Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nye billeder af Googles Nexus-telefoner dukker op

Nye billeder af Googles Nexus-telefoner dukker op

De første rigtige billeder af Googles to Nexus-telefoner med kodenavnene Sailfish og Marlin er af to omgange dukket op hen over weekenden.

Foto: Techconfigurations.com

Lanceringen af Googles to kommende Nexus-telefoner med HTC som producent nærmer sig. Ud over den 3D-model, som hjemmesiden Android Police lavede i sidste måned, har der ikke været nogle afsløringer af designet - før nu.

Læs også: Første billede af de kommende Nexus-telefoner dukker op

I weekenden er der nemlig blevet afsløret billeder af to omgange. Først var der den hemmelige Twitter-bruger @usbfl, der er oprettet kun med det formål at dele et enkelt billede og nogle efterfølgende detaljer om Nexus-telefonerne.

Foto: Twitter.com (usbfl)

Vedkommende, der står bag Twitter-profilen, ser ud til at have set en person med en af de to Nexus-telefoner. På det noget utydelige billede i ovenstående tweet ses det samme design, som Android Police viste frem i den tidligere rendering. De øverste 4-5 cm af bagsiden udgøres nemlig af et blankt stykke sort glas lidt i stil med sidste års Nexus 6P.

Læs også: Ny 3D-video: Sådan ser de næste Nexus-telefoner ud

Resten af formfaktoren minder ud fra dette ene billede relativt meget om Googles tidligere Nexus 4-smartphone, som LG lavede tilbage i 2012.

Foto: Androidpolice.com

Flere billeder fra alle fire sider

Ikke mange timer efter dette første billede dukkede op, var Android Police klar til at supplere med et samlet billede af telefonen, hvor den ses fra alle fire sider. Her bekræftes samme design, hvor der ikke umiddelbart er de store overraskelser at finde.

Bagsidens runde hjørner og kanter kan umiddelbart lede tankerne hen på HTCs egen topmodel HTC 10, mens der synes at være lidt Nexus 6P over fronten top. Et kritikpunkt, som læsere allerede på dette tidspunkt har givet stærkt udtryk for, er HTCs tendens til at lade ganske meget kant være under skærmen – noget der også er set med HTC One M9 og HTC 10, hvor der dog enten har været et logo eller en fingeraftrykslæser.

Læs også: HTC Nexus Sailfish dukker op på to Benchmark-sider

Med Nexus-telefonen er der ingen af delene, og der ser derfor ud til at være ganske meget unødvendig kant under skærmen, som dog meget vel kan være anvendt til at få plads til forskelligt mekanik nedenunder.

Foto: Reddit.com (anders987)

Marlin og Sailfish ved siden af de øvrige Nexus-telefoner

Trods de noget uskarpe billeder har en bruger på hjemmesiden Reddit gjort et forsøg på at sætte de to nye Nexus-telefoner op imod de øvrige Nexus-telefoner med en sammenligning af størrelserne.

Efter at have rettet op på billedets skæve perspektiv menes den mindste model, Sailfish, at få en størrelse på omkring 141 x 68 mm, hvor der altså er plads til en 5” skærm. Størrelsesmæssigt ligger den derfor lige midt imellem Nexus 5 og Nexus 5X.

Den større Marlin-model på 5,5” kan ende med en størrelse på 154 x 73 mm, hvilket er tæt på samme størrelse som Nexus 6P. Det er som bekendt kun omtrentlige mål, så intet er sikkert endnu. Det giver dog fortsat en relativt god idé om, hvor store du kan forvente, at de to topmodeller bliver.

Læs også: Flere Nexus-softwarenyheder afsløret før tid

Der har til sidst også været spekulationer om, hvorvidt de to Nexus-smartphones fremstilles af samme materialer eller ej. Android Police er fortsat af den overbevisning, at de to telefoner bliver helt identiske – altså får glasbagsider, mens den nye Twitter-bruger mener at vide, at glasset i den mindste Sailfish-model skiftes ud med blank plastik. Netop samme oplysning blev meldt ud af hjemmesiden Nexusblog for to uger siden, men det er altså noget, der fortsat er uenighed om.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies