henrik 23-07-2013 11:19:15

Instagram - hent Instance, den fungerer ganske fortrinligt

Dropbox - der er talrige Dropbox klienter til WP.

Youtube - der findes talrige klienter. Den bedste er MetroTube efter min mening.

TV2 Vejret og DMI - Der er tonsvis af andre vejr apps som er mindt lige så gode.

Pocket (Read It Later) - Kender det ikke.

Du - Kender det ikke.

Snapchat - En officiel app er på vej.

Instaweather - En officiel app er på vej.

Flipboard - Kender det ikke.

Google+ - Hvem bruger det?

0 0
23-07-2013 12:44:00

Jeg tillader mig at anbefale weather flow som app til Windows phone, det er et flot metro design.

0 0
Kurt Plum 23-07-2013 12:18:44

Jeg har også ledt, forgæves, efter en app til mobilsiden. Hvad er der i vejen med DMI-byvejr til WP8. Det der er det store problem, er at når man skruer ned for lyden, f.eks. når man har lyttet til musik, skruer man også ned for ringetonen, de to ting burde være adskilt.

0 0
Mobilsiden.dk 23-07-2013 11:58:14

Hej Henrik.

Jeg er klar over at der findes "pirat-apps". Men det er ikke godt nok! Det bliver aldrig den samme oplevelse. Hvis en bruger kommer fra iPhone eller Android til WP, vil det på app-delen desværre blive skuffende.

0 0
Henrik 23-07-2013 17:39:22

Forresten, så kommer Flipboard også. Se her ved 31:50 :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M_Q3bxo7vJI

0 0
Jeppe 23-07-2013 13:07:35

Det er måske lige hårdt nok at skære alle "pirat-apps" over en kam. Det er da vigtigt for mig, at have en youtube app, men jeg bruger den ikke så meget, og det betyder intet, at den ikke er fra samme firma. Sådan er det med de fleste af mine apps. I det hele taget så er apps efter min mening overvurderede. Man installerer en masse i starten, men bruger reelt kun nogle få.

De få apps som man virkeligt bruger er dog meget vigtige og hvis WP ikke har dem eller et rimeligt alternativ, så er det bestemt en grund til at gå uden om WP. Hvilke apps der er kritiske er fuldstændigt individuelt. Min holdning er bare, at det store flertal af brugere ikke vil have problemer med WP, mens de få mobilentusiaster nok vil opdage manglerne.

0 0
Nicolaj 23-07-2013 12:57:35

Ej John G.... Det er sgu for langt ude. For det første at kalde det pirat-apps og får det andet sige, at det ikke er godt nok.

Pirat har en helt andet betydning, og der er jo tale om at bruge den pågældende service API i mange tilfælde. Derfor er der intet pirateri. Tværtimod synes jeg i mange tilfælde, at det er lækkert ikke blot at holde sig til producentens egne apps. Både youtube og facebook findes i et utal af versioner, som passer til den enkelte bruger.

Microsoft har desuden lige lavet en ny Facebook App, som virkelig spiller.

Vil du ikke dele, hvilke programmer, som mangler på Windows Phone?

0 0
Henrik 23-07-2013 12:57:09

Sålænge disse såkaldte pirat apps er lige så gode, er vel lige meget. Instance og MetroTube er mindst lige så fede som originalerne på iOS. Faktisk synes at MetroTube er bedre. Bare for at nævne et eksempel.

Men hvorom alting er, så kommer det også til at ændre sig. Antallet af solgte Lumia'er er til stadighed stigende. Mange udviklere er ved at hoppe på nu, men det tager selvfølgelig lidt tid før de er færdige osv.

Vi laver selv spil og apps til mobile platforme, og har for nyligt også tilføjet support til Windows Phone da kunder er begyndt at efterspørge det.

Så det kommer :-)

0 0
23-07-2013 12:34:07

Microsoft har udgivet den her til nye wp bruger

http://wmpoweruser.com/microsoft-releases-wheres-my-app-to-find-popular-apps-for-android-and-iphone-in-windows-phone-store/

Den kan hjælpe med at finde det man mangler orginal eller kopi.

0 0

Om brug af cookies