Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Asus ZenPad S 8.0 - Stærk iPad Mini konkurrent [TEST]

Asus ZenPad S 8.0 - Stærk iPad Mini konkurrent [TEST]

Anmeldelse: Asus ZenPad S 8.0 er en lille stærk Android tablet, der giver iPad Mini kamp til stregen.

Asus har sendt en lille Android tablet på gaden. Asus ZenPad S 8.0 har størrelse, pris og format, til at tage kampen op med Apples iPad Mini.

Design og form

Designet er enkelt og eksklusivt i sit udtryk. Asus ZenPad S 8.0 er 6,6 mm tynd og vejer kun 298 gram. Bagsiden er beklædt med metal i rustfrit stål-look og langs den ene kant er bagsiden desuden beklædt med et læderlignende materiale, der gør den super stabil at holde på, uanset hvordan man vender enheden.

Læs ogsåASUS lancerer Zenfone Max med gigantisk batteri

Det samlede indtryk af enheden er stram stil og eksklusivitet. Det er ikke altid hvad vi har været vandt til med Android tablets, men her har Asus formået at skabe et produkt, der skiller sig ud på flere punkter.

De kolde specifikationer

Størrelse: 203.2 x 134.5 x 6.6 mm
Vægt: 298 gram
Skærm: 8 tommer IPS LCD 2048 x 1536 2K (320 ppi)
Chip: Intel Atom quad-core Z3580
Intern hukommelse: 16/32/64 GB – vi tester med 64GB
Slot til microSD: op til 128GB
RAM: 2/4 GB – vi tester med 4GB
Kamera: 8 MP primært + 5MP front
Batteri: 4.000 mAh
Lyd: To frontvendte højtalere
Opladning: USB Type C
System: Android Lillipop + Asus Zen UI
Farvevarianter: Sort og hvid

Skærm – Man bliver glad i låget

Asus ZenPad S 8.0 er udstyret med en skærm i høj 2K-opløsning på 2048 x 1536 pixels og en pixeltæthed på 320 ppi. Næsten samme specifikationer som iPad Mini 3 og 4.
Skærmen er knivskarp og virkelig behagelig at sidde ved i længere tid. Farverne er sprøde og velafbalancerede, hvilket er med til at trække den samlede oplevelse mod toppen.

Læs ogsåASUS lancerer 2 nye Transformer Book-hybridcomputere

Asus ZenPad S eller iPad Mini – hvad angår skærmen er det ikke noget der taler for den ene frem for den anden.

Kamera – Næsten til toppen

Jeg har normalt ikke meget ”fidus” til kameraer indbygget i tablets, da det ofte er elementer der er sparet på. Men alene ud fra specifikationerne er det tydeligt, at Asus med ZenPad S trækker i en anden og mere kvalitetsbevidst retning.

På bagsiden sidder det primære kamera, der er på 8 megapixel 3264 x 2448 pixels, en størrelse man skal helt op til iPad Mini 4 for at finde magen til.

Læs også: Samsung lancerer supertynd Galaxy Tab S2

Kameraet tager meget vellykkede billeder, der dog har en lille tendens til overeksponering i visse situationer. Der findes ingen indbygget flash eller fokuslys, hvilket gør at ZenPad skal kæmpe virkelig hårdt for at få gode skud i kassen ved svag belysning. Det kan lade sig gøre, men nemt er det ikke.

Overordnet er det primære kamera langt mere end jeg havde forventet og med et front kamera på 5 megapixel, ser det næsten ud som om konkurrenterne holder stille, når Asus suser forbi i 4. vognbane.

Brugeroplevelse – Let og flydende

Asus ZenPad S er født med Android 5.0 Lillipop og ovenpå er lagt Asus´ egen brugerflade ZenUI. Når producenterne sætter deres eget præg på brugeroplevelsen, ved at lægge egne brugerflader oven på det eksisterende styresystem, kan det i mange tilfælde give nogle blandede oplevelser.

Jeg havde nok foretrukket en ren Android-brugerflade, men ZenUI er en af de mere vellykkede af slagsen, og efter lidt tilvænning blev jeg faktisk ret glad for brugerfladen.

Læs også: Sony Xperia Z4 Tablet: Fjerlet sværvægter [TEST]

Overordnet set er oplevelsen af brugerfladen meget flydende og lige til. Der skiftes let mellem de forskellige åbne apps og selv større apps og spil hentes let og afvikles hurtigt. Det er dog her værd at bemærke, at vores testeksemplar er med 4GB RAM – altså den største udgave hvad angår hukommelse.

Eneste lille ting jeg har tilbage at ønske i forhold til brugerfladen, er en dedikeret ”HOME” knap, da jeg flere gange fandt mig selv lede efter netop denne funktion. ”HOME” på Asus ZenPad S, er lavet som en del af brugerfladen på skærmen, og i nogle apps forsvinder den.

Under testen bemærkede jeg også at mine børn på henholdsvis 4 og 8 år flere gange ledte efter ”HOME” knappen, som de er vandt til fra iPad. Så her er mit ønske til næste version: "HOME" knap!

Z Stylus – Den gør bare ikke noget for mig

Som tilbehør til Asus ZenPad S findes også en styluspen, der kan bruges til at tage noter og tegne. Jeg fandt den dog aldrig rigtig anvendelig, og man skal nok have et helt specialiseret behov, for at få stort udbytte af Stylus Z.

Læs også: Apple lancerer iPad Pro på 12,9" med tastatur og stylus

Jeg arbejder til dagligt med flere forskellige systemer og enheder. Også en Surface Pro 3 med tilhørende stylus. Selvom jeg synes den er smart, tager jeg dog mig selv i at glemme at bruge den. Måske fordi mus og tastatur er så brutalt indarbejdet på rygraden, at det virker nemmere, men jeg har det lidt på samme måde med Asus ZenPad S og Stylus Z: Det gør ikke rigtig noget for mig i det daglige.

Batteri – Fem timer så er det retur til oplader

Det ultra tynde og lækre design man finder i Asus ZenPad har en pris. Der er grænser for hvor stort batteri der kan være i enheden. Asus har sat et 4.000 mAh batteri i enheden, og det betyder, at enheden efter 5-6 timers uafbrudt anvendelse kræver mere strøm.

Det er selvfølgelig nok de færreste der vil bruge enheden uafbrudt i løbet af en arbejdsdag, men er det tilfældet skal en oplader med på farten.

Konklusion – Uovertruffen til prisen

Asus ZenPad S 8.0 er en fantastisk tablet, der uden problemer kan konkurrere med Apples iPad Mini.

Skærmen er en fryd for øjet, der er en fornøjelse at arbejde med og kameraer leverer billeder, der kvalitetsmæssigt overstiger forventningerne.

Brugerfladen bliver man efter lidt tilvænning hurtig gode venner med, og sammenholdt med den glidende afvikling af spil og apps, gør det den samlede oplevelse til noget helt fantastisk.

Læs også: Apple lancerer iPad mini 4: en mini på slankekur

Som altid skal man jo også huske at kigge på prisen, og her trækker Asus ZenPad S 8.0 for alvor fra konkurrenterne.

Vi har ved en hurtigt søgning på diverse prissammenligningssites fundet Asus ZenPad S 8.0 helt ned til 2.556 kroner, hvor iPad Mini 3 til sammenligning koster 3.492 kroner og en iPad Mini 4 koster 3.775 kroner.

Med alt ovenstående in mente, giver Mobilsiden.dk Asus ZenPad S 8.0 5,5 ud af 6 stjerner.


Fordele:

  • Skærm
  • Kamera
  • Pris

Ulemper:

  • Batteri
  • Stylus Z
 

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies