Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony i krise: Overvejer at sælge mobilforretningen

Sony i krise: Overvejer at sælge mobilforretningen

Frasalg understreger ny kurs hos Sonys ledelse. Elektronikkæmpens mobiltelefoner og fjernsyn tjener ikke nok.

Sony har en lang og stolt historie som innovativ virksomhed bag sig med teknologiske succeser som Walkman’en og Playstation’en på CV’et. Alligevel oplever techgiganten en hidtil uset modvind, der kan betyde Sonys endeligt ude som elektronikvirksomhed.

Krisen kradser nemlig fortsat hos den japanske elektronikgigant. Flere år med sløjt salg og kedelige regnskaber tvinger Sony-direktør Kazuo Hirai til restrukturere forretningen.

Første træk i den strategi lå i at frasælge PC-forretningen for et år siden. The Verge rapporter, at salget i går blev efterfulgt af et spin-off af kamera- og videoafdelingen.

Se også: Sonys VAIO-computere genopstår med monster-laptops

Streng kur

Sonys strenge kur vil ikke begrænse sig til bærbare, MP3-afspillere og digitalkameraer. Kazuo Hirai meddeler til investorer, at to kerneforretninger muligvis også vil løsrives: Smartphone- og TV-afdelingen.

For fremtidens Sony vil det betyde, at forretningens fokus nu vil vige fra elektronik og i stedet satse på 3 kerneområder:

  • 1. Sony Pictures Entertainment
  • 2. Playstation-afdelingen
  • 3. Salg af kameramoduler til Apples iPhones 
Hensigten med den nye kurs er at gøre Sony til en mere indbringende virksomhed. Hestekuren forventes at 25-doble profitten over de næste tre år.

Se også: Sony lader dig hjælpe forskning i alvorlige sygdomme [TIP]

To af Sonys mest populære telefoner i dag: Xperia Z3 og Z3 Compact
To af Sonys mest populære telefoner i dag: Xperia Z3 og Z3 Compact

Slut med Sony-mobiler?

Sonys udmelding behøver ikke at medføre, at Sonys mobiltelefoner udgår. Som spin-off-virksomhed vil Sony-brandet bestå, og et eventuelt frasalg kan betyde, at mobildivisionen vil overtages og videreføres.

Læs også: Sony sætter tempoet ned

Samtidig står Sonys mobiltelefoner fortsat i høj kurs hos både anmeldere og mobilentusiaster. Sonys mini-flagskib, Xperia Z3 Compact løb med hæderen som Årets Mobil 2014.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Simon\n 19-02-2015 14:23:55

Nu har jeg endelig lige overvejet Z3 eller Z3 compact. Efter at have oplevet skuffelsen af deres tidligere mobiler, så har denne givet mig en forhåbning da den var gennemført på alle niveauer. Og nu sælger de det fra:-( for fanden. Nå men det er vel stadig en god mobil, så må vi håbe den bliver opdateret. Vandt til nexus 4 der altid har været opdateret, uden crapware fra firmaer:-D

1 0
jec 19-02-2015 10:03:28

Hvor skal Samsung og Apple så hente deres inspiration henne?

7 9
TF 19-02-2015 10:25:34

HTC har vist været en større kilde ;-)

5 7

Om brug af cookies