Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Disse topmodeller kan du forvente dette efterår

Disse topmodeller kan du forvente dette efterår

Efteråret byder som altid på massevis af fede topmodeller. Mobilsiden giver et overblik over, hvilke topmodeller, du kan se frem til de kommende måneder.

Efteråret 2015 byder på mange nye topmodeller, som du kan glæde dig til.
Efteråret 2015 byder på mange nye topmodeller, som du kan glæde dig til.

De mange forskellige producenter af smartphones arbejder lige nu ihærdigt på at færdiggøre efterårets helt store topmodeller, hvor både Apple, Google og Microsoft giver sit bud på årets bedste smartphones med de tre konkurrende styresystemer iOS, Android og Windows.

Læs også: Disse mobiler kommer i handlen i juni

Mobilsiden samler derfor op på alle de løse rygter, der i en lind strøm florerer forud for lanceringen af de mange telefoner. Herunder følger de topmodeller, som du kan glæde dig til kommer i løbet af efteråret og månederne efter.

iPhone 6s og 6s Plus

Apple fortsætter i samme mønster som de foregående år og udgiver i år en mindre opgradering af sine iPhones, der kommer til at hedde iPhone 6s og 6s Plus. Disse rygter lyder på, at Apple opgraderer kameraets opløsning for første gang siden den over 3,5 år gamle iPhone 4s, hvor der siden er brugt et 8 megapixel kamera.

Det forlyder, at kameraet bliver i stand til at optage 4K-videoer og endda i slowmotion med 240 billeder i sekundet. Det er nu kun muligt i HD-opløsningen 1280 x 720 pixels.

Læs også: Apple tror på kæmpesucces til ny iPhone

De to iPhones får den næste Apple A9-processor, som – ikke underligt – bliver i stand til at levere endnu flere kræfter til krævende opgaver og spil. Antallet af RAM fordobles fra 1 til 2 GB, så du kan holde flere apps og processor kørende i baggrunden uden at den begynder at sløve ned.

På det ydre sker der ikke nogle umiddelbare forandringer. Det gør der til gengæld under skærmen, hvor Apple implementerer den såkaldte Force Touch-teknologi, som også ses i Apple Watch. Force Touch-komponentet registrerer hvor hårdt, der trykkes på skærmen, og derfra kan forskellige typer af handlinger i iOS udføres, hvor teknologien understøttes.

Læs også: iPhone 6s og iPhone 6s Plus får topspecifikationer

Et nyt modem fra Qualcomm sikrer endnu højere downloadhastigheder med de næste iPhones – helt op til 300 mbit/s, hvilket er dobbelt så hurtigt end de nuværende iPhones.

Apple er allerede i gang med produktionen af de nye iPhones, som ventes at blive offentliggjort ved et event som normalt ligger midt i september.

HTC Aero

Taiwanske HTC lider under dårlige salgstal og regnskaber efter lanceringen af topmodellen One M9, som ikke byder på nogle nævneværdige nyheder på hverken hardware eller design i forhold til sin forgænger.

Det vil HTC rette op på med en ny topmodel, der går under navnet Aero. Det er fortsat sparsomt med oplysninger om denne. De få rygter, der indtil videre er om den, peger på, at den får den kraftige Snapdragon 820-processor, som endnu er ved at blive færdigudviklet af producenten Qualcomm.

Læs også: Sådan kan HTC's næste Aero-topmodel se ud

HTC gør også en større indsats for at forbedre sig på kamerafronten med et kamera, der har en blændeåbning på f/1.9, som kan lukke mere lys ind end Samsung Galaxy S6. Muligheden for at gemme billeder i RAW-formatet vil også være at finde, som dog allerede findes i One M9.

HTC-direktøren har også lovet, at denne nye Aero-topmodel fra HTC vil bringe et helt nyt design – noget som One M9 har fået stor kritik for ikke at introducere.

Det forlyder, at HTC løfter sløret for Aero i løbet af oktober måned.

HTC One M9+

HTC har allerede lanceret 4 topmodeller i løbet af første halvår af 2015: One M9, One M9+, One E9+ og One ME. Den anden af dem, One M9+, ser ud til at få sin ankomst i Danmark inden længe. Et rygte peger på, at HTC introducerer den store One M9+ i Europa i 3. kvartal i år. Det vil sige enten i denne måned, august eller september.

Telefonen er allerede i butikkerne i Holland, så udsigterne til en dansk lancering af One M9+ dette efterår ser ganske lovende ud.

HTC One M9+ er i bund og grund den samme telefon som One M9 med en række mindre forskelle. Som navnet indikerer er den lidt større – 5,2” i stedet for 5,0”. Opløsningen er der også skruet op for, så den nu har en QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels med en høj pixeltæthed på 565 pixels per tomme.

Læs også: HTC One M9 Plus: ny topmobil - kun i Kina

Snapdragon 810-processoren er skiftet ud med en MediaTek MT6795T, som består af 8 kerner på 2,2 GHz, mens der stadig sidder 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads.

Med One M9+ har HTC genintroduceret sit sekundære udskældte UltraPixel-kamera på bagsiden. Det betyder, at der både er et 20 og et 2,1 megapixel kamera på bagsiden til at få billederne i hus med.

Samsung Galaxy Note 5

Det næste store sats fra Samsung bliver 5. generation i Note-serien, som plejer at byde på opgraderede specifikationer i forhold til den mere populære Galaxy S-serie.

Rygterne peger på, at Note 5 vil ankomme med en 5,67” stor skærm med en QHD-opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. Processoren bliver Samsungs egen Exynos 7422, som består af 8 kraftige kerner. Den får følgeskab af hele 4 GB hurtigt LP-DDR4 RAM, mens mængden af intern lagerplads fortsat er ukendt.

Læs også: Samsung Galaxy Note 5 og S6 edge+ i butikkerne 21. august

Kameraet bag på får 16 megapixels at gøre godt med og det halve, 8, foran til knivskarpe selfies.

Batteriet bliver efter sigende et ordentligt et af slagsen. Hele 4.100 mAh gemmer Samsung i den kommende Note 5, som er mere end de tidligere Note-telefoner.

Ifølge det seneste rygte bliver Note 5 allerede præsenteret den 12. august og lander i butikkerne den 21. august.

Samsung Galaxy S6 edge+

Der kommer endnu en topmodel fra Samsung dette efterår: Galaxy S6 edge+, som bliver fremvist og lander i butikkerne samtidig med ovenstående Note 5.

Galaxy S6+ er i bund og grund identisk med den almindelige Galaxy S6 edge, men en tand større. Den får samme størrelse skærm på 5,67” og opløsning som Note 5, mens processoren bliver en 8-kernet 64-bit Exynos 7420 og ikke en Snapdragon 808, som det ellers først forlød.

Læs også: Pressefoto dukket op af Samsung Galaxy S6 edge+

Af RAM bliver der samme 3 GB og 32 GB intern lagerplads som S6 edge. Også kameraet er uændret: 16 megapixels bag på og 5 megapixels foran. Batteriet, til gengæld, bliver en smule større. 3.000 mAh er der plads til i denne større edge-smartphone fra Samsung.

OnePlus 2

Det kinesiske firma, OnePlus, er klar med 2. generation af sin populære smartphone, der giver topspecifikationer til væsentligt lavere priser end konkurrenterne.

Firmaet har gradvist løftet sløret for flere af telefonens specifikationer. Størrelsesmæssigt bliver den mindre end OnePlus One. Det illustrerede grundlæggeren ved at offentliggøre et billede, hvor OnePlus One ligger oven på 2'eren. OnePlus 2 er slet ikke til at se, så kanterne er formentlig trimmet godt og grundigt.

Læs også: OnePlus 2 kan være klar næste måned til stærk pris

Specifikationerne lyder på en Snapdragon 810-processor, som i en tidlig benchmark-test viste sig at imponere, men samtidig også døjer med varmeproblemer. Det mener OnePlus dog godt at kunne håndtere ved at bruge en forbedret version 2.1 af processoren, men som i Sonys Xperia Z3+ tilfælde stadig døjer med varmeproblemer.

OnePlus 2 bliver udstyret med hele 4 GB RAM af den hurtige LP-DDR4-type, som er dobbelt så hurtig i forhold til den type RAM, der sidder i OnePlus One.

Kameraet bliver fortsat på 13 megapixels med en blændeåbning på f/2.0. I en video har YouTube-personen, Marques Brownlee, testet en tidlig udgave af telefonen, hvor kameraet viser at være ganske konkurrencedygtigt med de største konkurrenter.

Læs også: Nu kan du købe OnePlus' gratis virtual reality-brille

OnePlus introducerer som nogle af de første også det relativt nye og vendbare USB Type C-stik, som gør det væsentligt nemmere at indsætte opladekablet. USB type C-stik kan også overføre data hurtigere og en flere watt under opladning, men det forudsætter, at den understøtter den seneste USB 3.1-standard – og det vides endnu ikke, om det bliver tilfældet.

Der vil også være en fingeraftrykslæser at finde på OnePlus 2, som er hurtigere end Touch ID, der Apple bruger på sine iPhones.

Præsentationen af OnePlus 2 finder sted den 27. juli klokken 16:00 i form af en virtuel reality-event, hvor man med OnePlus' egne briller eller andre virtual reality-briller kan følge afsløringen af telefonen.

De to nye Nexus-telefoner kommer til at erstatte den nuværende Nexus 5 fra LG og Nexus 6 fra Motorola.
De to nye Nexus-telefoner kommer til at erstatte den nuværende Nexus 5 fra LG og Nexus 6 fra Motorola.

Google Nexus-telefoner fra Huawei og LG

Dette efterår er det tid til nye produkter fra Google, som traditionen tro lancerer nye smartphones og/eller tablets i forbindelse med lanceringen af en ny, større Android-version.

For første gang bliver der lanceret to Nexus-smartphones på én gang. Den mindre er en 5” smartphone fra LG, som formentlig får Snapdragon 808-processoren lige som LG G4. Der bliver plads til et batteri med en kapacitet på 2.700 mAh.

Læs også: Google vil lancere to Nexus-smartphones på én gang

Den anden Nexus-smartphone bliver fra kinesiske Huawei, som aldrig har samarbejdet med Google om at lave en Nexus-smartphone.

Ifølge Evan Blass, som har lækket utallige produkter, får den en 5,7” stor skærm med en QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, mens processoren bliver den kommende Snapdragon 820 fra Qualcomm. Der vil også være en fingeraftrykslæser at finde, men hvor den placeres, vides endnu ikke.

Designet bliver udformet af metal og telefonen vil lande i butikshylderne i løbet af 4. kvartal i år. Begge telefoner ankommer med den næste version af Android, som indtil videre er udgivet som en testversion med navnet Android M.

Moto X (3. generation)

Til efteråret vil Motorola løfte sløret for 3. generation af den populære Moto X-smartphone. Med denne skruer Motorola godt op for skærmopløsningen med en QHD-opløsning, lige som processoren også får en opgradering til Snapdragon 808, som ses i LG G4.

Læs også: Specifikationer på næste Moto X lækket

De hidtidige rygter peger på hele 4 GB RAM og valgmuligheden mellem 32 og 64 GB intern lagerplads. Kameraet bliver på 16 megapixels bag på samt 5 megapixels foran. Batteriet bliver gevaldigt større, idet det får hele 3.280 mAh frem for 2.300 i den nuværende Moto X.

Samtidig introducerer Motorola også en ny Moto G, og de forventes begge at se dagens lys i løbet af 3. kvartal i år.

Denne Lumia 930 får to efterfølgere: Lumia 940 og Lumia 940 XL.
Denne Lumia 930 får to efterfølgere: Lumia 940 og Lumia 940 XL.

Lumia 940 og 940 XL

Microsoft er også på banen med to nye topmodeller til at vise det kommende Windows 10 frem, som får debut den 29. juli.

Den første er Lumia 940, som får en 5,2” stor skærm med en høj QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels. Det giver en pixeltæthed på 565 pixels per tomme, som er i den høje ende.

Læs også: To Microsoft Lumia-topmodeller kommer i år

Microsoft gør med Lumia 940 også brug af den relativt nye Snapdragon 808-processor, som kører med 2 kraftige kerner på 1,82 GHz og 4 svagere på 1,44 til det lettere arbejde.

Der vil være 3 GB RAM at gøre godt med til at holde apps kørende i det nye Windows 10-styresystem og 32 GB intern lagerplads.

Kameraet på bagsiden bliver fra Carl Zeiss med en opløsning på 20 megapixels og optisk billedstabilisering, mens der foran vil være et selfiekamera på 5 megapixels.

Læs også: Lumia 940-rygte: 24 MP kamera, Snapdragon 805 og WP10

Lumia 940 får en større XL-variant, som på mange punkter er magen til, men samtidig byder på endnu bedre hardware. Det er samme høje skærmopløsning, men fordelt på en lidt større skærm på 5,7”.

Processoren bliver også lidt større og kraftigere, hvor det i stedet for Snapdragon 808 bliver Snapdraon 810. Den har som bekendt døjet med varmeproblemer i de tidligere smartphones, hvor den er brugt, men om Microsoft får bugt med den, vil vise sig.

De resterende specifikationer for Lumia 940 XL er uændrede fra den normale variant.

De forventes begge at blive en realitet i 3. kvartal her i forbindelse med den kommende Windows 10-lancering.

ASUS Zenfone 2

I modsætning til de øvrige smartphones, er ASUS Zenfone 2 allerede lanceret for længe siden. Ja, faktisk helt tilbage til januar måned og fik debut i udlandet i marts måned.

ASUS har dog ikke tradition for at lancere sine smartphones her i Danmark, men det ser ud til at blive anderledes med ZenFone 2.

ASUS gør et indtog på det europæiske marked og er allerede startet ud i Frankrig som det første land. Det er værd at bemærke, at det endnu ikke er bekræftet på nogen måde, men forventningen er, at ASUS udbreder sin ZenFone 2-smartphone til øvrige europæiske lande i den kommende tid - og her er Danmark at forvente.

Læs også: ASUS introducerer ZenFone 2 i Europa

ZenFone 2 er ASUS' nuværende topmodel, som introducerede 4 GB RAM som den første smartphone i verden. Et andet punkt, hvor den adskiller sig fra andre, er på prisen i forhold til specifikationerne.

For 2.900 kroner får du en 5,5” stor skærm med en Full HD-oplødsning på 1080 x 1920 pixels. Processoren er en Intel Atom Z3580, som kan suppleres med enten 16, 32 eller 64 GB intern lagerplads.

Kameraet bag på tager billeder i en opløsning på 13 megapixel, hvor det er 5 megapixel foran. Batteriet gemmer på en kapacitet på 3.000 mAh.

Foruden disse topmodeller introducerer producenterne også mange, mange andre øvrige smartphones i løbet af efteråret, men ovenstående spås til at være de helt store nyheder, som du kan forvente at få fingrene i i løbet af efteråret og månederne efter.


Samsung Galaxy S6 edge - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies