Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy S II - den fedeste Android-mobil (kæmpe mobiltest)

Samsung Galaxy S II - den fedeste Android-mobil (kæmpe mobiltest)

TEST: Samsung Galaxy S II er den bedste og hurtigste Android-mobil vi endnu har set. Læs i denne kæmpetest alt om, hvorfor Samsungs flagskib holder vand!

Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Samsungs startede deres tilbagetog til smartphone-scenen sidste år, med lanceringen af Samsung Galaxy S, mobilen der satte ny standard for skærmkvalitet.

Selvom Galaxy S først efter en stor software-opdatering blev rigtig god, var modellen en vigtig brik i kampen mod HTC's dominans på Android-markedet.

Opfølgeren, Galaxy S II, der er her nu, lider slet ikke af de problemer som etteren gjorde. Den virker nærmest perfekt - hvilket er HELT usædvanligt, når det drejer sig om smartphones. Men når der graves dybt nok, finder vi alligevel problemer.

Om problemerne er væsentlige for dig, kan du ud fra denne anmeldelse af Samsung Galaxy S II vurdere.

Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Flot super-skærm - argument #1

Skærmen på 4,27 tommer (800 x 480 pixels) er det første store salgsargument for Galaxy S II. Typen er Super AMOLED Plus, som er en virkelig powerfuld sag - og endda i ridsefrit Gorilla-glas, som er ualmindeligt stærkt.

Da jeg startede mobilen første gang, troede jeg, at lysstyrken var sat til max, for at få den til, fra udpakningen, at virke imponerende.

Men jeg tog fejl! Lysstyrken stod som standard til "automatisk" - så skærmen ER altså bare MEGA flot. Selv når lyset sættes på minimum, kan det næsten være for meget, særligt hvis der er mørkt omkring én.

Hvis ens smag ikke er til kraftige "Disney-farver", kan der justeres en smule ned for farveladen i menupunktet "Baggrundseffekt".

Selvom Apples iPhone 4 har en højere opløsning (960 x 640 pixels), har iPhone 4 hverken en bedre eller flottere skærm. Samsung viser tydeligt, at de ER en af verdens absolut bedste skærmproducenter.

Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Hurtig betjening - argument #2

LG Optimus 2X var verdens første smartphone med dual-core processor. Men Samsung Galaxy S II er hurtigere. 1,2 GHz mod 1,0 GHz. Naturligvis kan hastighed ikke alene afgøres på tal, da det også handler om, hvordan (eller om) producenten forstår at udnytte processor-kraften. Og her skuffer Samsung ikke.

Galaxy S II er HURTIG - meget hurtig, til enhver opgave den bliver stillet. Alt fra start af programmer, over afvikling af f.eks. krævende HD-spil, til den almindelige navigation rundt i brugerflade og menu, sker kvikt og effektivt. Jeg har på intet tidspunktet tænkt, at "her kan S II ikke følge med".

Brugerfladen hverken hakker eller halter (lagger) - hvilket ellers er kendetegnene ved hovedparten af de Android-mobiler, der findes på markedet. Samsung har dog taget nogle valg, i forhold til, hvordan grafikken håndteres og ser ud, når man f.eks. bladrer fra side til side i menuerne - men der er ikke tale om, at mobilen ikke kan håndtere grafikken korrekt eller hurtigt nok.

I øvrigt åbner alle menupunkter og applikationer lynhurtigt, så snart der klikkes på dem.

Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Fuld fart på internet - argument #3

Samsung Galaxy S II håndterer trådløse forbindelser hurtigt. Bluetooth, såvel som trådløst internet, aktiveres og tilsluttes, i det øjeblik der trykkes på knappen.

Store websites indlæses hurtigere, end jeg tidligere har set på de konkurrerende produkter, og hvis Flash er slået fra (browser - indstillinger - aktiver plug-ins), kan hastigheden speedes yderligere op.

Det er let at navigere rundt på siderne, hvor der kan zoomes med to fingre (multitouch). Desværre er det ikke muligt at zoome, mens man flytter websiten - og teksten skaleres ikke nær så godt til skærmbredden, når der zoomes, som tilfældet er på HTC's modeller.

S II fungerer glimrende via trådløst netværk. Men indikatoren viser en forholdsvis lav signalstyrke, selvom man er relativt tæt på den trådløse router. Det interessante er, at den ikke 'falder af netværket', eller virker ustabil. Derfor formoder jeg, at signalstyrke-visningen ikke er i overensstemmelse med virkeligheden.

Når det er sagt, så er det en fornøjelse at være på internettet fra Galaxy S II.

Mail, kontakter og kalender er understøttet af blandt andet synkronisering med Google, Microsoft Exchange Activesync, Yahoo! Mail, Windows Live Hotmail m.f.

Touchwiz brugerfladen

Touchwiz er Samsungs svar på en Android-brugerflade - altså et grafisk overlay på Android styresystemet. På HTC's mobiler er dette kendt som HTC Sense. Men i Samsung-universet hedder det altså Touchwiz.

Samsung har lagt deres betjeningsoplevelse ind på forside-skærmene: beskeder, kalender, kontakter, opkaldsdelen, FM-radio, kamera m.v. Og de har gjort det virkelig godt.

Man fornemmer et godt sammenhængende brugerinterface, hvor Touchwiz fungerer effektivt, uden at være generende. Særligt hurtig-genveje til Wifi, Bluetooth, GPS, lyd og auto-rotation, der ligger i topgardinet, er stærkt vanedannende.

Samsung har også lavet en masse lækre grafiske detaljer i brugerfladen. Et par af disse, kan du se i web-TV indslaget herunder.

Touchwiz er gennemført. Men der ER problemer. Blandt andet SMS/MMS-delen halter enormt.

Web-TV: Se mere af interfacet på Galaxy S II

Samsung Galaxy S II. Her ses det originale Samsung-keyboard til beskeder. Det er også muligt at benytte et Swype-tastatur. (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II. Her ses det originale Samsung-keyboard til beskeder. Det er også muligt at benytte et Swype-tastatur. (Foto: Mobilsiden.dk)

SMS, MMS og tastatur er ikke godt nok

Udviklerne hos Samsung har sovet i timen, da de programmerede beskeddelen i Galaxy-smartphonen.

Der er ikke komma direkte fremme på tastaturet, ord-forslag under skrivning får skærmbilledet til at hoppe, da linjen kommer og forsvinder hele tiden, og leveringsrapporter vises som selvstændige beskeder i toplinien.

Dertil kommer en række andre småting, der samlet set får besked-oplevelsen til at trække ned på karakteren. Du kan læse artiklen om SMS-funktionen i Galaxy S II, for at få mere viden om, hvad problemerne i denne funktion, mere præcist er.

Samsung Galaxy S II. Gamehub giver mulighed for at prøve og købe HD-spil. (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II. Gamehub giver mulighed for at prøve og købe HD-spil. (Foto: Mobilsiden.dk)

En spilmobil?

Den kraftige processor gør oplevelsen af HD-spil unik på Galaxy S II, og mobilen kommer med en “Gamehub”, der samler en række premium HD-spiltitler fra producenten Gameloft.

Det er muligt at hente prøveversioner af spillene, inden de købes - og hele spiloverblikket er faktisk bedre, end det vi har set på Sony Ericsson Xperia Play, der ellers er dedikeret til spil.

Så hvis du er til spil, er kombinationen af en forrygende god skærm og kraftig processor, en rigtig god cocktail.

Samsung Galaxy S II . Kamera-indstillinger (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II . Kamera-indstillinger (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Virkeligt godt kamera

Fotolys, 8 megapixels og HD-videooptager. Galaxy S II har, hvad der skal til, for også at være en fotomobil.

I forhold til mange andre smartphones, starter dette kamera op lynhurtigt og fokuserer i tilsvarende hast. Dermed er der større sandsynlighed for, at man ikke misser et perfekt motiv.

Den gode nyhed er billedekvaliteten, der efter min opfattelse, holder hele vejen. (Læs også: Sådan er kameraet i Galaxy S II)

Også videokameraet gør det godt, og der kan optages i HD-kvaliteten 1080p. Desuden medfølger en videoeditor, der gør det muligt at redigere videoklips direkte på mobilen, sådan som det kendes fra iMovie på iPhone og iPad.

Videoeditor på Samsung Galaxy S II er preinstalleret (eller hentes via Samsung Apps) og dermed gratis. Programmet fungerer fornuftigt, men er ikke på iMovies niveau - omend det dog stadigt er anvendeligt.

Vi har i testperioden oplevet fejl i den færdige fil, når vi har forsøgt at eksportere i opløsningen 1280x720, mens 720x480 fungerer fint.

Billeder taget med Samsung Galaxy S II

Opkald med smartdial

Lydkvaliteten ved opkald er rigtig god på S II, og den har smartdial, hvor du kan stave dig frem til en kontaktperson på opkaldstastaturet.

Der er også let adgang til ubesvarede opkald, kontakter, favoritter m.v.

Jeg har ikke i testperioden oplevet fejl i forhold til telefonopkald. Også her virker Samsungs topsmartphone  temmelig god.

Samsung Galaxy S II. Screenshot fra Samsungdive hvor man kan spore sin mobil. (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II. Screenshot fra Samsungdive hvor man kan spore sin mobil. (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Hvor er min mobil?

Galaxy II kan sættes sammen med en brugerkonto på Samsungdive.com. Med en sådan, er der mulighed for at spore hvor mobilen aktuelt befinder sig - og endda tracke dens bevægelser over en periode.

Bliver mobilen væk, kan den fjernlåses og fjernslettes - ligesom det også er muligt at se opkaldslisten, samt aktivere ringning på fuld lydstyrke.

Samsungdive minder om HTCSense.com - og tjenesten virker også på forgængeren Samsung Galaxy S.

Der er ikke tale om en u-undværlig feature - men en der er “nice to have”, der bestemt er lig med pluspoint i karakterbogen.

Du skal være opmærksom på, at tracking af mobilen over en tidsperiode, bruger ualmindeligt meget strøm.

Imponerende batteritid

Jeg er imponeret!

Galaxy S II holder strøm i LANG tid, i forhold til andre Android-mobiler. 16-18 timer i drift med fuld synkronisering og mange samtaler er ikke unormalt. Og så er der endda stadig 15-20 procent på batteriet.

En af årsagerne er naturligvis batteriets størrelse, som er hele 1650 mAh - men det er virkelig en fornøjelse, ikke at skulle løbe fra oplader til oplader.

Men uanset batterikapaciteten, så er Galaxy S II den smartphone, som jeg har fået længst driftstid ud af.

Under indstillinger finder man en strømspare-opsætning, hvor synkronisering, trådløst netværk m.v. kan deaktiveres, når batteriet når ned på et bestemt niveau. Også skærmlyset, kan automatisk sættes til et minimum, for at spare strøm.

Desværre virker strømspare-funktionen relativt forvirrende og buggy. En af de mest trælse ting er, at den ikke automatisk slår funktionerne til igen, når mobilen oplades og batteriet igen når over niveauet for, hvornår strømspare skal slåes til. Så her må Samsung tilbage i arbejdstøjet.

Samsung Galaxy S II. Her ses Musichub hvor der kan købes musik.(Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II. Her ses Musichub hvor der kan købes musik.(Foto: Mobilsiden.dk)

Bonusfunktioner

Samsung har lagt en række ekstrafunktioner i denne smartphone. F.eks. Musichub, hvorfra man kan løbe musik fra butikken 7digital, samt diktafon m.f.

Det er også muligt at administrere indholdet på mobilen via trådløst internet. Det kræver blot, at computeren er på samme trådløse netværk som mobilen. Derefter kan man åbne programmet Kies Air på mobilen, og indtaste den adresse programmet viser, direkte i browseren på computeren, hvorefter mobilens indhold vises i browseren.

Galaxy S II kommer i øvrigt med et par fine in-ear-hovedtelefoner, og den har en glimrende musikafspiller, der tilmed lyder godt.

Det er derimod total nedtur når man opdager, at højtaleren sidder på bagsiden af mobilen.

Resultatet er, at når mobilen lægges på særligt bløde overflader, så kommer der næsten ikke noget lyd ud, da mobilen “ligger oven på højtaleren”. Sådan en detalje, forstår jeg ikke, at Samsung ikke har fanget undervejs i udviklingsprocessen.

Som vi tidligere har beskrevet, så kommer Samsung Galaxy S II uden NFC-understøttelse. 

Samsung Galaxy S II.  (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Galaxy S II.  (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Konklusion: Toppen af poppen

Uden abonnement koster Samsung Galaxy S II, ifølge Mobilpriser.dk, omkring 4.300 kroner. En meget konkurrence-dygtig pris, der giver meget topsmartphone for pengene.

Galaxy S II er ikke perfekt, for der er problemer hist og her. Men det er der i alle mobiler.

Min opfattelse er dog, at Galaxy S II klart er den bedste Android-mobil netop nu. Derfor scorer den i den kategori seks ud af seks stjerner.

S II er overordnet set lige så god som iPhone 4. Men det er vigtigt at forstå, at der er tale om to MEGET forskellige mobiler, der henvender sig til nogle forskellige købegrupper.

Samlet på smartphone markedet, lander vi dog kun på fem ud af seks stjerner - hvilket er samme karakter, som jeg i sin tid gav Apples iPhone 4.

Jeg giver ikke topkarakter, da særligt SMS-funktionen, som er MEGET væsentlig for de fleste, trækker kraftigt ned. SMS-delen er tilsvarende den som findes i Galaxy S, men til trods for et års ekstra udviklingstid, er der intet sket på denne front. Og når vi ligger i den høje ende prismæssigt, så SKAL basis-feature være på plads. Omvendt er jeg ikke i tvivl om, at rigtig mange købere, vil opfatte Galaxy S II som en topkarakter-mobil. 

Galaxy S II er ikke velegnet til førstegangskøberen, men er for dem, som ved hvad de vil have, samt for dem, der vil have toppen af poppen i øjeblikket.

Web-TV: Samsung Galaxy S II - bedste Android-mobil nogensinde

Web-TV: Sådan er Galaxy S II i sollys

Web-TV: Lækkert tilbehør til Galaxy S II


Samsung Galaxy S II - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Troels Pedersen 22-07-2014 12:51:29

Hej Mobilsiden,
Jeg har selv købt en Samsung Galaxy S2 fornyligt (ja, jeg ved godt at jeg er langsomt ude), men dette er min første smartphone. Jeg har førhen haft "almindelige" telefoner, som har kunne tåle tæsk af umenneskelige dimensioner. Nu skal jeg så have fundet en måde som jeg kan sikre mig, at jeg ikke ødelægger min Samsung Galaxy S2 efter først berøring ;-)

Jeg har kigget lidt på nogle forskellige sider, både udenlandske og danske, er der nogen du kan anbefale? Jeg har selv overvejet at købe det ved http://trendcover.dk/shop/samsung-galaxy-s2-6s1.html - men jeg kender ikke meget til siden. Hvor køber du dine covers og tilbehør?

2 0
Charlotte Jensen 14-05-2012 18:00:21

hejsa. jeg har ledt og ledt efter en smartphone som kan bruges til film og serier, direkte fra nettet. Er Samsung Galaxy S II så noget for mig?

0 0
Flemming C 28-03-2012 10:35:01

Hej. Kan nogen svare på følgende: min Galaxy henter fint alle apps på Google Play - undtagen Doubletwist og Airsync, der skal bruges til Airplay. De to apps hævder hårdnakket, at "this app is incompatible with your phone". Jeg fatter det simpelthen ikke.

0 0
anne 21-01-2012 19:23:17

hej kommer der en dock til samsung galaxy s2 lisom dem til en iphone dem der med radio og sd afspiller

0 0
Tobias 29-09-2011 15:46:42

Nu har jeg haft HTC siden Magic kom ud, og er lige skiftet til Samsung'en.

Syntes der er mange små problemer som jeg er pisse irriteret over. Bl.a. at kommaet ikke er på tasteturet som også er nævnt i anmeldelsen, men noget som virkelig får min røv til at koge er når jeg tilslutter den usb'en fra mit anlæg i bilen, og den ikke giver mig mulighed for at vælge input som diskdrev eller oplader når jeg plugger den i... Hvilket HTC mestrede uden problemer. Nu skal jeg først slå Kies air fra når jeg plugger den i, derefter skal jeg ind i instillinger og koble den til, og der ber den om at jeg taget stikket ud og ind + at den kommer med en fejl får jeg endelig kan få adgang til musikken, som også skal overføres fra hukommelseskort til tlf'ens hukommelse! Pain in the ass...! Men eller gør den det sku meget godt.

0 0
Tobias 29-09-2011 15:49:26

(tager stikket ud) (fejl før jeg endelig) Det gik lidt stærkt...

0 0
lassekay 23-08-2011 23:58:22

Ved nogen om det er blevet ordnet mht at billederne bliver dårlig kvalitet når man sender dem til andre telefoner?

- Eller skal de også bare vælge at arkivere billederne for at få dem i fuld kvali så? Eller sender SGS2 stadig dårlige billeder til andre telefoner?

0 0
JørgenHøst 09-08-2011 14:14:10

Hvis bare telefonen havde en mindre skærm - så ville jeg købe den med det samme!

0 0
0oTrineo0 09-08-2011 22:49:54

kan så lige sige , at telefonen er virkelig god .. Er virkelig glad for den :)

0 0
0oTrineo0 06-08-2011 02:28:07

Hej..
Jeg har brug for noget hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg skal vælge for en mobil, valget står mellem Samsung Galaxy S II og Iphone 4 ? Men jeg ved virkelig ikke hvilken jeg skal vælge ? Jeg har en Samsung Galaxy S nu !
Håber der er nogle der kan hjælpe mig med at finde ud af hvilken jeg skal vælge :)

0 0
Ricky 06-08-2011 07:25:37

Hej Trine, og alle andre.

Hvis du har en Galaxy S nu, så ville jeg uden tvivl hoppe på S2'eren. Du er jo allerede vant til Android systemet, og den valgfrihed du har her. Jeg er ret overbevist om at du ikke vil fortryde det :-)

0 0
0oTrineo0 06-08-2011 09:40:54

Hej Ricky.

Mange tak , tror måske du har ret .. :)
Så det bliver nok sådan en .. :)

0 0
Ricky 06-08-2011 10:07:17

Jeg har den selv, og jeg er totalt pjattet med den... skærmen, hastigheden; det hele!

Og så er den jo til at modde efter man har rootet den, dvs. du kan installere specielle versioner af android på den, og det gør bare at det bliver endnu flottere og hurtigere...

0 0
0oTrineo0 06-08-2011 11:14:20

Når jamen det er da godt, men har lige hørt at sms funktion ikke er så god passer det ?

0 0
Ricky 06-08-2011 12:02:22

Jeg har overhovedet ikke oplevet problemer med noget sms, eller lign. Og hvis man lyster kan man jo altid installere et nyt sms program :-)

0 0
0oTrineo0 06-08-2011 13:41:21

Nååår ja det er selvfølgelig rigtigt .. :) Men er nu i tvivl endnu da .. :)

0 0
MGApcPro 06-08-2011 13:53:35

Sms delen er bestemt den dårligste del ved telefonen.
Men den er efter min mening stadig bedre end det jeg havde på desire. Mit råd er at skifte til swype så snart du får telefonen.
Swype løser alle problemerne.

0 0
0oTrineo0 06-08-2011 11:14:19

Når jamen det er da godt, men har lige hørt at sms funktion ikke er så god passer det ?

0 0
Ricky 06-08-2011 07:25:32

Hej Trine, og alle andre.

Hvis du har en Galaxy S nu, så ville jeg uden tvivl hoppe på S2'eren. Du er jo allerede vant til Android systemet, og den valgfrihed du har her. Jeg er ret overbevist om at du ikke vil fortryde det :-)

0 0
heypluto 26-07-2011 20:49:59

Kan man tage 16:9/bredformat fotos med SGS2? Eller findes der en app som muliggør det?

0 0
MGApcPro 26-07-2011 23:29:53

standard kamera app'en tager 8mp på 16:12
men man kan skifte opløning til 6.5mp og så tager den billeder på 16:9,6..

0 0
heypluto 27-07-2011 00:04:37

tak

0 0
Søren 26-07-2011 15:49:24

Jeg har netop opdaget, på en kammerats SGS2, at teksten ikke selv flyttes skaleres, når man zoomer, ligesom den fx gør på min HTC telefonen... Kan det virkelig passe, at denne gude telefon ikke gør det? for så undrer det mig det ikke er blevet påpeget meget mere!

0 0
MGApcPro 26-07-2011 19:04:21

Det er rigtigt, i standart browseren er det ikke muligt :-(
Jeg tror at det er muligt med opera.
Og Grunden til at det ikke er nævnt er nok fordi at der er for mange ting at nævne i forvejen.
Fx. Noget rigtigt nice, hver gang man tilføjer noget til hukommelsen så scanner telefonen det. Så man behøver ikke at genstarte telefonen for at ens musik bliver registreret i musikafspilleren, som det var på min desire.

0 0
jonasbh 26-07-2011 20:41:37

Det virker fint på SGS II - dog kun med double tapping og ikke med pinch to zoom

0 0
Søren 27-07-2011 06:35:50

Jeg kan bare ikke få den til at gøre det, selv med doubletab...
Og man skal nu heller ikke genstarte desire, før den flytter musik ind i ens bibliotek, så fejlede din desire da vist noget ;)
Tror næppe jeg vi kalde det et plus, da jeg sandelig forventer at en telefon ikke skal genstartes før man ser sit musik ;)

Jeg vil prøve med opera, tak for tippet :)

0 0
MGApcPro 27-07-2011 18:34:53

Problemet var ikke overførsel af musik fra computeren, da den er tvunget til at lave et SD-scan :P, men med musik downloaded til telefonen lavede den ikke hukommelses scan.

0 0
jonasbh 27-07-2011 07:33:13

"Jeg kan bare ikke få den til at gøre det, selv med doubletab..."

Tilpas sider automatisk er formentlig ikke aktiveret:

Åbn menu i browseren -> Tryk på "Mere" og derefter "Indstillinger"

Sæt hak ved "Tilpas sider automatisk"

0 0
jonasbh 26-07-2011 20:41:33

Det virker fint på SGS II - dog kun med double tapping og ikke med pinch to zoom

0 0
Brumbass 06-07-2011 22:30:03

har lige fået GSII, og jeg kan ikke forstå hvordan man kan få 18 timer uden at skulle oplade telefonen.
for med lysstyrken sat til minimum, slukket gps og wifi kan jeg maks få omkring 8 timer ud af den.
nogen der ved om der kan være noget galt, eller er det måske fordi jeg bruger telefonen meget til at spille på??
og så synes jeg telefonen hakker heeelt vildt f.eks når man zommer ud så man kan se alle syv forside skærme så lagger den. det er irriterende når det jo skulle være den bedste og hurtigste android mobil nogensinde. når man bladre hurtig gennem forsideskærmene sker det samme!:(
ærlig talt er jeg pænt skuffet over den.

MVH malthe

0 0
MGApcPro 06-07-2011 23:45:58

Jah, jeg havde samme problem med batteriet den/de første uger. fordi selvom lysstyrke er lav og man ikke bruger den super meget, så falder batteriet hutigt, men efter et par uger er batteriet lige pludselig bedre, selvom man ikke føler at man bruger den meget mindre :)

0 0
Ricky 07-07-2011 00:15:08

De sidste par opdateringer skulle rette på en del af tingene... Ellers kan man jo selv eksperimentere med at tænde/slukke services og lign.

Personligt har jeg rootet min SGS2 og kører nu med den nyeste Litening Rom v1.5 og den spiller jo for vildt! Den holder jo helt vildt på strømmen. Oven i har jeg slået "Fast Dormancy" fra... Det giver ifølge flere fora også en del...

0 0
Brumbass 07-07-2011 00:10:26

okay godt:D
men selvom jeg har haft min telefon i halvanden uge nu er der stadig ikke kommet en opdatering...ved du hvad det kan skyldes, for opdateringen skulle gerne kunne gøre noget ved varmeproblemet...GsII'en bliver brandvarm når den oplader:D

0 0
Ricky 07-07-2011 00:16:12

Husk at du skal bruge KIES til opdateringer... Der er ikke OTA opdateringer til vores SGS2

0 0
Brumbass 07-07-2011 00:23:38

har været på kies men hvordan finder jeg ud af om der er en opdatering?

0 0
Ricky 07-07-2011 01:01:45

Jeg lod bare min KIES være tændt...

Under indstillinger skal den slåes til at kigge efter nye opdateringer. Og det kræver at fonen en enkelt gang er genkendt af Kies

0 0
Anders 28-06-2011 15:39:27

Hej!
Jeg er en af de HTC brugere, der er hoppet på GSII.
Uha jeg er skuffet, maskinen er i orden, men den er langt fra så smoothie i opsætning og funktion som HTC Desire.

Jeg har store problemer med at vidersende emails.
Hvordan får man den oprindelige emails med videre.
Det vil den ikke, har kigget i opsætning, men ikke fundet en løsning. Håber en kan hjælpe.

Anders-Peter

0 0
Mobilsiden.dk 28-06-2011 17:46:24

Hej Anders

Jeg har ikke lige et godt svar.
Men prøv evt. at søg/spørg i vores Android-forum: http://www.mobildebat.dk/forumdisplay.php?82-Android-forum-(Google)

0 0
Brumbass 18-06-2011 21:10:26

Jeg har hørt at touchwiz på samsung skulle være meget dårligt i forhold til htc sense.
f.eks. skulle widgetsene på samsung være grimme at se på, og langt de fleste er helt ubrugelige!:(
kan det være rigtigt?
For hvis det er sandt vil jeg sgu hellere have en htc sensation:D

0 0
MGApcPro 19-06-2011 01:17:40

Det var bestemt rigtigt ved touchwiz 3.0, men 4.0 er virkeligt godt.
Sense 3.0 er visuelt bedst, der er virkelig gode 3D animation, med hensyn til vejr og lignende
Touchwiz 4.0 har flere features, nemmere at ændre startskærmene....

0 0
Brumbass 19-06-2011 13:37:41

tak for det:D
okay...blev lige bange for jeg at jeg ville blive skuffet når jeg får min galaxy s2:D
glæder mig sååååå meget:-)

0 0
Ricky 18-06-2011 22:07:12

Du kan da bare installere en custom rom... ;-)

0 0
Brumbass 18-06-2011 23:01:50

og hvad er det lige det er:D
er nybegynder:D

0 0
Ricky 19-06-2011 00:04:55

Det er andre versioner af interface som er lagt ovenpå android, se f.eks på mobildebat.dk ;-)

0 0
Brumbass 18-06-2011 21:21:43

og der er også mange steder på sgs2'eren hvor der er sort baggrund med hvid skrift...det synes jeg ser ret kedeligt ud!:O

0 0
Sertac 17-06-2011 01:07:11

Er det rigtig at man ikke kan vende mobilen på siden for at skrive sms ????

0 0
MGApcPro 17-06-2011 02:02:40

niks, den kan begge sider, det er kun på hoved den ikke kan :P

0 0
Brumbass 14-06-2011 22:14:53

Hej!

Jeg er 13 år, og har overvejet at købe denne telefon bl.a. på grund af den mega gode skærm, og fordi jeg synes at android bare er for fedt!
Men er den måske lidt for 'indviklet' at finde rundt i og sådan, for en på min alder?
Har nemlig set et par kommentarer, hvor der bliver skrevet at den er svær at finde rundt i, og sætte op.
Har nemlig også overvejet Iphone 4, hvor brugervenligheden jo skulle være i top:D

Jeg håber helst på nogle svar fra de mange profesionelle mobilbrugere derude.

MVH Malthe

0 0
MGApcPro 14-06-2011 23:36:01

Det er svært at sige, Android er faktisk ikke sværlig svært, der er et par hjemmeskærme man kan sætte sine genveje på, en liste af apps...
Alle vil kunne finde ud af at bruge Android, forskellen er bare hvor lang tid det tager. Hvis du godt kan li' elektronik vil det måske tage 1 uge at lære hvordan den fungere, men det svær er for nyebegyndere at man ting ikke er skrevet "sort på hvidt" fx at hvis man holder sin finger på et tomt sted på en hjemme skærm, vil det være muligt at tilføje widgets eller genveje.
Iphone er mere ligetil, da "user interface'et" bare er en lang list app, det gør bare at iphone ikke tilbyder lide så meget :(
Galaxy S II er et godt valg hvis det er ens første Android, den er ikke lige så hurtig at lære som en HTC, men dens bløde overgange når man skifter program er rigtig dejligt :)
Håber jeg har være til hjælp, selvom jeg måske kun har gjort dit valg mere kompliceret :D

0 0
Brumbass 15-06-2011 14:30:13

MGApcPro tak for dit svar:D
Nej det har bare gjort mig mere sikker på at det skal være en Galaxy s2 der skal være min næste telefon:D
Det eneste problem er at jeg synes selve telefonen er temmelig stor!
men det kan jeg leve med, for det ser virkelig ud til at være en super-telefon:D

0 0
jonasbh 14-06-2011 10:20:16

For ca. en måned siden udsendte Samsung en firmware update KE7 til SGS II, men kan endnu ikke hente den. Er der nogle af jer fra DK, som har fået KE7??

Info om KE7: http://www.all-samsungphones.com/samsung-galaxy-s-ii-i9100-ke7-firmware-update-improves-battery-life.html/

0 0
Ricky 14-06-2011 11:17:44

Jeg hentede og installerede den nye update KE7 via Kies på min windows baserede pc... Bemærk at denne opdatering umiddelbart IKKE er en OTA (Over The Air) opdatering

0 0
jonasbh 14-06-2011 12:27:13

Ja, jeg har opdateret til KE2 via Kies, men jeg får nu bare den besked, at KE2 er den nyeste version - og det er jo ikke rigtig.

Skal man gøre noget for at få Kies til at finde KE7. Det gjorde jeg ikke med KE2, men omvendt er der gået en måned. Det virker længe, selvom firmaerne nogle gange roller firmware updates langsomt ud.

0 0
Niels 13-06-2011 19:02:06

Hej Er der nogen der ved om man kan tilrette lyden på SMS, så man kan høre forskel på hvem man modtager en SMS fra. - Lidt ligesom man kan lave en bestemt ringetone når "A" ringer og en anden når "B" ringer. Kan man evt. med et program. Jeg tror Iphone har funktionen, men kender den ikke rigtig.

0 0
David 12-06-2011 12:19:57

Hej.

Tak for en god test. Hvordan er GPS'en i telefonen. Jeg havde Galaxy S førhen og der var GPS'en jo helt i skoven, er det blevet forbedret i den nye?

0 0
MGApcPro 12-06-2011 17:03:03

Den virker rigtig godt.. der er en nøjagtighed på 10 m, men i forhold til htc desire finder den ens position meget hurtigere :-)
Det er også meget dejligt at man bare kan aktiver den ved at hive ned i notifikationsbaren.

0 0
Kim 09-06-2011 11:14:48

En ting jeg savner ved alle mobiltest er hvor kraftig er antennen. Det er jo ikke alle som bor midt inde i københavn, århus eller odense.

Jeg bor midt ude på bøh-landet. Udover det giver begrænsninger i hvilke teleselskaber man skal vælge (ikke alle har 3g dækning her), så giver det også begrænsninger i mobil-hardwaren.

Inden smartphone æraen kunne man kun købe nokia eller se. Med resten skulle man stå på tæer, ved et bestemt vindue og ikke håbe på for kraftig blæst, hvis man skulle have bare edge dækning. F.eks. havde jeg en samsung, som jeg måtte levere tilbage. Den kunne simpelthen ikke finde mit netværk (TDC).

Nu er vi så trådt ind i smartphone æraen hjemme hos os. Jeg startede med en HTC Desire, som havde ok dækning. Ikke lige så god som min old-school nokia, så derfor skiftede jeg min HTC Desire ud med en Nokia N8. Nokia N8 har fantastisk dækning, ingen problemer med det. Altid flere streger 3g. Min kæreste har en Iphone4, som også har ok dækning. Lidt flere "døde områder" end jeg havde med min HTC desire. (vi har samme teleselskab).

Men nu vil jeg skifte min Nokia N8 (af åbenlyse årsager). Jeg overvejer en Samsung Galaxy SII eller måske en bling bling LG optimus 3D. Men jeg "tør" næsten ikke købe en af dem, da tidligere erfaringer har vist de har for svage antenner til bøh-landet i Danmark.

Og eftersom ingen reviewere medtager dette forhold spørger jeg jer ;-)

Har I nogen erfaringer med antennen og dækning på bøh-landet i hhv Samsung smartphones og LG smartphones?

0 0
Mobilsiden.dk 09-06-2011 15:10:27

Hej Kim,

Jeg har ikke oplevet problemer med Galaxy S II - heller ikke på landet ;) Men naturligvis er min mening jo ikke repræsentativ.

Men prøv evt. at høre brugerne på vores mobilforum, Mobildebat.dk i Android-kategorien: http://www.mobildebat.dk/forumdisplay.php?82-Android-forum-(Google)

0 0
Daniel Milovic Hansen 28-05-2011 21:03:38

hvor kan man købe en hdmiadapter til Samsung Galaxy S II

0 0
Daniel Milovic Hansen 28-05-2011 21:03:34

hvor kan man købe en hdmiadapter til Samsung Galaxy S II

0 0
Daniel Milovic Hansen 28-05-2011 21:03:21

hvor kan man købe en hdmiadapter til Samsung Galaxy S II

0 0
Daniel Milovic Hansen 28-05-2011 21:03:18

hvor kan man købe en hdmiadapter til Samsung Galaxy S II

0 0
Bo 28-05-2011 17:49:53

så er min bestilt :)
så er det kun tålmodighed der skal til i 2-4 dage :)

0 0
Sussi Bjørn Hansen 26-05-2011 22:21:53

Åh er simpelthen så forelsket! Håber virkelig inderligt at jeg på et tidspunkt bliver ejer af denne lækkerhed!!!

0 0
rene 26-05-2011 16:26:55

Hold da op. Nu var jeg nede i telebutikken og se den idag. Jeg har været dybt imponeret af min skærm på Iphone 4, men denne slår da alt. Wow...
Efter jeg har både Ipad og Iphone, er det sku blevet kedligt at have ny telefon. Nu har jeg haft Iphone i flere versioner, og Ipad, og alt er det samme, så nu på denne sku prøves.
Det bliver lidt dejligt at prøve noget nyt.

0 0
Kimgu 26-05-2011 10:35:08

Altså jeg har haft en samsung galaxy S i knap et år og jeg bruger swype og der er komma tegn og det virker rigtig godt så jeg vil ikke lade mig skræmme af det.

0 0
Cleo2000 23-05-2011 18:23:39

Hej alle i kloge hoveder.. Håber i kan hjælpe mig meget hurtigt..
Jeg havde tænkt mig at købe SG2 i morgen (har lige prøvet den i dag), MEN den primære grund til jeg køber en med så stor skærm, er for at kunne læse lektier, når jeg er på farten. Der er rigtig ofte links i vores læseplan. SG2 åbner læseplanen fint, men jeg kan ikke klikke på links??? Og man kan ikke engang se eller kopiere adressen, så det er strengt nødvendigt at jeg kan klikke på links'ne...?? Er lidt desperat, da jeg har fået lagt en til side til i morgen....
Er der noget man kan gøre, evt et program man kan downloade/købe, som kan gøre det muligt!!???

Håber på hurtigt svar.. TAK

0 0
Danni Hansen 23-05-2011 15:14:41

Hey

Ang. Musik overførsel hvordan gør i det? Jeg forstod man bare skulle bruge drag & drop. Men den melder fejl at jeg laver en alm. overflytning. Så jeg hente Kies ned, og derefter flyttede dem over og det gjorde den men telefonen viser der ikke er nogen sange på? any tips?

0 0
spock123 23-05-2011 16:24:36

"settings->programs->development->USB debugging" skal checkes.

0 0
Danni Hansen 23-05-2011 19:59:10

Ked af at sige det, men det virker sgu ikke.
Når jeg fik overført en sang og ville høre den, så vil den stadig ikke finde den, og når jeg åbner kies siger den at Kies ikke understøtter denne filformat.

Mås sige at jeg er ved at være lidt træt af ikke at kunne overføre noget så simplet som en mp3

0 0
Danni Hansen 23-05-2011 19:59:48

SOm så gør at jeg ikke kan opdatere til den nye Kies på telefonen.

0 0
Danni Hansen 23-05-2011 16:53:17

Super tak for det :) Vil lige prøve når jeg kommer hjem fra arbejde.. Men for fanden det er en lækker telefon!!!

0 0
ofh1 23-05-2011 08:47:55

Har nu fundet et Class 10 kort, "Lexar High Speed MicroSDHC - 32 GB" Hos Komplett.dk glæder mig til det kommer. Det skulle komme på lager den 27/6
:-)

0 0
22-05-2011 16:16:01

Har nu haft den Samsung 8 dage og den sparker lidt ørv på HTC Desire.

Først virkede Samsung billig pga den lave vægt, men nu er det lækkert at den ikke vejer mere i skjortelommen.

Desire er rigtig god, men den er er bedre !

0 0
22-05-2011 16:18:21

Men denne her er bedre, skulle der have stået.

0 0
Daniel Milovic Hansen 21-05-2011 00:32:33

jeg har et spørgsmål har den dansk ord-bog

0 0
MGApcPro 21-05-2011 11:48:15

Selvfølgelig, den har alle de sprog man har brug for lige fra dansk, til sprog som man ikke engang kan udtale...

0 0
MGApcPro 20-05-2011 00:29:23

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg har haft min galaxy s II i en uge nu, og jeg er ikke røget på 2g en eneste gang endnu :D 90% af tiden er jeg på HSPA+, med helt op til 5 m/bit

0 0
Rune Weiglin 21-05-2011 09:09:30

Jeg har problemer med mit mobile netværk.... Jeg bruger Oister... Og har sat mobilen op manuelt, men uden held... Hvilket mobil selskab bruger du???

0 0
Rune Weiglin 21-05-2011 09:09:28

Jeg har problemer med mit mobile netværk.... Jeg bruger Oister... Og har sat mobilen op manuelt, men uden held... Hvilket mobil selskab bruger du???

0 0
MGApcPro 21-05-2011 11:45:09

Hvis du lige har sat mobilen op, så prøv at genstarte mobil, mit netværk virkede ikke første gang, fordi den ikke spurgte om kode til simkortet.
Jeg bruger telenor, 150kr, 25gb, 5m/bit ned, 1m/bit op.

0 0
Jan 19-05-2011 21:44:55

Er det kun mig der har oplevet en meget ringe dækning på det trådløse netværk. Jeg kan sammenligne med min HTC Desire som ingen problemer har, vi snakker om en afstand fra et rum til et andet, så er der ingen signal. Jeg kan se i testen at der en konkstateret en "forholdsvis lav signalstyrke, selvom man er relativt tæt på den trådløse router.", men at signalet dog findes, det kan jeg ikke genkende.

Endvidere har vi oplevet at man bliver afbrudt i telefonsamtalerne, meget ofte, det er kendetegnet ved begge galasy s II telefonerne vi har købt.

Er der andre der har opevet dette ?! - eller har input hertil.

0 0
Ricky 20-05-2011 08:32:02

Twærtimod vil jeg nærmest sige;

Selvom den ikke viser nogen synderlig stor styrke på netværket, så oplevener jeg at den kan holde fast i det på længere afstand end min nu pensionerede Desire...

Mht. taleopkald har jeg slet heller ikke problemer, er til gengæld meget imponeret over lyd kvaliteten

0 0
MGApcPro 19-05-2011 23:28:07

Min galaxy s ii køre rigtig godt, og jeg har ikke haft problemer med hverken opkald eller wifi endnu...
Til gengæld har den til at genstarte 2 gange :-(
Begge gange ved at den blev til presset...

0 0
MGApcPro 19-05-2011 23:28:05

Min galaxy s ii køre rigtig godt, og jeg har ikke haft problemer med hverken opkald eller wifi endnu...
Til gengæld har den til at genstarte 2 gange :-(
Begge gange ved at den blev til presset...

0 0
ofh1 18-05-2011 12:53:33

Hvilken type flash kort bruger i til telefonen
(SD Speed Class) 2, 4 eller 10

0 0
Jesper 20-05-2011 19:04:24

4 :)
Men det er pisse irriterende man ikke kan se hvor hurtigt det er hvis man bestiller det på nettet. Det skriver de nemlig ikke noget om.

Ville nemlig rigtig gerne have 10 så det kunne gå rigtig hurtigt med overførsel og installation.

0 0
jesper w 17-05-2011 22:42:50

jeg mangler en Wigdet til min S2.
Nogle som ved om der findes en som kan slå bag-grunddata funktion fra. lige som man kan
wifi fra og til med curvefish wigdets. ??

Det en fed mobil.
Og forstå slet ikke hvorfo folk brokker sig over byggekvaliteten. har ikke oplevet nogle problemer med den. Har faktisk stået i dag og vredet i den og intet skete. selv bagklappen sad fast. og den er bare dejlig let :)

0 0
Morten S 17-05-2011 11:15:33

Er det ikke længere noget man tager i betragtning fra mobilsiden.dk..?

Javist - design er en smagssag - men finish og kvalitetsfornemmelse er vel noget de fleste kan blive enige om .!?

Den gamle Samsung Galaxy S levede, i min optik, overhovedet ikke op til en topmodel i netop de to kriterier - dertil var den ALT for plastikagtig at ha i hånden ...

Er der ændret på det i forhold til denne nye model..??

0 0
Kongand 17-05-2011 13:00:00

Jeg syntes førhen at Apples mobil var lækker at holde ved. Men nu synes jeg bare den ligger der som en stor klods. Med andre ord, SGS2 er virkelig lækker at holde ved og jeg tænker slet ikke over plastikbagsiden. Men det skyldes måske også, som Zeb er inde på, Gorillaglasset, der bare gør den endnu mere eksklusiv at holde ved.
Det er i hvert fald min personlige holdning.

0 0
Morten S 17-05-2011 11:18:28

Lad mig lige tilføje - hvis jeg har overset ovenstående i anmeldelsen, så beklager jeg selvfølgelig ... har dog læst anmeldelsen én gang og "skimmet" igennem en ekstra gang uden at finde svar på mit spørgsmål...

0 0
17-05-2011 13:00:55

Jeg har selv både denne telefon og archen i øjeblikket. Og kigger man isoleret på design, vil jeg sige at archen er mindst to klasser over. Den er bare meget mere lækker, og ligger meget bedre i hånden.

Men Samsung incredible s 2 er ikke dårlig. Kvalitetsmæssig syntes jeg alt er som det skal være. Der er intet der føles løst. Den har en total plastik bagside, men det er ikke sådan at den føles hul eller svag.

Jeg håber denne subjektive mening kan bruges til noget.

0 0
Zeb 17-05-2011 11:40:34

Jeg kan fortælle dig at føles utroligt lækker i hånden. Bagsidens tekstur føles virkelig ekslusiv og hjælper med bedre greb samtidig med at det praktisk talt er ridsefrit - Og så er det stærkt som du bl.a. kan se i denne youtube video:

http://www.youtube.com/watch?v=ErXqnQKs-tA

Fronten er 100% gorillaglass så der er ikke så meget der...

0 0
Thomas 17-05-2011 10:32:39

Hej John m.fl.

Jeg bestille denne super mobil for et par uger siden og fik den i sidste uge (Call me). Jeg har kun hørt godt om den inden da, både fra Mobilsiden og andre lignende udenlandske medier.

Dette er dog min første Smartphone overhovedet! Jeg er generelt ikke et teknisk unikum, så da der til min store undren kun fulgte i hurtigstart guide med telefonen, var jeg lost. Jeg er med på at der er videoer på Youtube og engelsk manuel har jeg også fundet, men jeg vil have den danske, hvor finder jeg den? På telefonen kan jeg heller ikke finde hjælp.

Endelig, findes der Smartphonekursus for dummies? Jeg kunne vildt godt tænke mig at blive god til at bruge alle de lækre ting den kan og forstå alle de mærkelige ord i favre nye telefonverden!!!

Alle fifs, tips, idéer, råd, klap på ryggen osv. er velkomne.

Mange hilsner Thomas, 28.

0 0
Kongand 17-05-2011 12:56:49

Har du tjekket mobildebat.dk (søsterside til denne) ud? :)
Jeg er selv gået fra Apple til denne mobil og fatter bjælde af, hvordan man skal gøre. For du har helt ret, den medfølgende manual er ikke til meget hjælp...
Du finder mobildebat.dk øverst på denne side under fanen "Debat".
Det har i hvert fald hjulpet mig en del.

Ellers er der http://forum.xda-developers.com/index.php hvis du kan klare det på engelsk.

0 0
Lars Koch Hansen 17-05-2011 09:05:10

Hej alle
Jeg har netop bestilt denne telefon og glæder mig.

Med Kies Air skulle man kunne sende og læse sms'er via hjemmenetværket (WIFI) på sin stationære computer.

Har I prøvet om det er muligt at gøre dette via kabel eller bluetooth også?

Grunden til jeg spørger er at til daglig sidder jeg på en arbejdsplads med alm. LAN-forbindelse på min bærbare computer (PC og MAC), og her har jeg ikke et WIFI-netværk til rådighed. Ville være super lækkert hvis man ikke skulle have telefonen frem for at læse/sende beskeder når det tikkede ind...

(Jeg har bruge remoteSMS - men det er lidt bøvlet at styre).

På forhånd tak for hjælpen
Lars

0 0
jonasbh 17-05-2011 10:41:41

Via en WindowsPC skulle du kunne bruge Kies air. Min erfaring fra de sidste dage er at Kies (på PC'en) går ned hver gang, jeg forbinder til Galaxy S II. Det er rimelig irriterende.

Kies Air forbinder via Wi-Fi eller tethering.

Via en MAC findes kun en Kies MINI (en kraftig reduceret version), som får massiv kritik på nettet. Jeg kan heller ikke finde et officielt link til Kies Mini

Selv Kies via USB på Windows er totalt ustabilt. Den gik fx ned i forbindelse med sikkerhedsopdatering.

0 0
blackknightdk 16-05-2011 22:30:07

er total ny med samsung.. hvordan får man trukket billeder fra facebook ind på ens kontakter??
mvh allan

0 0
jonasbh 17-05-2011 11:49:20

Bare connect til Facebook. Det sker automatisk

0 0
Jesper 16-05-2011 22:14:03

Jeg er en glad bruger af Galaxy S og venter derfor spændt på at blive en endnu mere glad bruger når jeg for 2'eren. Men så er det lige jeg tænker. jeg havde nogle problemer med galaxy s og jeg har fået svar på de fleste at de er blevet rettet i 2'eren, men jeg mangler stadig at få svar på et, og derfor håber jeg at kunne få svar herinde??
Galaxy S havde problem med at finde APN selv så man skulle derfor selv indraste det?? det kan jo ikke være rigtigt?? det gør Desiren jo ikke eller Iphone for den slags skyld. Så hvis man nulstiller netværksindtilingerne så skal man indtaste Proxy og Port og det ind igen.
Er der nogen der ved om det er blevet forbedret på den side? eller skal man selv ind og taste det ind igen???

0 0
jydenersej 16-05-2011 20:46:15

Jeg kan ikke helt følge kritikken af sms delen, hvis den er som på galaxy s, jeg syntes den er utrolig nem og hurtig at skrive på og tastaturet har en fin størrelse, når telefonen ligger vandret.Yderlig kan jeg på min galaxy s bare holde fingeren på komma så kommer der en lille boks op med komma,@,? m.fl så man slipper for at skulle ind i symboler

0 0
Florian 16-05-2011 18:24:53

såh fik jeg modtaget min mobil med posten.

købte den gennem telia's kundeservice

d.12.05.11

min første android phone

0 0
Villiam 16-05-2011 17:49:16

mangler så bare en meget vigtig test.. hvordan klarer mhl sig imod hdmi ? tag og sæt sgs 2 op imod f.eks. optimus 2x med samme film, samme opløsning. begge to 1080p kvalitet, og se så om mhl kan følge med den rigtige hdmi. og hvad er det så for noget pjat fra samsungs side, at adapteren ikke engang er med, og tilmed skal selv tilsluttes strøm ?

0 0
Weidemann 16-05-2011 21:22:42

Det kræver så lige et MHL kompatibelt TV, hvilket markedet markedet ikke ligefrem boomer af, når det nu er en helt ny standard.

MHL bruger HDMI standarden. MHL er en standard som bliver tilføjet i TV'et og som primæret indebærer at det kan vise billeder og styres via TV'ets fjernbetjening samt oplades i mens det er tilsluttet TV'et.

Men i og med at HDMI ikke er lavet til at levere strøm og derfor ikke gør det, så bliver du naturligvis nød til at tilslutte strøm til MHL > HDMI adapter hvis mobilen skal holde strøm. Adapteren kræver ikke i sig selv strøm.


Igen, for lige at slå det på plads:
MHL er IKKE en ny standard der afløser HDMI. Den BRUGER HDMI til at skabe kontakt i mellem enhederne. MHL understøttelse tilføjer dog nogle nye funktioner.

0 0
Villiam 17-05-2011 09:45:50

mhl adapteren som sættes til gennem usb og med sin egen strømkilde, har en hdmi port, så den kan sættes til et tv. men da mobilsiden har penge til at købe og teste alle de nye mobiler, så har de også råd til at lave den lille test ;) og her kan du læse at adapteren skal have sin egen strømkilde :) http://blog.gsmarena.com/watch-samsung-galaxy-s-ii-connect-to-hdtv-through-its-mhl-port-video/

0 0
Lassef 16-05-2011 17:08:20

En ting jeg ikke helt forstår - Jeg har fået læst MANGE anmeldelser - Engelske, danske, svenske og endda norske. I ingen af de anmeldelser er der ingen der klager over SMS/Keyboard delen. Hvordan kan det så være at der i den her anmeldelse kommer så meget kritik af keyboardet?

0 0
Blank 16-05-2011 18:03:59

det kommer jo meget an på hvilke øjne man ser med..
flere på XDA kritisere også keyboardet,
personligt betyder det ikke så meget for mig at det hopper, men jeg er ellers rimelig enig med John G i hans kritik..

0 0
Nørd#1 16-05-2011 16:27:26

Så er det efterhånden slået godt fast i div. reviews - telefonen er fantastisk. Og tak for det.
Nu bedes vores mobil-helt John G. koncentrere sig om at holde div. netshops grundigt i ørerne. Den der med at lokke kunder i biksen med falske leveringsdatoer og skaffe sig højt på listen med den bedste pris, selvfølgelig uden at kunne levere - det skal bare stoppes....
Happii.dk havde lørdag morgen SGS II på lager. jeg bestilte omgående, og fik i dag besked om at den først kan leveres 3 juni..... der er ikke meget happii over det....

0 0
Madsvegas 16-05-2011 20:21:27

Nørd#1
Jeg har præcis fået den samme mail i dag, som du har fået fra Happii. Det er virkelig for dårlig. Det burde ikke være lovligt. Den måde de prøver at få en på deres vente liste.

I lørdags stod der klart og tydelig på deres hjemmeside, at mobilen var på deres lager. Men i dag modtager jeg en mail fra dem, at de faktisk aldrig har haft mobilen på lager, men bare forventede at de fik leveret mobilen. Nu står der den kommer den 3 juni og det er en evighed, når man venter spændt.
Så nu er spørgsmålet bare om de udskyder datoen igen. Jeg er i tvivl, om jeg skal anullere handlen og bestille et nyt sted, hvor de holder hvad de skriver?

0 0
Clestin 16-05-2011 17:32:22

Jeg har bestilt hos happii.dk men jeg har ikke modtaget noget om at det er rykket til 3juni. Jeg tog fat i happii.dk i fredags for at høre hvornår de havde den på lager og der var svaret 14dage. Jeg havde bestilling hos mobilityshop da de sagde d. 17maj men i fredags blev det flyttet til d. 3 juni og nu ubekræftet.

0 0
Henrik K 16-05-2011 16:38:19

Til gengæld sagde Callme 17. maj da jeg bestilte, og den kom allerede den 13. maj... Jeg tror bare der er ekstrem godt riv i den telefon for tiden, men ja gu fanden er den træls at vente på! Og det værd :)

0 0
Zeb 16-05-2011 15:58:17

Det her er min første android mobil - jeg har kun haft en Nokia 5800 XpressMusic indenfor en kategori der tilnærmelsesvis kan kaldes smartphone. Jeg havde ingen problemer med at finde ud af tingene og få den sat op. Den var super nem og lækker at have med at gøre - Og er det stadig. Jeg ved godt jeg nok er mere tech-habil end hr. og fru danmark, men jeg mener stadig ikke det nødvendigvis er svært at sætte den op. Bruger man i forvejen google services som picasa, gmail og youtube er det bare endnu nemmere. Alt kører praktisk talt automatisk.

0 0
MGApcPro 16-05-2011 15:00:04

Vil man tage et screenshot, hold Home inde i et øjeblik, og så tryk Power knappen en gang.
Billederne kommer automatisk ind i galleriet...

0 0
SkinkeLynet 16-05-2011 14:37:47

Fed anmeldelse. Meget brugbar. Det har så også gjort jeg næsten ikke kan vente til jeg får min indenfor 2-3 dage.. :D

0 0
jonasbh 16-05-2011 14:00:21

Jeg fik min Galaxy S II i fredags. Ja, det er en fed skærm og en super hurtig mobil.

Jeg er dog også skuffet. Jeg har tidligere droppet Samsung p.g.a. dårlig brugeroplevelse (UI), men synes det var tid til at give dem en chance.
Desværre er alt ikke blevet lyserødt.

Her er et par store minus:

1. Grimme ikoner. Jeg kommer fra en HTC Desire, og jeg er chokeret. Knapper og ikonerne i statusbaren er super grimme - intet mindre. Normalt klager jeg ikke over den slags små ting, men de er virkelig grimme.

2. På min HTC var jeg glad for en lille kalender widget på forsiden, så jeg altid kunne se min næste aftale. Galaxsy S II har hele to af denne type widgets, men jeg tror ikke udvikleren har testet dem. Galaxsy tager nemlig udgangspunkt i heldagsarrangementer og ikke aftaler i løbet af dagen. I dag står der fx "Uge 20 i 2011" hele dagen, trods flere aftaler i min kalender. Det er jo komplet ubrugligt. Jeg kan selvfølgelig bruge "Dagsorden" widget, men den fylder hele forsiden og er meget grim i designet.

3. Automatic brightness virker ikke super godt. Lysstyrken svinger hele tiden. Det er en bug, tror jeg. Der er en rettelsen ude, men...

4. Galaxsy S II er baseret på open source software, men kun Windowsbrugere kan få fuld glæde af synkronisering og firmwareupdates. Kies findes i en discount udgave til Mac, som ifølge nettet ikke altid virker eller giver adgang til firmwareupdates. Linux er dømt ude – også trods Wine, der ikke virker med Kies. Hvorfor helv... sender Samsung ikke bare firmwareupdates ud OTA? Hvorfor skal en WindowsPC være involveret?
Nu har jeg fx problemer med at få en update til Automatic brightness. Kilde: http://androidcommunity.com/samsung-galaxy-s-ii-updated-swype-swiftness-auto-brightness-fix-20110513/

5. Når man forbinder Galaxy S II med PC'en (i hvert fald en Ubuntu), så dukker den op som kamera p.g.a. manglende Kiessupport. Man må ikke bruge nogle apps på Galaxy, mens den er tilsluttet PC'en. Dual-core og så får man en besked - "Luk mailprogram eller kan den ikke forbindes" WTF!

Det trækker virkelig ned for en ellers fed mobil. Trist Samsung! Kom nu ind i legen.

0 0
hanstosti 16-05-2011 14:29:25

De ting du beskriver, som kræver Windows til opdatering mv. er det også gældende for HTC? Hvis det er tilfældet tror jeg at jeg bliver på iPhone. Det er da komplet meningsløst at priducere en Windows-only telefon i 2011.

0 0
jonasbh 16-05-2011 14:42:45

Nej, jeg har kun fået OTA opdateringer til min HTC

0 0
hanstosti 16-05-2011 18:46:35

Så har du lige givet mig det bedste argument for at vente på Sensation. Sådan noget fis der gider jeg simpelthen ikke bøvle med. :)

0 0
spock123 16-05-2011 14:28:20

1)
Er det ikke standard Gingerbread ikonerne i standarbaren? Jeg har kørt 2.3.3 i 2 måneder nu - jeg gætter på at du om 2 uger vil du synes de er meget federe end Froyo ikonerne.

2)
Hent Widget'en "Smooth Calendar" på Market. Den er gratis og løser dit ønske.

3)
Rettelsen til firmwaren der lige er kommet ud, adresserer præcis problemet med automatic brightness. Har du prøvet opdateringen? Afhjælper det ikke problemet?

4)
Jeg er enig mht Kies/Windows (bruger selv Ubuntu), men hvad bruger du Kies til udover opdateringer? Jeg bruger det ikke til noget som helst. Hvis det blot er til opdatering, kan du køre en Windows VM (f.eks. Oracles' Virtualbox), eller bruge din mors Windows XP til at hente firmware engang hvert halve år. Større er problemet vel ikke?

5)
Har du husket at checke "settings->programs->development->USB debugging" ???

mvh Lars

0 0
jonasbh 16-05-2011 14:41:10

Hej Lars

Tak for dine svar.

1. Du har muligvis ret. Pt. synes jeg det er en tilbagegang af de helt store. Google har desværre også fjernet muligheden for at styre GPS via fx Tasker. Virkelig trist!

2. Tak for tippet. Jeg ville dog foretrække en vågen Samsung-udvikler. Det er jo totalt til grin.

3. og 4. Nej, jeg skal kun bruge updates, men det er jo også rigeligt, når man kun har open source (på mobil og PC) og nu mangler en windowsPC.
Vil prøve med min vivs Mac, men nettet er fyldt med dårlige erfaringer om Kies Mini.
Jeg kan godt se Samsungs motiv. Guides på nettet bruger meget fokus på indtastning af kreditkort til Kies. Det er sgu' grisk af Samsung.

5. Igen - Hvad laver Samsung? Jeg har jo bare brugt standardopsætningen. Men tak for tippet

0 0
spock123 16-05-2011 15:26:41

Enig, kører også kun Open Source her (primært Ubuntu). Omkring Virtuelle maskiner - så har jeg ditchet WMWare til fordel for VirtualBox (det er gratis og noget Oracle har lavet - er meget simplere og virker out of the box mht netværk og usb porte m.v.).. Jeg bruger det til at køre Spotify igennem :)

Mht ikonerne i notifikationspanelet - så var min oplevelse den samme: i starten synes jeg det virkede som dårligere ikoner.. men jeg tror altså at du kommer til at synes det er en forbedring, når du har vænnet dig til dem. Det er ihvertfald sket for mig.

Ad 5)
- enig, det er ringe at man skal vide en obskur indstilling for at kunne bruge telefonen i "USB mode".

0 0
Henrik K 16-05-2011 15:03:20

Kies mini har jeg prøvet - den er ikke kombatibel - i hvert fald ikke endnu

0 0
jonasbh 16-05-2011 15:35:09

Ok, så er Kies mini ikke en løsning.

Nu har jeg forsøgt en opdatering via en WindowsPC på jobbet. Resultat: 3 gange gik Kies ned, og jeg fik ingen opdatering. Det er sgu' ikke i orden.

0 0
jonasbh 17-05-2011 10:32:16

Endelig fik jeg den seneste opdatering.

Kies er et skidt bekendtskab desværre. Wi-Fi udgaven fik Kies til at gå ned.

Via USB virkede det først heller ikke. Det skyldes USBdebugging. Den skal fra, når man skal opdatere, og til på alle andre tidspunkter.

Samsung for helv...

0 0
jonasbh 17-05-2011 10:34:18

Forresten gik Kies også ned i forbindelse med dannelse af sikkerhedskopi - umiddelbart før opdatering.

En lille bød til Samsung: Har I hørt om OTA?

0 0
Henrik K 16-05-2011 13:55:49

Jeg sidder med mobilen på work, og den ligger på bordet og passer sig selv. Da jeg vil bruge den reagerer den IKKE, på ingen måde! Der var ikke andet at gøre end at rive batteriet ud, og sætte det i igen - så kom der liv i den igen... Håber det bare var et fluke!

0 0
Klaus 07-06-2011 22:33:29

Jeg fik min for ca. 1 uge siden og den er jo for fed men de sidste par dage har været et helvede. Det startede med at den lå alm. tændt natten over på natbordet. Om morgenen var den død! jeg fik den genstartet men den er nu crashet, frosset, gået død et utal af gange og jeg er RASENDE! Det er sku ikke ok med så god en (på papiret) mobil! Går sku ned i den lokale 3 butik og prøver at få dem til at tage den tilbage. Håber ikke jeg skal vente på rep i en evighed...

0 0
MGApcPro 07-06-2011 23:05:02

Jep, jeg har haft min i... ca. 3 uger tror jeg.
Min har kritisk frosset 1 gang, hvor man blev nødt til at tage batteriet ud, og så har den genstartet sig selv ca. 4 gange... :(
I det mindste er den hurtig til at starte op xD

0 0
Henrik K 16-05-2011 13:53:44

Nu har jeg haft mobilen nogle dag, og er ovenud tilfreds (99 %).

Hvis nogen er mega træt af at bruge Kies air på dyret, og meget hellere vil connecte via et data-kabel, så er det vigtigt først at gå ind i:

Settings -> applications -> Development -> slå USB Debugging til

Den vil ikke bruge Mass Storage før det, men det er iflg. min erfaring klart at foretrække frem for Kies Air, der er sløvt og langsomt.

Håber det hjælper dem med Mac en smule...

0 0
lsj 16-05-2011 13:48:51

LG optimus 2x er sendt retur og samsungen er bestilt... endelige en ordentlig telefon... glæder mig vildt meget

0 0
Mahsum Fener 16-05-2011 13:47:54

Den Samsung GS2 man kan vinde, kommer den med NFC?

Hvor meget er lysstyrken på (Nits)?

0 0
Bjarke 17-05-2011 21:45:43

Ifølge GSMarena er lysstyrken 362 nits ved 100% brightness. Se mere her: http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-review-597p2.php

0 0
16-05-2011 13:13:48

Hvis I laver en video anmeldelse af telefonen, kan I så ikke vise fejlene tydeligt, som sms delen har. Bl.a med at skærmbilledet hopper og meget gerne det med leveringsrapporten som er en selvstændig besked. Har ikke fundet andre videoer der beskriver fejlene, så er lidt i tvivl, for hvis det er alt for slemt, så vil jeg nok overveje en ekstra gang, om det er denne mobil der bliver min næste.

0 0
Blank 16-05-2011 13:26:24

Martin, kig i toppen af kommentarene, der har jeg skrevet lidt om det..
har dog udeladt at vise det med leveringsrapporten.

0 0
16-05-2011 13:19:59

Nå der var lige lavet en video test af linien som hopper når man skriver, så her er den for andre interesserede:
http://www.youtube.com/watch?v=O19sDlGPIy8

Det med leveringsrapporten forstår jeg bare ikke rigtigt. På min x10 mini kommer der bare et flueben ud fra den besked, som jeg lige har sendt...!

0 0
hanstosti 16-05-2011 13:11:16

Mange tak for en rigtig fin anmeldelse. Jeg har i den forbindelse to spgsm:
1. Du skriver, at den appellerer til en helt anden målgruppe end iPhone 4. I korte træk, hvad karakterer hhv. den ene og den anden målgruppe?

2. Du er formentlig en af de eneste, der har haft både en GS2 og en HTC Sensation i hånden. Jeg er kæmpemeget i tvivl. Hvilken en bør man gå til? Bonusinfo: Det vil blive min første Android efter at have brugt iPhone helt siden 1. generation.

0 0
Rolfiboy 16-05-2011 16:34:55

Målgruppe for IP4: Folk der vil have noget der bare virker men ellers meget hen af vejen dikterer hvordan den skal bruges og tingene på den skal fremvises, udseende osv.

Målgruppe for SGS2/android: Folk der er mere teknisk minded og gerne vil have noget hvor de kan sætte deres eget præg på samt gerne vil undgå at være afhængig af itunes.

0 0
16-05-2011 17:05:27

Android er nu ikke specielt svært at bruge. IP4 er dog formentligt lettere at bruge.

En af de store muligheder i Android er at du har mulighed for at hente nye skins. Så snart du har vendet dig til standard Android UI/skin, så er der mulighed for at hente fx LauncherPro som er lidt mere kompliceret, men som til gengæld kan hæve både produktivitet og mulighederne for at få en personlig mobiltelefon rigtigt meget. Det kan du ikke med en iPhone.

0 0
Nygaard 16-05-2011 12:40:06

Den her test har jeg ventet længe på! Men den var ventetiden værd :)

Så mangler vi bare nogle teleselskaber, der vil sælge os telefonen!

0 0
Thomas 16-05-2011 12:23:52

Det her er den første mobil jeg nogensinde har haft der bare æder alle video formater. Har afprøvet .avi, .mgv, .mp4, .xvid... Den tog og afspillede dem alle sammen fuldstændig flydene og uden nogen problemer.
Det skal siges at .mkv filerne jeg testede var 1080p, så er meget positivt overrasket.
Glæder mig bare til HDMI adapteren nu så jeg kan afspille film på fladskærmen.

Gid jeg havde DLNA på mit tv... :/

0 0
Webhiker 17-05-2011 07:17:57

Det er der andre mobiler der har kunnet et stykke tid og endda med undertekster .. :-)

0 0
Thomas 16-05-2011 12:32:27

Der skulle stå .mkv og ikke .mgv...

0 0
David K 16-05-2011 12:23:07

Konklusionen overrasker mig ikke, men herligt at endnu en side skam roser min kommende telefon! ;)

0 0
Benjamin Jensen 16-05-2011 12:20:11

Nu har jeg ikke set dens skærm, men kun den forrige model og sammenlignet den med min egen Iphone 4.

Det er klart at den fremstår mere lysstærk med AMOLED skærm, men når man ser opløsningen, så ødelægger det det hele. Jeg fatter stadig ikke, at man kan køre med så lav opløsning, især taget i betragtning at skærmen er 1" tommer større end Iphone 4. Det giver en noget grumset oplevelse.

Når man tager i betragtning hvor meget der sker på monitor og tv området, så er det mig stadig en gåde at man forbliver på den lave opløsning.

Men designet på telefonen ser fint ud - den ligner jo også en Iphone 4, ligesom besked delen er fuldstændig identisk med Iphone 4, hvis man tager punktummet væk. Dog har Iphone 4 ikke de underlige ting der trækker ned på Samsung.

0 0
Thomas 16-05-2011 12:28:01

Besked delen ligner på ingen måde iphone 4. Iphone 4's besked del består af bobler med test i. Det her ser i mine øjne meget mere stilrent ud.

Den her måde at vise beskeder på har godt nok været brugt længe i mange andre sammenhæng en smartphones.
Flere chat clienter har også brugt den her form for opbygning.

0 0
Thomas 16-05-2011 12:34:08

Ja okay, et af temaerne bygger på den samme boble stil som iphone 4 også gør. Havde ikke lige tænkt på at der er forskelige temaer til hvordan sms samtalerne skal se ud (endnu en fordel).

Men som nævnt her over var iphone ikke de første der var ude med den stil, det er blevet brugt længe før der var noget der hed iphone.

0 0
Thomas 16-05-2011 12:25:02

Alt handlet ikke om opløsning. Det handler også i meget stor grad om hvor mange subpixels der er.

Det er det der gør den her skærm til en klar vinder!

0 0
Lindberg 16-05-2011 12:02:20

Hvor bliver videoanmeldelsen af?

0 0
Mobilsiden.dk 16-05-2011 12:33:49

Den arbejdes der på...

0 0
16-05-2011 12:00:17

... men må indrømme, at jeg er lidt skuffet over dens lidt kedelige og meget firkantede design. Derudover - og det er selvfølgelig min holdning - syntes jeg at 4,3" er stort, når man skal gå rundt med den i lommen. Til gengæld er den ufattelig let. Personligt er jeg mere til min gode "gamle" Nexus S:-) Men det er jo en smagssag.

0 0
Hussam El-khawaga 16-05-2011 11:50:36

Kære John
Understøtter tlf arabisk fonts i sammenhængende bogstaver i mail og sms delen ! kan den læse arabiske hjemmesider !
Hussam

0 0
Zeb 16-05-2011 12:08:21

Jeg kan i hvert fald uden problemer åbne aljazeera.net på den, og den viser masser af arabisk tekst. Jeg har ikke ekspertisen til at sige om det ser rigtigt u, men jeg tror det er fint nok.

Jeg kan ikke umiddelbart vælge arabisk som sprog på telefonen så den del kan jeg ikke lige sige mere om.

0 0
Hussam El-khawaga 15-06-2011 15:06:34

Jeg har nu testet tlf og bekræfter at den ikke kan læse arabiske fonts korrekt. Den understøtter heller ikke arabisk keyboard.
Det er træls at sådan en detaljer mangler både hos samsang galaxy s2 og HTC sensation. Men Xperia Arc understøtter mellemøstelig sprog som arabisk. Det er også mærkeligt at det ene selskab har det og den anden har det ikke. alle tre modeller har android version nr 2.3.3

0 0
Mobilsiden.dk 16-05-2011 12:02:15

Hej Hussam... Det vil jeg desværre ikke. Men prøv at kom med et link, så skal jeg prøve :)

0 0
Lindberg 16-05-2011 11:49:40

Så tog Samsung føretrøjenn. Bliver spændende at se hvordan Apple vil komme tilbage oven på den her mavepuster. En iPhone 4GS med samme skærm som sidste model vil være en skuffelse.

0 0
jonasbh 16-05-2011 14:11:53

Desværre tager Samsung ikke førertrøjen uden nogle skrammer. Læs min oplevelse længere nede under overskriften "Ja, det er en fed mobil, men jeg er også skuffet..."

0 0
Mikkel 16-05-2011 11:42:11

Kan Handcent SMS løse SMS-problemet?

0 0
Blank 16-05-2011 13:18:45

Det kommer an på hvad du anser som SMS problemet..
hvis det er det manglende komma, så vil det ikke hjælpe, og hvis det er det at teksten hopper, så vil det heller ikke.
handcent vil dog hjælpe med deliver reports.

link til en lille "sms" video jeg har lavet.

http://www.youtu...?v=O19sDlGPIy8

Det første del kan man blandt andet se hvordan at samsungs eget keyboard får modpartens sms til at hoppe og danse pga. at ordboget bliver skjuldt når den ikke er i brug.
kigger man på det oprindelige gingerbread tastatur, så kan man se at når den ikke bruger ordbogen, så er der istedet genveje til ? ! og meget mere,
derfor hopper teksten ikke med det tastatur.
det næste er at man med Samsungs eget SMS program ikke kan læse modpartens SMS hvis man har skrevet en hel roman,
bruger man derimod handcent SMS, så kan man også komme udenom dette problem..
håber at det kan bruges..

gingerbread keyboardet kan findes ved at søge på steven lin på markedet.. og det er gratis

0 0
Blank 16-05-2011 13:27:33

og her er det rigtige link.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=O19sDlGPIy8

0 0
Niki 16-05-2011 11:59:51

Det gør Swype også. Bruger det i min SGS, og det virker bare!

Jeg er enig med John i, at det er irriterende der ikke er komma på std. tastaturet, men igen det er der heller ikke på en Iphone og der synes jeg ikke folk har travlt med at hyle op.

0 0
Mobilsiden.dk 16-05-2011 11:43:48

Hej Mikkel. Det kan det godt, men så går du glip af muligheden, for at gå direkte til "ny besked" fra låseskærmen.

0 0
BE 24-09-2011 16:03:31

Fint billede af dansk tastatur, men hvor i alverden har du dog fået billedet fra?

Har lige været i flere forskellige butikker og kigget på "dyret" - alle med Gingerbread(2.3.3), men det tastatur findes ikke på en eneste af dem.

- ER det som det plejer, at Samsung leverer en special model til Mobilsiden?!

0 0
Alex Rodenberg 16-05-2011 13:57:24

Jeg ved der findes lock screens der kan linke til handscent SMS fx, så man kan omgås problemet hvis man gider betale lidt for en alternativ lockscreen.

0 0
Ricky 16-05-2011 13:42:36

jeg kan slet ikke se problemet i det med smserne, jeg bruger "standard" indstillingerne, og det er KUN nå man skriver på telefonen mens den "ligger ned" på langs at den "hopper"...

0 0
Blank 16-05-2011 13:48:11

Det er lige modsat.
når den ligger ned, hopper den ikke (den blokere istedet for din egen sms tekst), men når den står, hopper den..

0 0

Om brug af cookies